sinisinine kirjutas:Üldjoontes ma nõustun Sinu pessimismiga Ukraina, kui "läbikukkunud riigi" kohta antud hinnanguga
Pidage nüüd hoogu. 100 aastat tagasi toimis sellisel viisil suur osa Euroopat. Austria-Ungari või Venemaa ei varisenud kokku mitte üleüldise varastamise, vaid I ms kataklüsmi tõttu. "Läbikukkunud riigi" templiga lajatamine on ikka väga suur lahmaat. Agressori propaganda näeb jah seda ette nii Gruusia kui Ukraina suhtes, aga sellega ei pea ju kaasa minema...
sinisinine kirjutas:Selge on ka see, kui selline Saksa -Prantsuse - Vene diil õnnestub, siis seda kasutatakse uuesti kas just kohe Baltikumi peal aga Moldoovia ja või mõne teise peal kindlasti. Ajalugu ju kordub, sama olukord oli enne II maailmasõja puhkemist
Enne II ms ei olnud ühelgi välisriigi peale NSVL-i kohustust Baltikumi kaitsta.
sinisinine kirjutas:4) Ukraina relvasüsteemid on vananenud (maha parseldatud) ja suur eelis on agressoril nii tehnikas kui elavjõus võrreldes vastaseid nii arvuliselt kui kvaliteedilt;
Seda suurt ülekaalu me Debaltsevo lahingus nägime. Erilist muljet ei avaldanud.
tsikkelröövel kirjutas:Sinisinine, kaitsta saab seda, mida kaitsta suudad. Kes üritab kaitsta kõike, ei kaitse mitte midagi. Ma pakkusin Ukraina jaoks variandi teha venelastele "Horvaatiat". Ma arvan, et nad suudaksid seda - siis kaitskugi! Sina aga loed mida? Vaid varianti, kus nad ei suuda!
Ma ei ole nõus. Praegu käib väljakurnamise ja närvide mäng - kumb suudab kauem vastu pidada või kummal enne närvid üles ütlevad. Ressursiks, mis asja otsustab, on rahvusvahelise kogukonna poolehoid. Seni, kuni sanktsioonid kestavad ja abi tuleb, töötab aeg Ukraina kasuks ja Ukrainale on mõistlik
status quo-d hoida.
Venemaa kahjuks töötab nende ilmselge agressiivsus ja siseriiklik süvenev autoritaarsus. Ukraina kahjuks aga nende võimetus korruptsiooni piirata ja poliitilist kultuuri tõsta. Venemaa kasuks töötab fakt, et nad on transkontinentaalne suurriik ja mingil tasemel lihtsalt peab nendega rääkima nagu olid ka kõige külmema sõja ajal mingid kontaktid hädavajalikud. Ukraina kasuks aga ohvristaatus - Steinmeieril või teistel mugavustsooni naasmise võimaluse otsijatel on väga raske neid survestada ilma kogu rahvusvahelise õiguse süsteemi WC-st alla laskmata.
Arvata, et küll lõpuks vene agressiooniga lepitakse ja Ukrainale igast kaarest pähe istutakse, on minu arvates praegu küll ennatlik.