K. Pabermudelid.

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
grahv
Liige
Kontakt:

K. Pabermudelid.

Postitus Postitas grahv »

Veneajal, ca 70/80 ndad, müüdi meil poolakate toodetud paberist mudelite raamatuid ise kokku panemiseks. Kas selliseid ka veel keegi kokku paneb või kas on huvilisi?
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Ja neid trükitakse praegugi. Siin on ka kindlasti kes huvituvad paber mudelitest. ..Ise olen ka üht-teist teinud. Aga see oli ammu. Nüüd siis avastasin enda jaoks uuesti selle teema. :D Tegin eelmine nädalavahetus tütrele paberist majakese.... Koos sisustusega....
Midagi taolist :lol: Pilt
Nüüd siis võtsin anomaalsete jõudude tahtel ette japside Ki-61 ette....
Tõmbasin netist lõiked ja ....
Pilt
Ka niimodi juhtub :shock:
Taara avitab! ...
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Küsiksin, et mis mõõtkavasse sa need lõiked printisid? Et nagu pabermudelid tavaliselt 1:33 või ajasid mõõdud ehk 1:35 peale?

Urmas.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

äkki on tal üldse see 1/48 ... kuidagi väike tundub see tiib tal.. alla ühe A4 laiuse.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
P-61 printisin ilma mingisuguse töötluseta. Kusjuures mõõtkavaks oli märgitud 1:32...Eelnevalt muidugi üks eksemplar must valgelt , et tsekata kas detailid omavahel mõõtmetelt ikka kokku läheksid. Huvitaval kombel sobisid kabiini detailid väga hästi kokku. Nüüd siis järjekord kere ja tiibade käes. Siin tuli välja, et olen teinud materjali valikul mingi apsu. Tiiva alumine pool tuli üsna paks ja ei sobinud hästi. Peaks kuskilt joonestus paberit (160-st) hankima minema. Ja pappi peab vist 1mm olema...Endal 1,5 papp ja 240 trükipaber.
Aga seda annab igasse mõõtkavasse transformeerida. kui paljundus tehnika käepärast :)
P.s 1/48 on ta suur, ja formaat on A4. originaal peaks olema A3. Eile tõmbasin selle alla. Aga sellest mudelist on mul vist 4 varianti. Keegi on lihtsalt Photoshopis markeeringut ja maalingut töödelnud...
Viimati muutis Parovoz, 08 Sept, 2009 8:01, muudetud 1 kord kokku.
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

mina olen ehitanud 200 paberile. Ainult kapiini sisu on õhema peal.. kohe kehva muidu murda neid pisidetaile.
Kasutaja avatar
Bomber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bomber »

Üldiselt on nii, et optimaalne on 160 aga suuremad detailid võib ka teha 200 250 jääb vist veitse paksuks. Papp ei ole eriti tähtis kui just sisemiste detailidega pole tegu. Mõnigatel juhtudel on isegi parem - karkass tuleb tugevam. Väiksed vidinad võib ka teha õhemast, lihtsalt endal lihtsam painutada ja kuna need on tavaliselt sisemised detailid siis pole eriti hullu. Samas peab jälgima väljalõikamisel seda, et lõikaksid enam-vähem raamjoone (must ) pooleks, kui lõikad väaljsapoolt võib jääda pikaks, kui seestpoolt siis aga lühikeseks s.t otsad ei lähe kokku.
Nii et -JÕUDU TÖÖLE!!
P.S. Rõõm näha, et paberi fänne vaikselt juurde tekkib! :D
[img]http://xs224.xs.to/xs224/08094/tiger1901.png[/img]

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!
grahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas grahv »

Küsimus tekkis sellepärast, et mul neid Modelarsi ajakirju terve ports ( vist mingi 25 tk ) ja mõtlesin, et mis nendega edasi teha. Mis nende hind võiks olla kui maha müüa?
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Re: K. Pabermudelid.

vaatan juba mitmendat korda ja imestan kui kaugele pabermudelitega minnakse
http://www.cardarmy.ru/forum/viewtopic. ... 5&start=45
Kasutaja avatar
Bomber
Liige
Kontakt:

Re: K. Pabermudelid.

Postitus Postitas Bomber »

Mis siin imestad, minu arust pole sellel ala venelastest kõvemaid. Nemad laskuvad ikka täieliku perfektsionismi ja pedantsusesse nagu meie Hr. Fossiil. Loodan et andestab mulle selle võrdluse.
[img]http://xs224.xs.to/xs224/08094/tiger1901.png[/img]

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist