Kuna olen täiesti tume maa, siis loodan, et andestate...
Tekst mille "tõlkimist" vajan-
"Ilmunud soomusrongide Diviisi kuulipildujate kursustele ja I komando nimekirja ülesvõetud"
Saan aru, et olid erinevad soomusrongid. Nii kitsa, kui laiarööümelised. Aga kuidas aru saada liigitusest "komando"? Kas tähendabki see I soomusrongi?
Tänud ette...
Loll küsimus somusrongi diviisi kohta
Loll küsimus somusrongi diviisi kohta
Olen huvitatud Ratsaväerügemendiga seonduvast
Soomusrongide diviisi alla kuulusid peale soomusrongide ja soomusautode ka jalaväeüksused. Ma usun, et Kuperjanovlased ja Kalevlased ei vaja tutvustamist. Lisaks neile oli soomusrongidel oma eskadron ja diviisi tagavarapataljon.
Kuulipilduja kursused olidki sõnaotseses tähenduses kuulipilduja kursus - ehk siis õpiti käsitlema kõiki Eesti sõjaväes kasutusel olevaid kuulipildujaid. Reeglina koolitati sõdur välja ja saadeti diviisi alluvuses olevatesse väeosadesse täienduseks.
Komando - selles kontekstis tähendab kuulipilduja kursuse poolroodu. Idee poolest jagunes komando 2 rühma, igas rühmas 2 kuulipildujat. Kas ka reaalselt nii oli ... on juba iseasi.
Kuulipilduja kursused olidki sõnaotseses tähenduses kuulipilduja kursus - ehk siis õpiti käsitlema kõiki Eesti sõjaväes kasutusel olevaid kuulipildujaid. Reeglina koolitati sõdur välja ja saadeti diviisi alluvuses olevatesse väeosadesse täienduseks.
Komando - selles kontekstis tähendab kuulipilduja kursuse poolroodu. Idee poolest jagunes komando 2 rühma, igas rühmas 2 kuulipildujat. Kas ka reaalselt nii oli ... on juba iseasi.
Lisaksin veel niipalju, et antud isik mobiliseeriti 11.märtsil 1919, 01.04.1919 võeti Võru kaitsepataljoni I roodu, võttis osa Eesti wabastus sõjas sõjakäikudes 11 märtsist kuni 25 juulini 1919 Koiwa ja Musta jõe kallastel. Pataljoni likvideerimise järel suunduski soomusrongide Diviisi kuulipildujate
kursustele ja I komandosse...
Aga tänud vastajatele. Sain jälle targemaks...
kursustele ja I komandosse...
Aga tänud vastajatele. Sain jälle targemaks...
Olen huvitatud Ratsaväerügemendiga seonduvast
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline