Tank rabajärve põhjas

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Lähen ka varsti ühte legendi kaema mis sisaldab(üllatus-üllatus!) sood+ tanki :lol:

Ega muidu ei viitsikski oma aega sellise rahvajutuga raisata, aga legendi vestja on endas nii kindel, et kasvõi nui neljaks ... -aga tank on.
80-ndatel oli seal veel miski äpardus juhtunud väikeste lastega, ja siis olevat pealt kinni keevitatud....

-Mitte ma seda ei usu, aga kui tanki ei leia siis saab vähemasti jõhvikaid-seeni jms. +hea doos värsket õhku 8)
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
kuivati
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas kuivati »

Zuslik kirjutas:AGA PÕHI SEAL KÜLL EI KANNA !? 6 meetrit kuuse teivast läheb ilma suurema pingutuseta turbamudasse .
Peenike asi võib tõesti kergelt sisse minna. Aga mina kõndidin selles järves ilma probleemideta. Kalda ääres oli võibolla natue pehmem, kui keskel.
Pinnas järves oli endalegi üllatuseks väga kandev. Olen mujal rabajärvedes ka ujumas käinud, kuid seal on põhi väga pehme olnud.

Pilt
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

Militaarneti Tankiotsingute grupi noorem-välitööde spetsialist objektil. :lol:
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Tollest Leva raba tankist rääkis omal ajal minu äi - väitis et on olemas. Üle küsida enam ei saa.
Tiger I
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tiger I »

Mõmps kirjutas:Neid legende on niii palju- üks legend viitab Tali suunale(soos tank, mõned aastad tagasi paistis toru välja), teine legend viitab Massiaru suunale( jällegi soos tank, välja ei paista), kui aastaid tagasi keskkooli tuli kusagilt kesk-eestist uus klassivend, siis tema rääkis kuidas nende eelmise elukoha lähistel oli soos-rabas tank( mõned aastad tagasi paistis toru veel välja) Paistab, et sood-rabad olid tolleaegsete tankistide lemmikkohtadeks. Nu eks neid ehk uppus( uputati ) kah aga karta on, et suurem osa neist soomusmasinatest kuulub rikkaliku rahvafolkloori sünnitiste hulka.
Suurem osa kuulub tõesti rahvafolkloori, aga Tali kant vastab suure tõenäosusega tõele. 70-katel kui isa oli mul poisike siis tema ema rääkis, et Nigula rabast tõmmati(taheti tõmmata??) tank välja. Kahjuks on vanaema juba siit ilmast lahkunud ja ei saa täpset informatsiooni . Kas seal oli tank või tankid, seda hetkel ei tea. Isa aga teab kedagi, kes oskaks sellel teemal täpsemalt rääkida(terve elu eland seal kandis). Kui rohkem infot saan siis annan teada.
Selline mõte siis minu poolt.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

-=Mortyr=- kirjutas:
Soobel kirjutas:
PS Idavirumaal olla vedur soos olnud (mitte põhja vajunud vaid korrektselt pinnal) aga see jäi Vist Viivikonna karjääride territooriumile ja läks vanarauaks.
Vedur oli täitsa olemas , aastaid tagasi viis vanaisa mind seda vaatama, sai oma käega katsutud.
Äkki täpsustaks, kus ja millal?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
vre
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vre »

Tali kandis tanki küll olevat ei usu :shock: .Oma vanaisa,kes sealt kandist pärit ja suure sõja ajal oli juba parajalt tegija poisike ,sest asjast küll midagi ei tea.On rääkinud ta hoburakenditel põgenevat saksa voori pommitavatest vene lennukitest ja pea läti piiriääres asuvast metsavenna punkrist ,kust kunagi öö otsa pidevat tulistamist kuulis ja enamik metsavendi ka selles lahingus surma sai ,ning hiljem Veelikse kaupluse ette rahvale hirmutamiseks-tuvastamiseks välja pandi.
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Mortyr=- »

......
Viimati muutis -=Mortyr=-, 05 Jaan, 2016 21:08, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Nagu aru võib saada, oli tegu siis laia veduriga? Kas on võimalus, et on praegugi alles?

Legend, mis kuulsin, rääkis saksa väliraudtee vedurist rööpmega 600mm ja mis oli toimetanud siis seal väliraudtee võrgu peal, kui lahingud käisid.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Mortyr=- »

Sain kontakti vanavanemaga, tema tuttav väidab, et tänaseks on laiali (vanarauda?) veetud.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Re: Tank rabajärve põhjas

Postitus Postitas plekkpea »

Leva on ammendatud teema?
Huvitun maisest rasketehnikast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist