273. leht 331-st
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 13:42
Postitas wolfgang
Ma olen söönud Uzbekistanis oma silmade all kazanis valmistatud ehtsat pilaffi ja peale seda ei üritagi seda ise teha ega söö ka kohalikes kohtades tehtut. See oli ikka võrratult hea.
Kindlasti julgustan ikkagi proovima! Kazaan maksab alla soti. Kui puupliiti pole, millel rõngas ära käib või spetsahju, saab vabalt ka lõkke peal teha ja võibolla šeffim ongi. Vaata uzbekkide videosid ja tee lihtsalt järgi. Näiteks see
https://www.youtube.com/watch?v=J-D3eZgos3I
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 14:43
Postitas Rebane11
Õues teha on äge. Võtad seff koka asendi sisse ja pere toimetab omasoodu. Ja kõigil on asja vaadata, mida teed. Kuuled järjest valjenevaid kõhu korinaid ja saad aru, et millekski oled sa selles elus veel vajalik.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 14:59
Postitas Walter2
Rebane11 kirjutas: ↑07 Nov, 2024 14:43
Õues teha on äge. Võtad seff koka asendi sisse ja pere toimetab omasoodu. Ja kõigil on asja vaadata, mida teed. Kuuled järjest valjenevaid kõhu korinaid ja saad aru, et millekski oled sa selles elus veel vajalik.
Niimoodi need uued trendid tekivad - ennevanasti käidi naabrimehel garaažis muruniiduki õli vahetusel abiks, läks õli pluss muud vajalikud (töö-)vedelikud. Tugev pool päeva võttis aega. Ning sedasi käis see igal nädalal kuna õli saadanas läks ikka ruttu hapuks seal niidukis...
Tänapäeval käid abiks trimmeri akut laadimas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 16:08
Postitas mart2
wolfgang kirjutas: ↑07 Nov, 2024 13:42
Ma olen söönud Uzbekistanis oma silmade all kazanis valmistatud ehtsat pilaffi ja peale seda ei üritagi seda ise teha ega söö ka kohalikes kohtades tehtut. See oli ikka võrratult hea.
Kindlasti julgustan ikkagi proovima! Kazaan maksab alla soti. Kui puupliiti pole, millel rõngas ära käib või spetsahju, saab vabalt ka lõkke peal teha ja võibolla šeffim ongi. Vaata uzbekkide videosid ja tee lihtsalt järgi. Näiteks see
https://www.youtube.com/watch?v=J-D3eZgos3I
Olen kasutanud kazan-potti juba paar aastat ja väga rahul (lapsed kinkisid). Tõsi küll, ise lasin teha mulle sobiva ahju, mida saab ka muudeks toimetusteks kasutada (näiteks õues seeni kupatada...).
Pilaffini ei ole veel jõudnud, kuid järgmisel suvel on kavas.
Kriisi korral on hindamatu "väliköök"!

Soovitan osta koos sobiva ahjuga- näiteks DEPO-st saab nii ja Tartu avaturul on samuti mitmes mõõdus.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 16:11
Postitas mart2
Korilastele - käisin täna Kanepi lähedal metsas ja sain veel pangetäie kukeseeni.
Purki neid enam ei paneks (palju niiskust), kuid värskelt sousti teha või lihaga ahju panna on OK!
Kiirustage, seltsimehed unetud!

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 16:20
Postitas Rebane11
Ahju keevitad ise ju kokku, kui sobivaid materjale on. Mul läks õnneks, keegi müüs 40 cm läbimõõduga (4 mm) toru umbes sama pikkusega. 2 tükki. Veidi pusimist, kolkimist, keevitamist ja ahi olemas. Odav pole, need 2 torujunni maksid ligi 50 EUR.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 16:42
Postitas Rebane11
Keevitamist õppisin sitamajas. Majandis oli 3 keevitajat, Vasja, Kolka ja Noss. Nosil oli ilmselt ka teie nimi, lihtsalt nina oli lihav ja publiku seas esiletorkav. Kui hakkasin talu pidama,olid probleemid majas. Hankisin endale "Keevitaja käsiraamatu" ja iga kõhukergenduse ajal sai tarkust juurde. Tark raamat oli mul nimelt vetsumajas riiulil.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 19:21
Postitas vanahalb
vanahalb kirjutas: ↑07 Nov, 2024 13:12
Ma võin muidugi lihtsalt huvi pärast vaadata et kas need gluteenivaba sildid on ka Prismas kõige odavamatel makaronidel.
Ei, ma olin ikka üsna valesti vaadanud või harjunud kaupluste valmistoitude ja söögimajade "Laktoosivaba.Gluteenivaba" siltidega.
Gluteenivaba kraami jaoks oli poes eraldi riiul ja valik väiksem kui gluteeniga jahutoodetel. Päris igat asja nagu "Just see õige pizzajahu Itaaliast anno 1772" gluteenivabalt ei olnudki. Aga üldiselt küpsiseid oli, jahu (küll mingi teistsiuguse nimetusega) ja makarone ka. Kui kõige odavamad studentimakaronid oli 90 senti kilo ja viisakamad juba 3.50 siis gluteenivabad algasid 4.50. Ülemine ots ehk 8-12 kilohinnaga oli sama.
Gluteenivaba leiba-saia ma oma imestuseks ei leidnudki. Vähemalt mitte viie esimese kätte võetud pätsi hulgast. Täpsemalt vaadates oli igasuguste valmistoitude ja vorstide standardkiri leiva peal hoopis "Laktoosivaba. Sisaldab gluteeni". No aga eks siis tuleb leib ise küpsetada sellest imeliku nimega gluteenivabast jahust. Võib-olla saabki parem kui poe oma.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 20:36
Postitas mongol
AndresTy kirjutas: ↑07 Nov, 2024 12:42
Kapten Trumm kirjutas: ↑05 Nov, 2024 14:05
Minult küsis kunagi aastaid tagasi, üks kamina kõrge ametnik, et millest selline informeeritus, et kas loete militaar.net'i või
Oleksid võinud vastata, et oled milneti sisulooja - ise kirjutan, loen kirjutatu läbi ja saangi informeerituks.
davidsoniharald kirjutas: ↑07 Nov, 2024 12:54
Kapten Trumm kirjutas: ↑05 Nov, 2024 14:05
Minult küsis kunagi aastaid tagasi, üks kamina kõrge ametnik, et millest selline informeeritus, et kas loete militaar.net'i või
Oleksid võinud vastata, et sina oledki milnet.
Aitäh, kvaliteethuumort näeb harva, kui ise ei tee

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 20:39
Postitas olavsu1
Magnet kirjutas: ↑07 Nov, 2024 7:10
See vene seakeeks sisaldas ikka vist mingit saepuru vms ka lisaks....
nii see küll ei olnud. seakeeks oli borodino leib
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 20:56
Postitas retti
Õues on sulamas sügavkülmutatud briketina u 12 kg heeringat.
Kõik head ideed mida nendega peale hakata on oodatud.
(5 % jämedat soola oskan ise ka neile peale kallata)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 21:02
Postitas retti
olavsu1 kirjutas: ↑07 Nov, 2024 20:39
Magnet kirjutas: ↑07 Nov, 2024 7:10
See vene seakeeks sisaldas ikka vist mingit saepuru vms ka lisaks....
nii see küll ei olnud. seakeeks oli borodino leib
Seakeeks ei olnud leiva sort vaid vorm.
V .a Borodino leib. Nii lolli inimest ma ei ole mandril kohanud kes Borodino leivaga sigu söötis.
Paadi pagari vormileib on üks parimaid mida tänapäeval saada on.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 21:03
Postitas Fucs
Seakeeks oli tavaline kõige odavam vormileib.
https://www.ohtuleht.ee/melu/483818/soo ... d-peolauad
Borodino leib oli ikka nö kallim leib.
Saaremaal lõppeb legendaarse Borodino leiva tootmine
https://www.err.ee/1608440816/saaremaal ... a-tootmine
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 21:08
Postitas Fucs
retti kirjutas: ↑07 Nov, 2024 20:56
Õues on sulamas sügavkülmutatud briketina u 12 kg heeringat.
Kõik head ideed mida nendega peale hakata on oodatud.
(5 % jämedat soola oskan ise ka neile peale kallata)
Kuumsuitsu ahju ja toiduõliga purki v konservi

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 07 Nov, 2024 21:45
Postitas vanahalb
Sellisest poolsulanud heeringast saab hüva laari surstömmingut teha
