Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Krakovit ei saa, proovime Katowitset. Kui pole patendeeritud. See kuumtöötluse asi oli hea,eriti kui pikemalt hoida. Pelti ja Kassinit ma jälgin, rohkem aga vene, ukraina poola ja saksa tegelasi. Uskumatu, aga kangutasidki mind proovima midagi uut :dont_know:
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

parkija kirjutas: 31 Okt, 2024 19:18 Ma mõlgutan mõtteid hapukapsasupi teemal :
Kas soolaliha või mage liha ?
Kruupidega või ilma ?
Porgandit mis riivitud ja võis pannil praetud lisada või mitte ?

Hapukapsas on ilma köömnete ja porgandita .
Kõik variandid on head. Lihtsalt maitse ja küll laabub. Peale esimest tead, mida teinekord lisada või lisamata jätta. Nii lihtne see ongi.
parkija
Liige
Postitusi: 1538
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas parkija »

See hapukapsasupp , sellega on erinevad võimalused , ma olen neid proovinud , ma tahtsin kaasfoorumlaste soovitusi teada saada .
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Supp ja naine on umbes sama teema. Hea on see mis on. Kui nässus siis proovid uuesti. Ja need asjad pole nii traagilised kui sõnad mida kuulis patsient kirurgilt vahetult enne narkoosi :"Ükskord peab see ju ometi õnnestuma"
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Austatud Herr Fucs. Küüslauguga küsimus. Nagu Hamletis. Panna või mitte panna. Ja kui panna, siis kas toorest või Santa Maria toodet. :dont_know:
mart2
Liige
Postitusi: 6419
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas mart2 »

Rebane11 kirjutas: 31 Okt, 2024 23:02 Austatud Herr Fucs. Küüslauguga küsimus. Nagu Hamletis. Panna või mitte panna. Ja kui panna, siis kas toorest või Santa Maria toodet. :dont_know:
Ma pole Fucs ja ütlen oma kogemusliku arvamuse - toores küüslauk ja kauivatatud puru annav täitsa erinevat maitset. Kui malmpotis hautan, siis mina panen mõlemat.
Soovitan siiski endale sobivat vahekorda ise testida.

Ahjupotte, selliseid suuremaid, soovitan siiski osta uuena ja ise "sissetöötada" - kestab kauem ning tead mida on ENNEM hautatud. 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Too küüslaugu küsimus oli seepärast et mul vorstitegu käsil. Panin värsket, aga üks segamise voor veel tulemas, ehk sillan kuivaga ka üle. Suitsuahju ettekütmine käib hommikust saadik, aga suitsutamise ja termotöötlusega tegelen vist homme. Vähemalt teine suitsu voor jääb homseks. Seal on neid kuivamise ja rahunemise tsükleid, vaatan
NB! Selliseid asju tehes tuleks retsepte lugeda lõpust ettepoole, siis poleks ehk vorstitegu ette võtnudki. Sellise mäkerdamise peale.... Kotlett ka ju hea asi :dont_know:
Kraakovi vorstist kauplustes:https://www.ohtuleht.ee/toidutare/53662 ... n-onnemang
maskeerimisvork
Liige
Postitusi: 136
Liitunud: 30 Apr, 2014 18:53
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas maskeerimisvork »

Rebane11 kirjutas: 01 Nov, 2024 12:59 Too küüslaugu küsimus oli seepärast et mul vorstitegu käsil. Panin värsket, aga üks segamise voor veel tulemas, ehk sillan kuivaga ka üle. Suitsuahju ettekütmine käib hommikust saadik, aga suitsutamise ja termotöötlusega tegelen vist homme. Vähemalt teine suitsu voor jääb homseks. Seal on neid kuivamise ja rahunemise tsükleid, vaatan
NB! Selliseid asju tehes tuleks retsepte lugeda lõpust ettepoole, siis poleks ehk vorstitegu ette võtnudki. Sellise mäkerdamise peale.... Kotlett ka ju hea asi :dont_know:
Kraakovi vorstist kauplustes:https://www.ohtuleht.ee/toidutare/53662 ... n-onnemang
Tooreid asju võib panna ainult kohetarvitatavatesse toodetesse. Kui vähegi säilitada tahad, siis toorest mitte panna.
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Tea kui tooreks ta jääb kui 3 tundi suitsu, siis pool tundi keeta 80 kraadi juures ja veelkord 3 tundi suitsu? Ma kogust vähendasin 3 kiloni. Säilitamist tuleb ju ka õppida. Koer muidugi muutub järjest optimistlikumaks, arvab et sellest saab temale midagi. Näis, praegu esimene suits.
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

Raskus ilmselt selles, et üritan kramplikult algse retsepti juurde jääda. Seiklusi kui palju.
ahto42
Liige
Postitusi: 731
Liitunud: 06 Mär, 2022 13:46
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ahto42 »

Rebane11 kirjutas: 31 Okt, 2024 17:18
Kriku kirjutas: 31 Okt, 2024 17:07 Ma olen ikka päeva ajal pannud, 2-4 tunniks, olenevalt lihatüki suurusest. Muidugi võib ka ööseks panna, aga tahaks juba sama päeva lõunal või õhtupoolikul süüa.
Ma ostsin osta.ee antikvariaadi rubriigist poti. 2,5 l. Selline raske, aga on meile 6 hingele väike. Jätkub vaid liha jaoks, paar porgandit ja sibula saab ka hiljem sisse poetada. Tuleb suurem soetada.
See ööseks ahju ja üldse ahjus küpsetamine huvitab väga.
Kuna ma tööinimene ikkagi, siis hommukuti ma ahju ei küta, pole ka vajadust, kuna Tulikivi hoiab ennast soojana. Kütan õhtuti peale tööd.

https://www.osta.ee/ahjupott-malm-email ... _src=email
Mul sihuke, Ca 2kg liha läheb sisse.
Kas soovitate üks ööseks maitseainetega kokku tehtuna külma panna, või pole erilist vahet?
Ei ole kogemust viilutama, et kuidas selle soolamisega on terve 2kg potti panna?
Ennem läks meelest mainida, et lisan ka ca klaas vett. Kuulsin et see vajalik, kas on?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 42780
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kriku »

Mingi vee lisan mina ka. Kas just klaasitäie, aga midagi ikka. Proovimise asi, kui liiga palju panna, tuleb liiga keedetud liha moodi.

Eelnevalt külmikusse seisma pannud pole kunagi.
ahto42
Liige
Postitusi: 731
Liitunud: 06 Mär, 2022 13:46
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ahto42 »

Minu teooria on, et puuahjus on temperatuur väga kaua väga ühtlane ja ühtlaselt langev. Eletriahjus ikka nö sisse väja, kuigi malmpott peaks seda siluma aga ikkagi, mingi vahe seal on. Lisaks kas elektriahju restid kannatavad ca 4kg anumat välja ültse
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 42780
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kriku »

Jah, nii on. Ma usun, et ikka kannatavad, aga milleks elektriahjuga jamada, kui puuahi tasuta käes...?
Rebane11
Liige
Postitusi: 2028
Liitunud: 10 Mär, 2021 20:15
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Rebane11 »

See elektri võidukäik võõrutas meid paljudest asjadest, mida tasub uuesti proovida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist