Rebane kirjutas, et kanalihamass oli Rannarootsi "veiseliha omas mahlas" konservis, mitte "poe hakklihas".
Poe hakkliha lihtsalt härra ei söö, vaid teeb ise hakkliha.
Kanaliha allergia on täiesti olemas.
Munas ja kanalihas on ühesuguseid valke ja kanaliha võib mõnel munaallergiaga inimesel vaevusi tekitada.
https://www.kliinikum.ee/patsiendiinfo- ... aallergia/
https://www.kliinik.ee/allergoloogia/id ... tion=73414
Mina nt ei saa süüa tooteid, kuhu on lisatud aroomisoola.
Ja kunagi ammu, kui sain suuremal kehapinnal 2 ja 3 astme põletuse, mis immuunsüsteemi pekki keeras, ei saanud ma süüa umbes 3 aastat piimatooteid. Õnneks läks see jama lõpuks üle.
Igal suuremal tootjal on TÄNA enamik erinevatest hakklihasegudest vähemalt rahuldava kvaliteediga.
See pole aga alati nii olnud.
Tänaseks vist ja loodetavasti jäädavalt lettidelt kadunud on nt:
Maks & Moorits "Peremehe kodune hakklihasegu"
Koostis: Veiseliha 40%, Sealiha 20%, joogivesi, seapekk, taimne valk (sh nisu), keedusool, säilitusaine E-262
Rakvere LK Perenaise kodune hakklihasegu
Koostis: veiseliha (45%), sealiha (20%), vesi, seapekk, sojavalk, keedusool (max 1%), antioksüdant: askorbiinhape, lõhna- ja maitsetugevdaja: E621, lõhna- ja maitseained (saadud sellerist, sinepist).
Rimi Eesti Food AS kodune hakklihasegu
Koostis: sealiha (34%), veiseliha (24%), vesi, veiserasv, kiudaine, seavalgud, stabilisaatorid: E262, E331, E325, antioksüdant: E301.
jne
Hakkliha kvaliteedi määravad ära kaks põhilist nüanssi:
1) millisest lihast see on tehtud ja sidekoe sisaldus ("liha" definitsioon on tänapäeval üpriski lai)
2) lihasisaldus kogutootes protsentides
Kui kvaliteetsemad hakklihad koosnevad ~100% lihast, siis odavama otsa tooted mitte.
Nt. Rakvere LK "Perehakkliha"
Koostis: sealiha (60%), vesi, sojavalk, sool, vürtsid (sh sinep), vürtside ekstraktid, sibul, antioksüdant: E300, suhkrud, hemoglobiin.
Sea- veisehakkliha mass Rimi Smart
Koostis: liha (sealiha 31%, veiseliha 22%), vesi, veiserasv, NISUkiud (gluteenivaba), sealihavalk, sool, glükoosisiirup, stabilisaatorid: E262, E331; antioksüdandid: E300, E301; lõhna- ja maitseained, pärmiekstrakt, sealiha hemoglobiin.
Grossi Lihameistrid (OÜ Lihakarn) Pere kodune hakklihasegu
Koostis: veiseliha 25%, sealiha 58%, sojavalk, kartulitärklis, joogivesi.
jne
Kogu meie kaubandusvõrgu toodetevalik
https://www.productinfo24.com/ee/catalo ... d/hakkliha
Kui kõige odavamat ostad, siis solki saadki.
Üldiselt jah, nii on.