Vaenlast tuleb tunda ja tema keelt osata

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
vanahalb
Liige
Kontakt:

Re: Vaenlast tuleb tunda ja tema keelt osata

Postitus Postitas vanahalb »

Rebane11 kirjutas: 06 Sept, 2024 4:21 Mul ämm fännab minu lihakonserve. Ja kuhjab purke igale poole. Pimedas koperdasin ühe sellise nutsu otsa. Saatana silmamuna oli ainus, mida ütlesin.
Valu on, aga ribi vist terve.
Sa annad siis venelastele ainest flegma-eestlaste anektootideks :D
krossipart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krossipart »

mart2 kirjutas: 04 Sept, 2024 9:57 Vabandan arutellu sekkumise eest.

Meie noortel on ropendamine üks osa "kõvatamisest" - oskan ja julgen!
Kui sul midagi muud välja pakkuda ei ole - tark pea, kõva rusikas, sporditulemused, Suur Vend, jne. - siis ega rohkemat ei oskagi nad teha... :cry:

Vene rahvusel on aga roppused normaalsed side- ja asesõnad. Teine kultuur(itus).
Olen nõus. Sellega seoses meenus aasta 1996 mil kompaniisse saabus 9 "platnoid" ühest Ida Virumaa kandist.. SBK ajal "terroriseerisid" kaasvõitlejaid oma sõnakasutuse ja v.keelsete roppustega.. Võtsin poisid ette ja pakkusin välja, et teeme ropendamise võistluse. Ehk Teie panete kõik v.keele roppused paberile ja mina koos oma kaaslasega paneme sama aja vältel ka v.keelsed roppused paberile. Kui teie oskate rohkem paberile panna, kui meie siis jäägu.. Kui Mei suudame Teist enam kirja panna siis lõpetate ropendamise ja lõpetame teema.. Kes võitis võite arvata, kuna need "platnoid" ei olnud vene kroonus käinud.. 8) Ühesõnaga poisid pidasid sõna ja ropendamine lõppes koheselt. Ütleks isegi, et aasta jooksul said suht soravalt ka meie riigikeele selgeks.. :)
Mopple
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mopple »

krossipart kirjutas: 06 Sept, 2024 17:57 Olen nõus. Sellega seoses meenus aasta 1996 mil kompaniisse saabus 9 "platnoid" ühest Ida Virumaa kandist.. SBK ajal "terroriseerisid" kaasvõitlejaid oma sõnakasutuse ja v.keelsete roppustega.. Võtsin poisid ette ja pakkusin välja, et teeme ropendamise võistluse. Ehk Teie panete kõik v.keele roppused paberile ja mina koos oma kaaslasega paneme sama aja vältel ka v.keelsed roppused paberile. Kui teie oskate rohkem paberile panna, kui meie siis jäägu.. Kui Mei suudame Teist enam kirja panna siis lõpetate ropendamise ja lõpetame teema.. Kes võitis võite arvata, kuna need "platnoid" ei olnud vene kroonus käinud.. 8) Ühesõnaga poisid pidasid sõna ja ropendamine lõppes koheselt. Ütleks isegi, et aasta jooksul said suht soravalt ka meie riigikeele selgeks.. :)
Selle "ropendamise oskusega" meenub üks David Vseviovi meenutus tema õpingute päevilt Moskvas.
Tal oli tuttav sõbranna, vene keele filoloog, kes tollel ajal tegeles just folkloori ning ka "mahlaka vene keele" teemaga. Millalgi jalutas ta koos selle sõbrannaga tänaval ning möödusid mingitest "kraavihallidest", kelledest üks järsku valjult kommenteeris Davidi sõbranna kehakuju. Selle peale plahvatas slaavi temperament ja sama sõbranna olla vallandanud kraavihallidele vastu mitmekümne minutilise tiraadi kõige mahlakamas vene keeles. Peale etteaste lõppu olla sõimatud töömeeste näoilmed olnud "hindamatud".
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Seal ei olnud siiski tegu mitte tavaroppustega, vaid fenjaga. Mis on tükkis teine asi. Ja millisel teemal proua teadustöö oli kaitsnud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Kiitkem Pushkinit, kes kôik selle välja môtles!
Puskini vastav teos olla vist siiamaani peaaegu et salastatud.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Gideonic kirjutas: 21 Aug, 2024 8:30
Tallinna tänavapildis tuleb küll igati nõustuda, aga eks siin ka väga sõltub kes ja kus. 15 aastat tagasi Peterburis käies olin täiesti šokeeritud et tänaval ja metroos ja üldse avalikus ruumis on inimesed vaiksed ja viisakad.

Eks see linn oli ilmselt ka ka üks suur erand ja oaas avaral Venemaal (kes teab mis seal nüüd on) aga jah, jäi igatahes üsna läbivalt silma.
Eks seal on oma osa ka selles, et nõukaajal igasugu laagrist tulnud platnoidel ja muidu kahtlasel elemendil Moskvasse, Leningradi jt. suurlinnadesse elama asuda ei lubatud ja need, kes olid, püüti kinni ja saadeti 101. kilomeetrile. Suured linnad, seal igasuguseid ülikoole, instituute ja akadeemiaid lademes, eks sellest ka haritumate ja kultuursemate inimeste suurem osakaaal. Isegi Siberist tagasi tulnud eestlastel polnud sugugi lihtne Tallinasse või Tartusse sissekirjutust saada ja vähemalt ühest tean, et ei lubatudki ENSV-sse elama. Kolis siis Lätti kuhugi Eesti piiri lähedale.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Tallinnasse-Tartusse ka mitte. Tallinnast saadeti näiteks Koerusse välja. Elasivad seal bussijaama juures olevas kivimajas nurga peal, Paide tee 4 või mis ta on.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Olin kuus aastat koos venelannaga. Huvitav kogemus. Selline tunne, et kõik Tallinna venelased tunnevad üksteist. Põhimõtteliselt iga päev sai kellelgi külas käidud ja kui kodus juhtusid olema siis tuldi sulle külla. Väga sotsiaalsed tegelased. Roppusi null, kui kogemata juhtusin bljät ütlema siis sain nähvaka kätte ka ;) Muidugi seltskond oli pisut haritum ka, ise kirjutasin neile diplomitööd valmis :) Mõtlen sellega, et ka siin Eestis võib väga asjalikke venelasi leida, kellega ma oleksin meelsamini kui mõne väikelinna eesti ossiga.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Sho kirjutas: 07 Sept, 2024 15:35 Kiitkem Pushkinit, kes kôik selle välja môtles!
Puskini vastav teos olla vist siiamaani peaaegu et salastatud.
Ei tea kas Pushkini kõike päris üksipäini jaksas :dont_know:
Fenja ehk Ofenski keele kohta juhtusin ükspäev lugema et algallikas oli tööstusrevolutsiooni aegne Venemaa ja rändkaupmehed kes külast külasse käisid kaupa müümas. Mõnikord ka keelatut kui vanausulistega ikooniäri tehti või midagi. Mõned väljendid võeti päris tühjalt kohalt, mõnede tähendust väänati põhjalikult. Eks neid harjuskeid sattus vangi ka ja seal olid rõhutud rahvas ehk juudid juba ees. Paljud väljendid nagu "fraier" jms on neilt. Peale oktoobrirevolutsiooni hakkas juutidel päris hästi minema aga keel jäi vanglasse sellegipoolest päranduseks ja edasi arenema.

Samasugust mingi grupi oma keelt oli mainitud ka nõukaaajal lasteraamatuna välja antud Robin Hood seiklustes. Keegi esines seal kerjusena . Päris kerjused küsisid mingeid omakeelseid küsimusi millest ta midagi aru ei saanud ja valetamise eest anti kesta peale. "Jumalaema kirik Pariisis" sisaldas ka vist midagi sarnast.

Neil Moskva kraavihallidel võttis Vsevilovi sõbranna loeng vist esimese ehmatusega põhja alt. Vähe suurema enesevalitsemise korral oleks võinud labidaga sauehunnikut sorkida ja tehtult ohata et jah tütreke, vaatan et ei ole elu sindki hellitanud :)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Some kirjutas: 08 Sept, 2024 10:42Olin kuus aastat koos venelannaga. Huvitav kogemus. Selline tunne, et kõik Tallinna venelased tunnevad üksteist. Põhimõtteliselt iga päev sai kellelgi külas käidud ja kui kodus juhtusid olema siis tuldi sulle külla. Väga sotsiaalsed tegelased. Roppusi null, kui kogemata juhtusin bljät ütlema siis sain nähvaka kätte ka ;)
Ma hiljuti tegin ühe eesti keelt täielikult valdava venelannaga pool päeva koos füüsilist tööd. Töö juures ikka juhtub, et mõni asi läheb valesti. Mina ütlesin paar korda "kurat", tema ühe korra "blll...iin".
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ehk jah, sõltub millise ühiskonnakihi tegelasega suhtled. Arvatavasti venelastest ehitajad kasutavad teistsugust kõnepruuki kui nood kellega mina olen pidanud chillima. Kusjuures üks progeja juhtus ropendaja ka olema aga ta tegi seda kuidagi väga mõnusalt ja sõbralikult. Mul isiklikult pole venelase kui sellise vastu midagi, lihtsalt vene poliitika on öäk. Ahjaa, minu venelased poliitikast ja rahvussuhetest ei rääkinud. Ei tea, kas sellepärast, et olen eestlane või siis lihtsalt hoidsid poliitikast eemale.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Tihhoretski laskemoonalao pihtasaamise järel teeb kohalik näitsik asjaliku postituse. Olgu hetk kui rusuv tahes, pöördub ta oma lugejate/jälgijate poole ikka lugupidavalt: Kallid tellijad,...
https://t.me/vchkogpu/51120
karrvik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas karrvik »

Jh, õigesti kirjutas siin akf-fenja on keel mille algselt võtsid kasutusele suhtluskeelena rändkaupmehed kes kauplesid tollal äärmiselt keelatud ikoonidega. Suurt kasumit toov äri aga eks tehti tagapool põikitriibuliseks ka kui vahele jäädi. Nii et loodi selline ,,salakeel,,.Ja ka see on õige et väga suur roll selle edasisel kujunemisel võlgneb tänu juutidele,eriti Odessa omadele. Nii et need kellele seda põhiliselt omistatakse e. vene kriminaalid on järjekorras kolmandad kes oma panuse selle arengusse on andnud.Kas ja kui palju nad seda praegu kasutavad on vähemasti mulle teadmata. Väidetavalt idanaabri enda kõrgemad ja peenemad kurikaelad proovivad välja näha ja käituda rohkem inimese kui puurielaniku kombel,vargaromantika lollustest unistav noorem generatsioon seda ilmselt siiski proovib oma erilisuse rühutamiseks kasutada. Ise pakuks et palju muutusi ses subkultuuri keeles toob käesolev sõda.....paljud rindel olevad kriminaalid läevad puuri tagasi ja toovad kaasa ka uuendused ses keeles mis seoses sõjategevusega saab uuendatud.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
olavsu1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavsu1 »

voorimehe släng on teemaks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist