Kas Tapal toimus suuremaid lahinguid?
Kas Tapal toimus suuremaid lahinguid?
Olen kuulnud, et seal läks ümber soomusrong varustusega. Olen ka kolanud seal metsas ja on palju kaevamisjälgi. Ja on ka palju pommiauke. Kaevikujooni kui selliseid ei ole tähele pannud. Kas keegi teab täpsemalt kus midagi toimus? Oleks väike huvi minna ja otsida natuke metalliotsijaga. Kuna aastaid tagasi sai sealt leitud saksa vint(muidugi ilma lukuta), mis oli hästi säilinud. Tean ka seda kitsarööpalist raudteed, mis on osaliselt läbi metsa näha.
Tapa muuseumi direktor, härra Harri Allandi andis välja verivärske raamatu pealkirjaga "Soomusrongide rügement Tapal " või oli kuidagi teisiti see pealkirja sõnastus.Raamat jutustab kõigest tollasest Tapal ja on väga informatiivne ning külluslikult illustreeritud, vanad fotod ja muu selline. Kui huvi, siis Tapa raamatukogus on see saadaval, ka müügiks, hind oli miski 225 EEKu vist. Endal ei ole, ka lugeda pole jõudnud, seega ei tea kas siin läks mingi rong ümber või mitte.Tapal oli ju sõjamöllu kui palju, mu lapsepõlvekodu aiast kaevas vanaisa peenraid tehes aastaid pommikilde välja mis sai autoga prügimäele veetud, sest seda krunti tabas 4 pommi, aknad purunesid ja maja siseustel olid laiad põrutuspraod, kust sai lapsena teise tuppa piiluda, kui uks vahelt kinni oli. Veel hiljuti tõin koju ära kuurialt läbiroostetanud relvataolise "skeleti", mis pidavat kunagi olema olnud lihtne raketipüstol, seegi vanaisa väljakaevatud. siinkandis on mõtet küll metalliotsijaga ringi uitada!!!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist