Kas härrased vaidlevad selle postituse pärast
Eesti Vabariigi kaitseväe peastaabi operatiivosakonna viimase ülema ja hilisema Omakaitse ohvitseri kolonel Alfred Lutsu mälestustest (täpset lehekülge pole hetkel võtta) on meelde jäänud lõik selle kohta, kuidas sakslased saatsid 1942. aastal mingid Eesti keeleteadlased teisele poole Peispi järve, Pihkva oblastisse. Ülesanne - eestistada sealsed vene küla- ja kohanimed. Ilmselt selleks, et sinna küüditada eestlased.
(Võib-olla on mu meenutus natukene ebatäpne, aga midagi sellist Luts igatahes kirjutas. Püüan nii kiiresti kui võimalik üle täpsustada).
Ilmselgelt oleks see olnud parem perspektiiv, kui eestlaste küüditamine Uuralite taha, aga samas - ega tegelikult ikka vahet ei ole. Meie õnneks hakkas sakslaste sõjapidamine aga viltu vedama ja neil oli ka muid muresid, kui ühemiljonilise rahvakillu liigutamine 400 kilomeetrit ida poole.
Täiesti mõtetu vaidlus minu arvates. Alfred Luts oma mälestues ainult oletab ja sedagi vaid selle põhjal, et küladele Eesti nimed panna taheti.
Kõigile on teada fakt, et Leningrad see slaavlaste keskus vanadel Soome-Ugri hõimude aladel pidi kaduma Hitleri arvates, koos linnaga ka loomulikult kõik venelased(slaavalsed).
Alfred Lutsu jutu põhjal võib ju küüditamise asemel oletada, et eestlastele ja soomlastele oleks sinna äkki tasuta maad antud. Paljud oleksid sellisel juhul sinna ise vabatahtlikult läinud. Ärge unustage, et Eesti majandus tol ajal suuresti toetus põllumajandusele.
Küüditamine 400km taha on minu arvates naeruväärne.
Kuidas seda inimassi seal kinni hoida, sellise vahemaa kõnnib inimene ka halvimal juhul jala tagasi.
Generalplan Osti ametlikult ei eksisteerinud, sellest meie foorumis ka juttu olnud.
http://www.militaar.net/viewtopic.php?t ... hlight=ost
Sakslaste jaoks olime me aarialased, seda on öelnud näiteks Rosenberg, Steiner oma raamatus. Seda tõestab kasvõi see, et eestlasel oli õigus abielluda sakslasega.
Arvestades seda, et Hitler tahtis puhastada euroopa juutidest ja slaavlastest. Siis suhtun mina küll igasugusesse eestlaste küüditamise juttu sakslaste poolt väga skeptiliselt.
Sakslastel ei olnud piisavalt inimesi, et okupeerida Prantsusmaa, et asustada Poola, nad ei suutnud isegi 12a jooksul lahti saada kõigist euroopa juutidest.
Kus kohast oleksid sakslased võtnud selle inimaterjali nende suurte maalade asustamiseks sakslastega võidu korral(ärme unusta, et lõpenud oli just väga ohvriterohke II maailmasõda)
Mingi jutt eestlaste küüditamisest, kes olid rassiliselt sobivad koos sakslastega koos elama on enam kui veider.