Venemaa liigutab vägesid

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa liigutab vägesid

Postitus Postitas tommy »

soesilm kirjutas:Kas keegi täpsustaks, mida nad mobiliseerisid?
Kas kodus ja kasarmus magavaid lepingulisi?
Mingi lepinguga seotud tsiviliste?
Või hoopis tavalisi kodanikke/reservväelasi?
Tavalised kodanikud/reservväelased annavad tagasisidet... :)
http://www.charter97.org/ru/news/2013/10/3/76808/
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Need olid siis Valgevene reservistid. Keda muuseas teavitati ette vähemalt 2 kuud.
Aga link igati tänuväärne ja lugu ise ka tore lugeda.
tommy
Liige
Kontakt:

Veel tagasisidet Valgevene reservistidelt...
http://www.belaruspartisan.org/politic/244068/
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Noh, on ka peale EKV peetud õppusi olnud lugeda sest kuulsast KVMst. Isegi videosid oli tuubis üleval. Mis nüüdseks on siiski (õnneks) sealt kadunud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ärge nüüd selle nutu peale väga pöördesse minge, taolisi asju juhtub meil ka rutiinselt.
Mitte ainult sauna või dushiga, vaid esmavajalikuga nagu joogivesi või taskulambi patareid.
Ministeeriumi eduraportites see mõistagi ei kajastu, aga "põllul" olijad ikka teavad...
Samamoodi komandeeritakse meilgi neid rasedate mehi või ettevõtjaid teenistusse.
Juhtub.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Ma sain aru, et see teema puudutab "Zapad-2013" õppust.
Seda, kui jubedalt pe...es meil asjad on, võiksid siinsed kaks esivihkajat postitada meie õppuste teemade alla.

Jääks siin siiski teema juurde..??
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

tommy kirjutas:Ma sain aru, et see teema puudutab "Zapad-2013" õppust.
Seda, kui jubedalt pe...es meil asjad on, võiksid siinsed kaks esivihkajat postitada meie õppuste teemade alla.

Jääks siin siiski teema juurde..??
No ma ei tea, iga asja pärast eraldi teema teha, liig pole natuke? Meie vs nemad, õppuse "Zapad 2013" näitel(Zapad vs Orkaan/Kevadtorm), on, minu arvates, üsna temaatiline asi. Ja juhtub igasuguseid asju nii meil kui ka neil.
Ja siis?
Kitsaskohad ongi väljatoomiseks, mitte kalevi alla panekuks, et neist tulevikus õppida. Kõrvutades ntx "Zapad 2013" ja Kevadtormi saab kenasti võrrelda, mis on meil paremini ja mis neil. Seda, et meil on kõik hea ja neil kõik halb, ei usu, ma vähemalt arvan nii, ükski täie mõistusega isik.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ja pall läks jälle sellesse vanasse väravasse - vene (SRÜ) armeedes lokkava pardakki ja võitlusvõimetuse demonstreerimiseks. Joodikute kari, lagunenud lahingutehnika ja suured-suured probleemid, isegi sauna ei saanud.
On see objektiivne pilt - igaüks otsustab ise.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

mutionu kirjutas:
No ma ei tea, iga asja pärast eraldi teema teha, liig pole natuke? .

Meil on eraldi teemad nii Tormide, Konnade ja muudegi ürituste kohta, kas polegi märganud.

Loomulikult on ülaltoodud jutukesed mõne konkreetse isiku subjektiivned meenutused.
Võib nõustuda, võib mitte.
Võib soovi korral vaielda-" Batka riigis ei saa midagi sellist ette tulla", võib tuua positiivsusest nõretavaid meenutusi....(oleks mulle ette sattunud, oleks ka üles pannud. Siiani pole veel juhtunud. Kui ametlikud asjad kõrvale jätta)
Mis iganes.
Aga lihtsalt lahmida, "aga meil valitseb samasugune sitt", -mida see annab.?
Kuidas teemasse puutub?
Lihtsalt omaenda isikliku vihkamise/kibestumise järjekordne demonstreerimine.....
Niigi on kõik teemad seda täis. Ja nagu tavaliselt, ühtedest-samadest põhjatutest allikatest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Aga lihtsalt lahmida, "aga meil valitseb samasugune sitt", -mida see annab.?
Kuidas teemasse puutub?
Lihtsalt omaenda isikliku vihkamise/kibestumise järjekordne demonstreerimine.....
Olen tähele pannud, et taolised lingiviited on sul enamasti mingi idanaabri armee pahupoole käsitlemine.
Samas panin näiteks selle viimane vist 70 000 mehe "snap drill" Ida sõjaväeringkonnas - olin miskipärast mina see, kes selle viite siia tõi. Või kui jutt käis vene lennuväe aktiivsuse tõusust piirialadel NSVL aja tasemele...jällegi oli esivihkaja platsis.
Kusjuures arvan, et tegu pole juhusega. Ma võin liigselt viriseda (tunnistan ka ise sellist kalduvust), aga arvan, et arengut käsitlevate linkide vaegus on tingitud asjaolust, et need ei mahu sinna kujundatavasse maailmapilti lahinguvõimetust joodikukarjast.
Et mis mulje sellest mulle jääb (sinu muljet juba ülalpool sain luged).
Iga hinna eest presenteerida isiklikku arusaama ja võibolla ka kogemust sealtkandist, et see relvajõud seal üks ligadi-logadi jama on, kes aiva pakasuhhat teeb. Kuid see on vajalik, muidu jääks võibolla domineerima siin liigne tontide nägemine....

Ma loodan, et sul on õigus ja mul mitte. Sest kui mul õigus ühel hetkel on, on asjad ikka väga sitad. Õigemini - annaks Jumal, et mul kunagi õigus sel teemal poleks :|

:dont_know:
Viimati muutis Kapten Trumm, 07 Okt, 2013 9:39, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Muidugi, muidugi...kui on tegu Zapadi ebakohtade ülesriputamisega, on kahtlemata tegu erapooletu ja igati bro vaatega kulissitagustesse. Samalaadsete EKV tegevuses esinevate puudujääkide meenutamine kvalifitseerub aga vihkamise/kibestumise järjekordseks demonstreerimiseks. Endale pisut variserlik ei tundu? Tähendamissõna palgist ja pinnust pole kuulnud? Või ongi kaitseplaanid rajatud Valgevene armees valitsevale bardakile?
tommy
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Olen tähele pannud, et taolised lingiviited on sul enamasti mingi idanaabri armee pahupoole käsitlemine.
Samas panin näiteks selle viimane "snap drill" Ida sõjaväeringkonnas - olin miskipärast mina see, kes selle viite siia tõi.
Või kui jutt käis vene lennuväe aktiivsuse tõusust piirialadel NSVL aja tasemele...jällegi oli esivihkaja platsis.
Oled äkki ka tähele pannud,et mind just sellised personaalsed, isiklikud meenutused huvitavadki.
Muidugi annan ka endale aru subjektiivsuse faktorist.
Mitte aga kõlavad ametlikud loosungid. Eriti just tänapäeva Venemaalt/Valgevenest.

Ja palun, pane alati meile lugemiseks kõike seda, mida vajalikuks pead. Igaüks loeb ja kujundab oma arvamuse.

Kuid, milleks alati hakata, millelegi reageerides, meid ja meie tegemisi sopaga üle valama.
Stiilis, "nojah, isegi kui neil ongi nii, siis meil on vähemalt sama hull. Veel hullemgi"

Palun, tee seda, aga vastavas teemas ja loodetavasti, säilitades objektiivsust.
Muud ei midagi..
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kuid, milleks alati hakata, millelegi reageerides, meid ja meie tegemisi sopaga üle valama.
Jällegi noh suhtumise küsimus.
Tänase päeva tasemelt venelaste üle me eriti palju ilkuda ei saaks, see pole lihtsalt aus, on seal probleeme ja on meil probleeme. Venelased saavad kitsaskohti alati siluda arvukusega, meie aga mitte. Maailmapilt, kus on kiitvad tõelised patrioodid ja virisevad EV vihkajad on üsna triviaalne kui nii võiks öelda. Kuid - mida olen täheldanud ja mis näib meil olevat süvenev trend on iseendaga rahulolu ja probleemide eitamine. Mitte ainult kaitse valdkonnas vaid ka mujal. Kindlasti on rahuloluks ka põhjust, tööd on tehtud kõvasti ja saavutatud ka ühte-teist. Kindlasti saavutatakse ka veel ja edaspidi.

Peace.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=66844723

Luban siis ühe vihkamist näitava uudisnupukese. Kes ei teadnud, siis tsiviilvalmisolek on samasugune "vägede koondamine".
Ärgu keegi tundku end poriga üle valatavat, aga mul kui kodanikul on küsimus - millal Eesti jõuab taoliste ettevalmistusteni?
On see virisemine või kaine fakti konstanteerimine?

Mis täna toimuks, kui õhuseire avastaks neli siiapoole tulevat Iskanderit? :dont_know:
Lemet
Liige
Kontakt:

Isand Trumm, julgeks Sulle meelde tuletada, et siinsamas tehti juba üheselt selgeks- EV ei hakka kunagi mingeid varjendeid ehitama. Ei käivat ei meie ega maailma vaatenurgaga kokku :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline