narva jõgi, krivasoo kott ja gorodenko ala

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
juurikas14
Liige
Kontakt:

narva jõgi, krivasoo kott ja gorodenko ala

Postitus Postitas juurikas14 »

Tere

Kas kellelgi on narva jõe äärsete kõvemate lahingupaikade asukohti ja andmeid, kus ise käinud ja oma silmaga üle vaadanud. Täpsemlat huvitaks Gorodenkost ülespoole olev ala. Olen seal 2x matkamas käinud aga erilisi lahingutegevusi märke pole näinud. 1 kord sai Gorodenkost mööda jõe äärt poruni jõeni mindud, kust üle ei saanud. Kaevikute ja punkrite kohti oli päris kõvast jõe äärde kaevatud aga suht terved need, nagu lahingust puutumatta. 2 korral sai käidud ka üle Poruni jõest põhjapoole krivasoosse ja sealt pea-aegu kaevanduse karjäärideni. Mitte otseselt mööda jõe äärt, vaid sealt poruni metsa puhkekohast matkaraja alguspunktist põhjapoole mööda kruusateed, mis viib kaevanduse ligidale mingi alajaama juurde. Mingid lahingutegevuse märgid olid nagu küll näha aga minu arust nagu suht lahjalt. Kui võrrelda nüüd loetud jutte selle kandi lahingute jms kohta, peaks nagu minu arust olema seal sõjategevuse jälgi rohkem. Võib-olla olen ma lihtsalt valedele radadele sattunud. Tore oleks, kui saaksite oma tarka informatsiooni ka mulle jagada, kus tegelikult need kõvemad madinad käisid. Siis teaks 3 kord minna õigeid lahingupaiku üle vaatama. Huvi mul selle kandi vastu selle pärast, et mul vanaisa vend jäi saksalste poolel võideldes kuskile sinna.

e-mail: ranners@hot.ee
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

noh,milliseid suuri lahingutegevuse märke sa 60-aastat peale lahinguid ikka näha tahad?? veel suitsevaid mürsukilde või? :) kõva andmine käis seal igal pool,aga aeg on vahepeal lihtsalt oma töö teinud.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Need kolm korda Virumaa metsades ja soodes on olnud tõeliselt huvitavad. Linnamehena ei näinud seal põtra, kitse, siga, nugist, kährikut jne. - kahju, et need loomad seal enam ei elutse! :roll:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist