"Millal lõppes lapsepõlv või millal kustus põrgutuli"
"Pisut pikendatud" lapsepõlv kahekümmenteise eluaastani?

Loomulikult leidub näiteid kuidas pikendatakse oma lapsepõlve kuni ema surmani, aga pigem ikkagi "lapsepõlv jäi nõukogude perioodi". Inimese õnn ei tule välistest asjaoludest näiteks nagu valitsev riigikord või majanduslik järg, vaid inimese sisemisest korraldusest ja suhete kvaliteedist teiste inimestega.
Loomulikult on - nagu akf Veiko Palm tabavalt selgitanud diabeedi ja ülekaalulise seoseid - siin näha eelsoodumust tekitavaid asjaolusid, kuid "väite valideerimiseks peaks see toimima ka teistpidi". Antud juhul meenutab selline KK ütelus mulle nõukogude perioodi ideoloogiat, kus inimese õnn pandi propaganda poolt sõltuvusse riigis valitsevast korrast...

Ja ma räägin päriselt
Ja selliste seoste sisu miinusmärgiliseks pööramine ei tähenda, et me sellistest seostest (päheistutatud mõttemudelist) üle oleme saanud...
Samuti on ebaõnnestunud sõnastus, mis jätab mitmetimõistmise võimalusi, kui KK väidab, et "mul on raske mõista, kui inimesed ütlevad, et neil oli Nõukogude Eestis helge lapsepõlv".
Võimalikud variandid on vähene empaatiavõime, kesine intelligents?

Nartsism?
Sest kui me need ülalloetletud variandid välistame, siis kipub välja kooruma see "ainuõige ja kosher", mis peaks olema "kõigile ju niigi selge"
Või siis ikkagi ebaõnnestunud sõnastus allakriipsutamaks, kuidas KK juba lapsena oli sedavõrd poliitiliselt teadlik, et see segas teda õnnelik olemast...
Millegi "mittemõistmine", "mittesuutmine" meenutab mulle teismelise teeseldud kõrkust, et tõsta enda "väärtust"
P.S.
Aga filmid N Liidus olid kohati ka head...
Это студентка, комсомолка, спортсменка, наконец, она просто красавица! "Кавказская пленница" 1966 г.
https://www.youtube.com/watch?v=55wsgKC3ZLI
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)