244. leht 323-st
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 13 Jaan, 2024 12:05
Postitas ahto42
Eile panin
,
Täna võtsin
Pilte miskipärast külili
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 13 Jaan, 2024 13:34
Postitas krizz
Muide kellel on sügavkülmad mida koguaeg ei kontrollita, siis sulamise kindlaks tegemiseks on olemas väike nipp. Nimelt külmutate tassi veega, siis panete selle peale mündi. Nüüd kui hiljem tulete sügavkülma kontrollima, siis saate mündi järgi aru, kui kaua elektrikatkestus on kestnud. Kui münt on põhjas, on asi üsna pizdets. Kui münt on natuke sisse sulanud, või seal poole peal, siis võib veel asja saada.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Jaan, 2024 19:18
Postitas Rebane11
Too lihakonservide asi tõstis tuul tiibadesse. Suts soolakas, aga ei õgitagi korraga nii palju. Leiva peale õhuke viil ja jätkub kauemaks.Soola heeringat ju ka rohkem ei söö kui 3 leiba korraga?
Aga inimkatsed jätkuvad, sai täna Lätist toodud kuus kilo kanakintsu...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 25 Jaan, 2024 9:41
Postitas Rebane11
eeru kirjutas: ↑31 Dets, 2023 0:18
Che Latino kirjutas: ↑30 Dets, 2023 19:24
Noored naisterahvad saavad ühe tähe lisamisega vea parandada: Я люблю Белгородское ПиВО!
Белгородское.. õlled on tegelikult parimad. Naturaalsed. Oleme arutanud seda teemat korduvalt saunalaval. Saadaval. Eesti Vabariigi kauplustes alates kl.10.00-22.00.
Britid ütlevad, et esimene pint tuleb ära kannatada, edasi on hea.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 04 Veebr, 2024 21:30
Postitas ahto42
Vabandage mu amatöör/võhiklikku küsimust või probleemi.
Võtsin hommikul järjekordse üleöö liha kaminahjust. Tulemus maitselt hea ja pehme, aga kuidas teha nii et nö vereklimbid leemekest "ei riku". Kurnasin küll ära, aga kuidas tulevikus seda vältida?
Rotaksi kamaraga seljaliha, mingiaeg soojenes pärast külmikust võttes. Voolava veealt läbi, eelmaldasin keelmejäänused. Umbes 2-3cm paksused viilud. Läbi veski jämesooll ja pipar mõlemale küllele. Pärast natuke soojendatud meeja sinepi segu külgedele ja malmpotti. Sibularõngad igalepoole vahele. Umbes klaas vett, kamarani ning edasi ahju ööseks.
Ei ole nagu teiste tehtud lihade juures seda täheldanud, või on mingid erinipid?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 04 Veebr, 2024 22:54
Postitas Rebane11
Ma teen elektriahjus ja vett ei pane. Aga kipub ka neid klimpe olema.
Siin kunagi patseeris ringi üks sümpaatne noorisand valge ämbriga, lihadega ringikäinud tegelane - ehk tema teab kosta?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 05 Veebr, 2024 0:17
Postitas ahto42
Mis ma sest elektrist ikka kulutan, kui niikuinii iga õhtu kütan ahju
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 05 Veebr, 2024 12:57
Postitas wolfgang
Kasutatakse kupatamist või kuidas seda õige nimetada olekski, et keedat toorest liha, kuni vahtu ei tule ja siis alles ahju.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 05 Veebr, 2024 12:57
Postitas wolfgang

keedat. Sorry!
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 05 Veebr, 2024 14:00
Postitas MeelisV
MeelisV kirjutas: ↑02 Okt, 2023 20:01
OLAVI kirjutas: ↑30 Sept, 2023 17:40
COOP poes on praegu sellist 89% sealihakonservi saada.
Päris selge lihatükk ja rasv sees , mitte "määramata mass" ja läbi klaaspurgi on sisu näha.
(Maitseainetega ei ole ka liigselt priisatud nagu tavaliselt "vaestevorstis".)
https://coophaapsalu.ee/toode/spichlerz ... serv-280g/
Suure reklaami peale sai siis ka prooviks seda proovitud.
Mööda sõites Tallinnas Peterburi tee Coopist leidsin riiulist veel viimase purgi. Kõrval oli veel vist kana ja kalkun.
Sai õhtul kohe lahti võetud ja kohe purgist viilud leiva peale. Ütleme siis, et päris aus tükk paistis. Kuigi jah purks täis ei ole. Kõrval oma jagu rasva ja natuke kallerdist. Liha ise minu jaoks gramm mage samas kallerdis oli soolane. Maitseainetega oli päris normaalselt ümber käidud. Seni olin tarbinud vaid nn. jahimeeste toodangut ja sealt ka võrdlus.
Säilivus oli purgil mai 2025.
ja tundub, et enam seda kaubaks ei jagata.
korduvalt Tallinna Peterburi tee Coopis seda veel otsinud aga rohke pole olnud.
pole enam kohtagi riiulis olnud.
Kahju
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 05 Veebr, 2024 14:36
Postitas OLAVI
MeelisV kirjutas: ↑05 Veebr, 2024 14:00
MeelisV kirjutas: ↑02 Okt, 2023 20:01
OLAVI kirjutas: ↑30 Sept, 2023 17:40
COOP poes on praegu sellist 89% sealihakonservi saada.
Päris selge lihatükk ja rasv sees , mitte "määramata mass" ja läbi klaaspurgi on sisu näha.
(Maitseainetega ei ole ka liigselt priisatud nagu tavaliselt "vaestevorstis".)
https://coophaapsalu.ee/toode/spichlerz ... serv-280g/
Suure reklaami peale sai siis ka prooviks seda proovitud.
Mööda sõites Tallinnas Peterburi tee Coopist leidsin riiulist veel viimase purgi. Kõrval oli veel vist kana ja kalkun.
Sai õhtul kohe lahti võetud ja kohe purgist viilud leiva peale. Ütleme siis, et päris aus tükk paistis. Kuigi jah purks täis ei ole. Kõrval oma jagu rasva ja natuke kallerdist. Liha ise minu jaoks gramm mage samas kallerdis oli soolane. Maitseainetega oli päris normaalselt ümber käidud. Seni olin tarbinud vaid nn. jahimeeste toodangut ja sealt ka võrdlus.
Säilivus oli purgil mai 2025.
ja tundub, et enam seda kaubaks ei jagata.
korduvalt Tallinna Peterburi tee Coopis seda veel otsinud aga rohke pole olnud.
pole enam kohtagi riiulis olnud.
Kahju
Korjasin tookord viimased read ära ja ühe purgi jätsin, et vast märkavad juurde tellida aga jah, riiul on senini tühi.
Tegelikult seisid need juba ammu riiulis aga kuna purgi hind oli kallim, siis erilist ostmist ei toimunud.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 05 Veebr, 2024 14:48
Postitas Walter2
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 05 Veebr, 2024 23:27
Postitas OLAVI
Sama tootja ja sama koostis aga kuna maaletooja on erinev, siis on eestikeelse kirjaga silt pandud.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 22 Veebr, 2024 0:10
Postitas Rebane11
Mul said need liha ja kanakonservid mille tegin sellisteks menukiteks, et sulasid nagu jää piidiraual. Sai siis Läti lihakarni tuuseldatud ja sobiv liha valitud. Uus sats lihakonserve podiseb, paar tundi pean veel karauulitama. Järgmine kana. Sealiha hinna kohta ei oskagi öelda - vast pea sama. Kanakintsu hinnavahe on aga suur - 3.60 Lätis. Ma eelmine kord ostsin 6 kilo skepsisega, aga oli igati korralik. Nende kintsudel pole ka seda selgroo osa. Ja pole ka liiga rasvased, nagu Leedu omad Maxsimas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 27 Apr, 2024 20:54
Postitas zkaff
21.04. Müstilises Venemaas leiab põgusat kajastamist ka nõukogude vorst. Miks on Doktori vorst just doktori, miks muutub maitse jne.
https://vikerraadio.err.ee/1609305494/m ... rstisordid