OK. Kirjan ühe väga vana loo veel. Vbl pole jutustades nii naljakas kui Live`s see toona oli.
Aasta siis võis olla kas 90 või 91.
Taustaks:
Rakvere linn. Soomlased ehitavad uut lihakombinaati. Kõik vähegi mõeldavad kohad, kus alkot pakutakse on neid igal jumala õhtul puupüsti täis. Soomlased omakorda tõmbavad nagu kärbsepaber ligi igasugu kahtlast seltskonda - Viru ärikatest Lenska prostideni. Nemad hõivavad soomlastest vabad iste- ja seisukohad. Ida pool Rakveret möllavad Permikad, läänes Linnuvabriku gäng. Läbi käiakse rääkimas neutraalsel pinnal Rakveres, Võsul Neptunis, Neerutis (Pariisis - küla selline) Eesti esimeses topless baaris või siis Toolse baaris.
Selline kirev eluke siis selles väikeses linnakeses, mis kubises igasugu kriminogeensest elemendist.
Moodsad olid toona igasugused taksokooperatiivid. Kirsi, Mõmmi, Pähkli, Esra....
Mina siis kah muudkui sõitsin seda erataksot. 1988 olin tulnud NA-st koju. Seal tegin D kategooria ja lubadesse läks ühe korraliku nõukaarmee duhhi kiilakas pilt. Load välja antud Moskvas. "ГАИ МВД УВД (või misiganes seal oli) города Москвы" pitsat sees ja puha.
Seisan siis mina mingil nädalavahetusel oma taksoga (zigull 07) jälle ühe kõrtsi ees õhtul hilja. Peale tahab tulla kuus reisijat. Mina räägin neile, et neli võtan. Seltskond üritab mulle auku pähe rääkida, et võtaks kuus. Auto juures käib päris kõva lärm ja läbirääkimine, kus nokastanud tegelased kätega vehivad ja kõvahäälselt oma seisukohti tutvustavad.
Läheb enampakkumiseks. Ühel hetkel on pakkumine niivõrd hea, et otsustan kogu seltskonna peale võtta.
Tükk aega pressitakse rahvast ühelt ja teiselt poolt sisse. Auto kõigub kahte lehte. Lõpuks saavad kõik hädalised sisse.
Auto käima, käik sisse ja pärast esimest 5 meetrit järsku ees värvimuusika.
Vaatan, krt sini-valge politsei zigull seisab selsamas. Kuidas ma seda küll ei näinud! Need ju vaatasid pealt, kuidas mulle rahvast muudkui sisse pressib!
Jään seisma. Seltskond jääb ka autos jube vaikseks järsku.
Ligi astub erariides tegelane. Inspektor Kink (nimi võib olla muudetud

), palun Teie dokumendid.
Mina räägin, et olete erariides, kust mina tean, et Te politseinik olete? Äkki on Teil dokumente või miskit?
Inspektor Kink köhatab kohmetult, pobiseb "kohe, kohe... jah....kohe" ja lippab politseivärvides ziguli manu.
No oma 5 minutit ei midagi. Sõida või minema
Siis tuleb politsei auto juurest teine mees. Politsei vormis ja puha. Tutvustab: "inspektor see ja teine".
Minu kõrval istuv turske nokastand vend küsib: "aa dokumendid on?". Politseinik vahib tobeda näoga aknast sisse kaasvestleja poole ja hakkab rinna/põuetaskust dokumente kobama. Kobab ja kobab aga ei midagi.
"Oodake" ütleb ja lippab politsei auto juurde tagasi. Ma sõiman venda oma kõrval, et see vait oleks ja suu peaks. Niigi asi peppus meil.
Tuleb siis vormis politseiniku härra tagasi ja näitab töötõendit läbi avatud akna.
Mina kougin oma dokumendid kah välja ja annan politseiniku kätte.
See vaatab siis neid ja on kuidagi nagu kohmetunud või nii. Tammub jalalt jalale ja puterdab mu hoiatustalongi maha. Võtab siis taskulambi ja hakkab seda maast otsima. Mul see vend kõrval teeb ukse lahti ja kobib autost välja ning kukub pröökama: "Krt kui kaua me siin peame veel seisma ma ei saa aru ah? Kodanik poliseinik, meil muideks on jube kiire. Kas te ei saaks veidi kiiremini seda asja ajada seal joptvaju?"
Politseinik otsib endiselt minu juhilubade hoiatustalongi ja ei vasta, kuid see on ilmselt lennanud auto alla.
Lahti läheb minu auto juhipoolsest vastasküljel tagauks ja välja sõna otseses mõttes kukub teine nokastanud reisija. Vannub ja ropendab kõval häälel, ning loivab politsei manu, laseb käpukile ja hakkab auto alt talongi otsima.
Otsivad siis politseiga kahekeisi. Ma räägin, et äkki sõidan veits edasi või tagasi? Ei Ei juba saime kätte teatab politseinik kohmetunult-rõõmsalt ja tagauksest väljunud reisija tõuseb suu kõrvuni peas püsti talong näpus, ning annab selle minu kätte. Ma pakun seda uuesti politseinikule. Minu kõrval enne istunud vend lööb jälle kisa lahti, et mida pekki siin on nii kaua lugeda nii väikese peberi pealt.
Politseinik ei võta pakutud talongi, vaid vaatab taskulambiga minu kiilakat pilti lubadel ja siis mulle otsa. Siis jälle seda pilti ja siis jälle mind, mõtleb veidi ning ulatab lõpuks kohmetunult tagasi mulle mu load ja tehnilise passi (mida ta ei vaadanudki), ning ütleb: "Nojah. Hea küll. Nojah. Head teed siis. Nojah".
No ma ei lasknud seda endale teist korda enam ütelda.
Rohkem pole ma ausõna huligaanitsenud sedaviisi mitte kunagi