Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Seal see raske valik on, sarnase programmiga parteid koguvad populaarsust kui nad on n-ö opositsioonis, paremgi veel kui teiste poolt tõrjutuna. Valitsusse minnes tuleb partneritega oma seisukohti nudima hakata, ja see on püsivalijale tõesti hullem kui ei midagi ehk kõrvale jäämine. Soome Põlissoomlased lagunesid kaheks. Aga kuidas oma positiivset programmi siis ellu viia? Saada enamus, aga palju neist Orbanit teha saavad.
Viimases Sirbis vaatleb sama teemat Tauno Vahter (äärmuspopulismi sildile palun mitte tähelepanu pöörata):
https://www.sirp.ee/s1-artiklid/c9-sots ... mitu-nagu/
Viimases Sirbis vaatleb sama teemat Tauno Vahter (äärmuspopulismi sildile palun mitte tähelepanu pöörata):
https://www.sirp.ee/s1-artiklid/c9-sots ... mitu-nagu/
EKRE ei moodusta valitsust, REle nad võivad järgi saada (kuigi ma arvan, et EKRE kohtade arv tuleb väiksem, kui nende toetus tulenevalt lühikesest pingist), aga KE jääb neile täiesti püüdmatuks, ning valitsusse nad ka ei lähe, isegi kui kutsutaks, sest siis nad peaks suuremale osale oma valimisprogrammist vee peale tõmbama. Ja seda valijad neile ei andesta ja seda teavad Helmed väga hästi.Dr.Sci kirjutas:Tõenäoliselt teeb ka tõsiusklik kristlane Paavstile usu tugevuses ära.Runkel kirjutas:Akf Dr Sci-lt tugev tulemus, sa võisid 92%-ga isegi vanale Helmele pähe teha.......
Aga kui juhtub IME ja EKRE pääseb valitsusse - või mis veel ebatõenäolisem - paneb selle paika ja selle käigus taganeb oma põhimõtetest siis minu pahameel saab olema mõõdutundetult piiritu. Mul muidugi on seda hea lubada sest siiani pole ükski minu valitud partei vastavate valimiste järgselt valitsusse pääsenud.
Et siis tuleb Ke+Ref? 4 aastat peenhäälestust ja vaatamist kuidas rattad veerevad... Nelja aasta pärast tõdetakse et kõik on sealsamuses... ja valitakse Ke+Ref tagasi?
ps. Mulle isiklikult telekast tulev ISAMAA propaganda täitsa meeldib - aga kardan et see ei lähe peale 95% valijatest - keda see Isamaa ikka huvitab.
ps. Mulle isiklikult telekast tulev ISAMAA propaganda täitsa meeldib - aga kardan et see ei lähe peale 95% valijatest - keda see Isamaa ikka huvitab.
See on demokraatia - vilets, aga parim saadaolevatest. Mulle isiklikult on kõige ebameeldivamad poliitilised liikumised, kes räägivad rahva nimel ja arvavad, et demokraatia on jama.Dr.Sci kirjutas:Et siis tuleb Ke+Ref? 4 aastat peenhäälestust ja vaatamist kuidas rattad veerevad... Nelja aasta pärast tõdetakse et kõik on sealsamuses... ja valitakse Ke+Ref tagasi?
Noh, kui demokraatia on parim juhtimissüsteem miks siis sõjaväelises juhtimises demokraatia ei kehti?AMvA kirjutas:See on demokraatia - vilets, aga parim saadaolevatest. Mulle isiklikult on kõige ebameeldivamad poliitilised liikumised, kes räägivad rahva nimel ja arvavad, et demokraatia on jama.Dr.Sci kirjutas:Et siis tuleb Ke+Ref? 4 aastat peenhäälestust ja vaatamist kuidas rattad veerevad... Nelja aasta pärast tõdetakse et kõik on sealsamuses... ja valitakse Ke+Ref tagasi?
Sest eesmärk on teine kui rahuajal.Dr.Sci kirjutas:Noh, kui demokraatia on parim juhtimissüsteem miks siis sõjaväelises juhtimises demokraatia ei kehti?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Et siis demokraatia on vahend kriisi tekitamiseks, kriisi ajal aga maetakse demokraatlik lähenemine sügavale maa alla kuni kriis on lahendatud?Kriku kirjutas:Sest eesmärk on teine kui rahuajal.Dr.Sci kirjutas:Noh, kui demokraatia on parim juhtimissüsteem miks siis sõjaväelises juhtimises demokraatia ei kehti?
ps. Meil on enamuse ajast rahuaeg. Miks siis ikkagi näiteks värsked ajateenijad ei saa omale valida kapraleid, seersante, vaid peavad leppima sellega kes neile määratakse... jne...
(ma väga vabandan norimise pärast aga kuna ma tegelen hetkel järjekordse riigihanke kallal siis ehk andeststakse)
Viimati muutis Dr.Sci, 03 Veebr, 2019 19:18, muudetud 1 kord kokku.
Eeldaks küll, et Dr.Sci saab selliste asjade erinevusest aru, aga kui ei....Dr.Sci kirjutas:Noh, kui demokraatia on parim juhtimissüsteem miks siis sõjaväelises juhtimises demokraatia ei kehti?AMvA kirjutas:See on demokraatia - vilets, aga parim saadaolevatest. Mulle isiklikult on kõige ebameeldivamad poliitilised liikumised, kes räägivad rahva nimel ja arvavad, et demokraatia on jama.Dr.Sci kirjutas:Et siis tuleb Ke+Ref? 4 aastat peenhäälestust ja vaatamist kuidas rattad veerevad... Nelja aasta pärast tõdetakse et kõik on sealsamuses... ja valitakse Ke+Ref tagasi?
Meil rakendati pea 70 aastat peeaegu sõjaväelist juhtimissüsteemi, kus ainult üks arvamus oli õige ja teisi arvamusi ei võinud olla. Igatsed seda ega tagasi? Või sooviksid elada P-Koreas?Dr.Sci kirjutas:Et siis demokraatia on vahend kriisi tekitamiseks, kriisi ajal aga maetakse demokraatlik lähenemine sügavale maa alla kuni kriis on lahendatud?Kriku kirjutas:Sest eesmärk on teine kui rahuajal.Dr.Sci kirjutas:Noh, kui demokraatia on parim juhtimissüsteem miks siis sõjaväelises juhtimises demokraatia ei kehti?
Empiiriliselt ümber lükatud - demokraatlikud riigid sõdivad harvem ja omavahel väga harva.Dr.Sci kirjutas:Et siis demokraatia on vahend kriisi tekitamiseksKriku kirjutas:Sest eesmärk on teine kui rahuajal.Dr.Sci kirjutas:Noh, kui demokraatia on parim juhtimissüsteem miks siis sõjaväelises juhtimises demokraatia ei kehti?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ma ei küsinud ju seda et miks meil pole sõjaväelist riigijuhtimist vaid seda, misk sõjaväes ei valitse demokraatia?????AMvA kirjutas:Meil rakendati pea 70 aastat peeaegu sõjaväelist juhtimissüsteemi, kus ainult üks arvamus oli õige ja teisi arvamusi ei võinud olla. Igatsed seda ega tagasi? Või sooviksid elada P-Koreas?
Enne kui keegi miski väga pika kommentaari kirjutab - ma saan väga hästi aru miks sõjaväes on hierarhinile juhtimissüsteem ja riigis demokraatlik. Kuid need kaks jooksevad karvupidi kokku ja siis juhtuvad õnnetused nagu see jalaväerelva hange, vüi siis Saksa näite põhjal arusaamatus, milline on tuleviku hävituslennuk jne jne jne
Mis peaks muutuma? Mis on praegu Eestis nii halvasti, et vajaks muutmist akf Dr. Sci arvates? Mille muutmise saab teostada konkreetselt EKRE?Dr.Sci kirjutas:Et siis tuleb Ke+Ref? 4 aastat peenhäälestust ja vaatamist kuidas rattad veerevad... Nelja aasta pärast tõdetakse et kõik on sealsamuses... ja valitakse Ke+Ref tagasi?
Minu arvates on Eestis praegu täitsa hea elada. Kui tulevad mingid suured muutused, siis võib vabalt juhtuda, et enam pole siin hea elada. Ma ei mõista, akf Dr. Scil on kõik olemas, mida vaja õnnelikuks eluks. Tegelikult on tal alati olnud õnnelikuks eluks vajalik olemas. Ja ikka on vaja muutust. Missugust siis?
Viimati muutis Z03, 03 Veebr, 2019 19:29, muudetud 1 kord kokku.
Sõjas on väga konkreetsed eesmärgid ja nende saavutamiseks on arvestatud ohvritega.Dr.Sci kirjutas:Ma ei küsinud ju seda et miks meil pole sõjaväelist riigijuhtimist vaid seda, misk sõjaväes ei valitse demokraatia?????AMvA kirjutas:Meil rakendati pea 70 aastat peeaegu sõjaväelist juhtimissüsteemi, kus ainult üks arvamus oli õige ja teisi arvamusi ei võinud olla. Igatsed seda ega tagasi? Või sooviksid elada P-Koreas?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist