Loll jutt.
Miskipärast saab Venemaa droone ja rakette Iraanist, mitte Iisraelist.
Fotoeffekt. Pikk säri ja väike ava. Valgusjutid jäävad peale pikema aja vältel kui palja simaga nähtavalt.
ilmselt arrow süsteem tabab kõrgel iraani rakettipwn13 kirjutas: ↑13 Juun, 2025 23:03+ arrow süsteemMadis Reivik kirjutas: ↑13 Juun, 2025 22:59 Ma arvasin et Iron Dome on üldnimetus kogu raketitõrje osas aga eksisin
https://www.abc.net.au/news/2024-10-31/ ... /104532268
Thaad ja Taaveti ling on ballistiliste vastu. Huvitav, kui efektiivne oli viimase rünnaku ajal ?
Geopoliitika analüütikud on nende partnerluse kohta alati öelnud "purely transactional" ja, et kui tuleb teha valik Iisrael või Iraan, siis suhted Tel Aviv-iga jäävad alati peale. Iisraelis on suur vene kogukond kelle toetus Bibi võimuliidule tähtis on ja seega on ka head suhted Venemaaga tähtsad.Kilo Tango kirjutas: ↑13 Juun, 2025 23:05Loll jutt.
Tsiviilpiirkondade rünnakud on "jõledad teod" kui seda teostab keegi teine peale IDF-i ?Katz: ajatolla režiim maksab oma jõledate tegude eest väga ränka hinda
Iraan ületas reedel "punased jooned", kui ta võttis vastuseks Iisraeli rünnakutele korraldatud raketirünnakutega sihikule Iisraeli tsiviilpiirkonnad, ütles Iisraeli kaitseminister Israel Katz.
"Iraan ületas punased jooned, julgedes tulistada rakette Iisraeli tsiviilelanikkonna keskuste pihta," ütles Katz avalduses.
"Me jätkame Iisraeli kodanike kaitsmist ja tagame, et ajatolla režiim maksab oma jõledate tegude eest väga ränka hinda."
Viide?
Kõlab küll klišeena, aga mind see ei üllata. ÕT kui tervik on tehniline instrument, mis koosneb tehnilistest "alaminstrumentidest", ja ka siin (militaar)foorumis hakkasin ma ÕT olemuste erinevaid sisutahke selgitama peale seda, kui nägin, et ka siinses igatsugu laigulise temaatika kompetentsi keskuses levivad ÕT-st ebapädevad ja teinekord ka ohkama ajavad seisukohad.... sest kokkupuudet ja sellest tulenevat kompetentsi on vähe. Pole kokkupuudet, pole ka teadmisi, isegi mitte laiatarbeteadmisi, rääkimata siis juba ÕT-alusteadmistest. Ja mida siis veel laiemast ringist huvilistest tahta. Pinnapealsust on tänapäevases maailmas küllalt, nii meil, kui ka mujal.mikks kirjutas: ↑13 Juun, 2025 21:51Ma olin aprillis Iisraelis ja seltskonnas kus üks Briti ajakirjanik Timesist. Kuna britid tahavad osta õhutõrjet ballistiliste rakettide vastu, siis ta oli saadetud tegema lugu Iron Domeist. Pâev hiljem oli tal selge, et Iron Domel pole ballistilistega mingit pistmist. Ja siis ta vaidles telefoni kõva häälega oma toimetajaga Londonist, sest see nõudis lugu Iron Domest ja ballistilistest rakettidest. Suht hämmastav oli kuulda kuidas ka lugupeetud väljannetes on militaarteemadel tase täiesti olematu.
Mõte, mis mitu korda on peas plõksinud - kas Sa Sõdurilehele ei tahaks seda teemat pakkuda? Võibolla ehk tehnilisemat osa pisut kärpida, et lugejal väga räiget rauamaitset suhu ei jääks, aga ÕT põhiolemuse, struktuuri ja toimimise põhimõtted peaksid Sõdurilehe vähegi intelligentsemale lugejale väga maasikas olema? Palju neid SL lugejaid ikka milnetti jõuab ja kes oskakski seda materjali siit tohutust infohulgast välja otsida...Peeter kirjutas: ↑14 Juun, 2025 11:13 Piisab Sõdurilehe populaarteaduslikust käsitlemisest kah ju. Milleks enamat? Praegu vaatan, et minu viimast ÕT-teemas algatatud teemakäsitlust ÕT-kopleksi võimalike vajalike koosseisude näidetest on lugenud napp 200 inimest. Ja seda militaarfoorumis ja veel peale kahte postitust-märget, et peatükk algab juba eelmiselt lehelt, lugege kõigepealt ka sealt.
"Purely transactional" ehk tehingupõhine. Ei mingit sõprust erinevalt Iraanist.
Viiteid? Mina selle kohta mingeid tõendeid küll ei näe. Venemaa on ALATI poputanud Iisraeli vaenlasi. On aidanud Süüria režiimi, Hamasi jne. Kust otsast see suur sõprus Iisraeliga peaks välja paistma jääb mulle selgusetuks.
Teine aeg, teine kontekst. Enamus lääneriike vaatas veel siis Venemaa, kui partneri poole ja seda Gruusia konflikti katsuti kui tüütut ebameeldivust ära siluda, et eluga edasi minna, nagu seda "ebameeldivust" ei oleks toimunud.
IAF hävitajad hakkavad ründama Teheranis asuvatele sihtmärke
https://www.timesofisrael.com/liveblog_ ... n-capital/
Siin sa eksid. Venemaalt ja Ukrainast tulnud juudid hääletavad Iisraelis Avigdor Liebermani partei poolt, kes on Bibiga opositsioonis, et mitte öelda vaenlane.RandomGuy kirjutas: ↑14 Juun, 2025 9:12Geopoliitika analüütikud on nende partnerluse kohta alati öelnud "purely transactional" ja, et kui tuleb teha valik Iisrael või Iraan, siis suhted Tel Aviv-iga jäävad alati peale. Iisraelis on suur vene kogukond kelle toetus Bibi võimuliidule tähtis on ja seega on ka head suhted Venemaaga tähtsad.Kilo Tango kirjutas: ↑13 Juun, 2025 23:05Loll jutt.
PS: Iisrael oli see kes aitas Venel droonivõimekust välja arendada kui Gruusia sõjas aru saadi, et seda vaja läheb.
Jah, muidugi! Kui Sõdurilehele teema huvi pakub, siis kahtlemata olen valmis oma teadmisi jagama.isakene kirjutas: ↑14 Juun, 2025 11:26Mõte, mis mitu korda on peas plõksinud - kas Sa Sõdurilehele ei tahaks seda teemat pakkuda? Võibolla ehk tehnilisemat osa pisut kärpida, et lugejal väga räiget rauamaitset suhu ei jääks, aga ÕT põhiolemuse, struktuuri ja toimimise põhimõtted peaksid Sõdurilehe vähegi intelligentsemale lugejale väga maasikas olema? Palju neid SL lugejaid ikka milnetti jõuab ja kes oskakski seda materjali siit tohutust infohulgast välja otsida...Peeter kirjutas: ↑14 Juun, 2025 11:13 Piisab Sõdurilehe populaarteaduslikust käsitlemisest kah ju. Milleks enamat? Praegu vaatan, et minu viimast ÕT-teemas algatatud teemakäsitlust ÕT-kopleksi võimalike vajalike koosseisude näidetest on lugenud napp 200 inimest. Ja seda militaarfoorumis ja veel peale kahte postitust-märget, et peatükk algab juba eelmiselt lehelt, lugege kõigepealt ka sealt.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline