Nutt ja hala
Re: Nutt ja hala
Juba 10 aastat tagasi pandi inimestele.https://youtu.be/7JPlTEnUO4E?si=ETBaHie-iCVnNzcE
-
- Liige
- Kontakt:
See, kus mina sõidan, kellega jalutan või kas mul on äkki vasak esitule pirn läbi, pole tegelikutl kellegi asi.
Teiste asjadega olen nõus, aga esitule pirn on vägagi minu asi kui sa mulle pimedas kitsa tee peal vastu tuled ja etendad mootorratturit.
Panen kah siia ühe oma kogemuse samast teemast. (Piisab ühestki, rohkem pole mõtet, kedagi muud see nagunii ju ei koti)Rebane11 kirjutas: ↑25 Mär, 2025 23:43On Madisel kogemusi bürokraatiaga? Minul on...Madis Reivik kirjutas: ↑25 Mär, 2025 23:00 Jah, ning teatavasti on kõik riigid kus bürokraatia on juurtega välja kistud, õitsval järjel. USAs liigub kõik praegu ideaalkursil.
Aga noh, igale probleemile on olemas geniaalselt lihtne ja mittetöötav loll lahendus.
...Igasugused MTÜ ja mis veel kõik. Päris uskumatu. Ma pärast oma opi, kui koroona taandunud, üritasin taastuaravi saada. Kogemusnõustaja. Jahub mulle maast ja ilmast. Küsisin siis otse - mis on tema kogemus elust? Null. Pole midagi teinud, ema surm ainuke sündmus mis teda erutanud. Me finantseerime neid, sest nad just kui abi andjad.
Lugu siis selline.
Millalgi oli poisil järjekordne "puudehindamine". Asi, mis tegelikult mitte midagi suurt juurde ei anna (sest vahendeid on vähe nagunii ju), küll aga annab tööd ja leiba puudega isikuid ja omastehooldajaid ümbritsevale seltskonnale, ja võtab samas oluliselt ära just selle sama hinnatava isiku pearaha. No vat ja siis öeldakse, et "nüüd seekord on vaja ka vanemate vestlust-nõustamist psühholoogiga!" Siis oli see hull teema, et kõike osutatavaid teenuseid üritati pähe määrida nõustamisena, et kui sa tahad reaalset tegevust (teraapiat, võimlemist, mida-iganes), siis seda ei ole pakkuda, aga võtke nõustamisena see teenus välja jne. Et keegi poisiga ravivõimlemise asemel lihtsalt räägib meile, kuidas võimelda ja siis ongi kogu-moos-häid-tervit! Täpselt samamoodi vesiravi, logopeed jne. Võta vähemalt pool nõustamisena! Seda saab. Sa tee aga linnukesi soovitava teenuse juurde. Ja siis on sul üks hetk kõik võimalikud vahendid ka ära kulutatud ja reaalset abi justkui polegi enam õigust küsida.
No vat, selline siis olukord. Läheme siis tookordses Maarjamõisa Lastehiaglas selle "vestelda tahtja" kabineti ukse taha. No lähme sisse. Ja siis kukub see näidsik meile iba ajama. Tuleb ikka no nii loll ja lihtsameelne ja eluvõõras jutt, et "no anna abi!". Ja järjest imelikumaks ja lihtsameelsemaks see jutt läheb. Vaatasime prouaga üksteisele juba mitu korda otsa, et "kuhu röövliauku me nüüd küll sattunud oleme?" Ja siis ei pidanud proua enam vastu ja küsis, et "Vabandage, aga milline teie senine elukogemus on?" No ja siis tuli: Noor värske ülikooli lõpetanud psühholoog, vallaline, lastetu, kohustusteta, elab vanemate juures jne. Vat selline "pubekas" (nüüd öeldakse "lumehelbeke") võib tõepoolest käituda niimoodi, et kui midagi üle viskab, siis lööb tagantkätt ukse kinni ja läheb näiteks kinno jne, nagu ta meile üritas oma "elufilosoofiat peale suruda ja selgitada". Tulla 40-aastastele lapsevanematele, kellel on kolm last, üks neist sügava puudega ja juba 12-aastane, kodune majaehitus pooleli (5 aastat varem ka tulekaju läbi elanud ja august välja roninud), oma ettevõte koos palgalistega, laenud-liisingud nii era- kui ärialal jnejne- ehk siis kohustused kohustuste otsa, tööd tööde otsa, vastutused vastutuste otsa (kusjuures meid hindasid kõik tuttavad selles olukorras veel ikka väga eluterve suhtumisega pereks) selgitama "lillelapse-lumehelbekese mentaliteeti...." No anna abi! No siis me saime aru, et meil ei ole selle "spetsialistiga" mitte midagi rääkida, see on ajaraisk hoopis. Me võime hoopis talle selgitada, kuidas elu käib, aga meil pole temalt midagi asjalikku küll kuulata. Aga tema ikka seletab (nõustab), lõpetasime kohtumise öeldes, et "kuule aitab, meil lapsed ootavad, me ei saa rohkem siin niimoodi olla ja oma aega kaotada". vmt
Siis kui rehaplaan lõpuks valmis sai, siis lehitsedes seda avastasin ka psühholoogi kokkuvõtte sellest vestlusest:
"Vanemad vähe informeeritud, vajavad nõustamist"
Sae pekki punnsilm!
Viimati muutis Peeter, 26 Mär, 2025 12:52, muudetud 6 korda kokku.
Aga jutt oli ju kah, et see "valesti tuvastamine" ei muuda määratud karistust, mis sellest, et inimene sellest mitte midagi ei teadnud, nüüd on aegunud ja kogu moos, maksa raha ära.Madis Reivik kirjutas: ↑26 Mär, 2025 11:32 Isegi demokraatlikus riigis võib juhtuda et mingi nokatsiga loll saab võimule ja hakkab "lihtsaid lahendusi" rakendama. Seetõttu ei päde arvamus et "tavalisel inimesel pole vaja muretseda".
Alles lugesin mingit uudist kus trammijuhti trolliti täiturite poolt varastamistrahvide pärast. Selgus küll et politsei polnud isikut õigesti tuvastanud aga ikka läks hirmus aeg et tõestada et "mina olen mina aga mitte tema".
See on veel erijabur, aga jällegi tüüpiline olukord, kus kõikidel selliste asjade ümer seisjail kulub aur selle peale, et selgitada, kuidas nemad "mitte midagi teha ei saa", selle asemel, et kuigi inimene on süütu ja viga on tuvastatud, siis leida tee vea parandamiseks...
Lõpetuseks veel üks kild:
Automaksust.
No sai mul poeg kah siis jaanuaris selle puuetega inimestele ette nähtud automaksu rakendamisel tulenevate võimalike kulude kompensatsiooni kätte. Oli siin vestlus siis ka eestkoste valdkonna asjapulkadega. Selgitasin, et "sinine kaart" ja igapäevased sõidud poisiga jne. Küsisin, et kuidas ma peaksin nüüd käituma, mingit moodi proportsionaaalselt või mis või kuis. Vastus oli konkreetne: "Aga mis puutub siia mingi auto? See on puudega isikule ette nähtud täiendav ühekordne sissetulek ja see tuleb kulutada tema hüvanguks. Mingisugust automaksu tasumist te sellest rahast teha ei tohi. Pole poisil autot, pole ka mingit raha automaksu tasumiseks. Mittemingisugusel kujul. Punkt."
Ja siis loen samas Delfist juttu, kuidas puudega isikud saidki lihtsalt ühekordselt raha, ja võivad seda käsitleda lihtsalt lisarahana ja osta selle eest ükskõik mida, kasvõi Ikea-st tekke-patju.
Aga pere automaksu sellest tasuda ei tohi! Isegi mitte proportsionaalselt!
Automaksust.
No sai mul poeg kah siis jaanuaris selle puuetega inimestele ette nähtud automaksu rakendamisel tulenevate võimalike kulude kompensatsiooni kätte. Oli siin vestlus siis ka eestkoste valdkonna asjapulkadega. Selgitasin, et "sinine kaart" ja igapäevased sõidud poisiga jne. Küsisin, et kuidas ma peaksin nüüd käituma, mingit moodi proportsionaaalselt või mis või kuis. Vastus oli konkreetne: "Aga mis puutub siia mingi auto? See on puudega isikule ette nähtud täiendav ühekordne sissetulek ja see tuleb kulutada tema hüvanguks. Mingisugust automaksu tasumist te sellest rahast teha ei tohi. Pole poisil autot, pole ka mingit raha automaksu tasumiseks. Mittemingisugusel kujul. Punkt."
Ja siis loen samas Delfist juttu, kuidas puudega isikud saidki lihtsalt ühekordselt raha, ja võivad seda käsitleda lihtsalt lisarahana ja osta selle eest ükskõik mida, kasvõi Ikea-st tekke-patju.
Aga pere automaksu sellest tasuda ei tohi! Isegi mitte proportsionaalselt!
Võtan seda kui komplimenti. Auväärne ise töötab, nagu aru saan mõttetul ametikohal, kus hommikupoole aknast välja vaadata pole sobiv, sest muidu pole õhtupoole midagi teha? Ja palk loomulikult Eesti keskmine korrutatud koefitsendiga X.
Sellega ma olen ka nõus, aga nimetet pirni vahetamisega saab akf Kapten Trumm hakkama ka üleriigilise jälitusvõrgu abita.Erureamees kirjutas: ↑26 Mär, 2025 12:13See, kus mina sõidan, kellega jalutan või kas mul on äkki vasak esitule pirn läbi, pole tegelikutl kellegi asi.
Teiste asjadega olen nõus, aga esitule pirn on vägagi minu asi kui sa mulle pimedas kitsa tee peal vastu tuled ja etendad mootorratturit.
Kremli troll.
Mina olen saanud trahvi selle eest, et numbrimärgi valgustamiseks mõeldud pirn otsustas, et talle aitab. Mingil hetkel midagi annab otsad, aga kas selle pärast kohe trahv?
-
- Liige
- Kontakt:
Saksamaal kaks kena eri soost noort inimest rohe- valge autoga, millel vilkurid katusel eskortisid mu parklasse, ütlesid et mul haagise pirn ei põle, soovisid kõike head ja sõitsid edasi. Sellise asja eest trahvi tegemine on nii idaeuroopalik- nõukogudelik.
See on nüüd küll selline "huvitav" väide. Bürokraatia vähendamise eesmärgil on just arvuteid vaja, kes suudavad mitme ametniku töö ära teha.Rebane11 kirjutas: ↑25 Mär, 2025 23:43 On Madisel kogemusi bürokraatiaga? Minul on. Valdade taasloomisel 2 volikogus, hiljem ka riigiametis.
See hakkas nii, et pisivalla ametnikud hakkasid tahtma endale võimsamaid arvuteid, vanad olla hiigla aeglased. Hmm, 500 elaniku haldamiseks poleks ju tarvis ühtegi arvutit?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Väidan vastu. Kui arvutit kasutatakse sihipäraselt, siis jah. Aga arvutit kasutatakse suhtlusvõrgustikus ja mängude mängimiseks. Arvutite tulek on suurendanud bürokraatiat, mitte vähendanud. Alates valdade ametnikest kuni ministeeriumite ja presidendini välja - uskumatu hulk inimesi kes meid juhivad ja suunavad.
Ja-jaa, kaotame arvutid ära ja ametnike arv väheneb poole võrra.Rebane11 kirjutas: ↑26 Mär, 2025 21:36 Väidan vastu. Kui arvutit kasutatakse sihipäraselt, siis jah. Aga arvutit kasutatakse suhtlusvõrgustikus ja mängude mängimiseks. Arvutite tulek on suurendanud bürokraatiat, mitte vähendanud. Alates valdade ametnikest kuni ministeeriumite ja presidendini välja - uskumatu hulk inimesi kes meid juhivad ja suunavad.
Pole just nali. Aga ametnike arv on pigem suurenenud, kui vähenenud.
-
- Liige
- Kontakt:
Sul tundub igas sektoris päris raske elu olevat.
Kui selle trahvi viimase 15 aasta jooksul said, siis on kaks varianti:
a) sattusid haruldase nuhtlusisendist ametniku otsa;
või
b) käitusid kuidagi nii, et sa selgelt ise küsisid trahvi vormistamist.
-
- Liige
- Kontakt:
Mina sain viimati põhjendamatu ja "tõelise miilitsastiilis" karistuse 2019 Ungaris ja pidin sõbralt (miiltsate, mitte minu) rehvi ostma kuigi oli olemas alternatiiv kolleegi (minu, mitte miilitsate) käest saada. Siinkohal tervitused Orbanile (nineties coming back)!
Ülejäänud vähesed on olnud põhjendatud ja ärateenitud ja seotud liiga suure kinganumbriga.
Ülejäänud vähesed on olnud põhjendatud ja ärateenitud ja seotud liiga suure kinganumbriga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline