Pikasilla
-
sturmkommando
- Liige
- Kontakt:
Pikasilla
Leidsin Postimehest ENSV mälestuste alt järgmise kirjutise:
Postimees kogub mälestusi ENSVst
Pikasilla
08.03.2004 09:48
suure söja ajal kui nöukogude väed Emajöeni jöudsid,olid sakslased kindlustanud oma positsioonid miiniväljadega.Üks endine Pikasilla mees rääkis kuidas vene poole ründajad olid lainetena peale jooksnud, siis miinidele sattunud ,lisaks veel kaitsjate miini ja kuulipildujatuli... Alles hulk aega hiljem kui miiniväljad oli jöutud juba kahjutuks teha sai hakata inimjäänuseid kokku korjama ja matma. See olevat olnud kohalike elanike kohustus. Muuseas, piiritusele olevat enne rünnakut lisatud veel oopiumi.
Ma eeldan, et rääkija oli saksa poole mees, kuidas ta võis teada mida viinale oli lisatud.
Postimees kogub mälestusi ENSVst
Pikasilla
08.03.2004 09:48
suure söja ajal kui nöukogude väed Emajöeni jöudsid,olid sakslased kindlustanud oma positsioonid miiniväljadega.Üks endine Pikasilla mees rääkis kuidas vene poole ründajad olid lainetena peale jooksnud, siis miinidele sattunud ,lisaks veel kaitsjate miini ja kuulipildujatuli... Alles hulk aega hiljem kui miiniväljad oli jöutud juba kahjutuks teha sai hakata inimjäänuseid kokku korjama ja matma. See olevat olnud kohalike elanike kohustus. Muuseas, piiritusele olevat enne rünnakut lisatud veel oopiumi.
Ma eeldan, et rääkija oli saksa poole mees, kuidas ta võis teada mida viinale oli lisatud.
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
-
Õpetaja
West kirjutas:
Kui 10 aastase otsimisega pole midagi leidnud, viitab see pigem õnnele - oled veel elus !
Ja ütle ausalt - ega selle aja peale on see miin ka kasutamiskõlbmatuks muutunud.
Kogu väljaehitatud kaitsepositsiooni esine oli muudetud kombineeritud miiniväljaks teatud läbikäikudega ...
õ
Küsi kohalike käest paremini, nad näitavad sulle mõningaid jõeluhtasid ...aga miiniväljad......Esimest korda kuulen sellist asja,kuigi olen Pikkasilla kanti kaevand juba 10 aastat,aga miinivälja peale pole veel sattund,ja pole kuulnud et rahvas sellest räägiks.
Kui 10 aastase otsimisega pole midagi leidnud, viitab see pigem õnnele - oled veel elus !
Ja ütle ausalt - ega selle aja peale on see miin ka kasutamiskõlbmatuks muutunud.
Kogu väljaehitatud kaitsepositsiooni esine oli muudetud kombineeritud miiniväljaks teatud läbikäikudega ...
õ
Ei tea ei saa aru et 10 aastat seal otsinud aga pole leidnud jne.Tean inimesi kes seal ise rindel olnud.Seal oli tõesti miine kõik täis.Venelased ise liikusid pärast prussidega laibalt laibale.Aga aastaid hiljem olid need juba sellised et juhtus kui lehm peale läks siis viskas lehma lihtsalt õhku ei teinud sittagi väike ehmatus.Ja muidugi enamjaolt ikkagi venelane puhastas ära niipalju kui suutis ja viitsis
Pikasilla
Jutt miiniväljadest peab paika!
Olen kuulnud seda oma emalt, kes pealesõjajärgsel perioodil oli seal piirkonnas maamõõtja. Need ohtlikud alad olid kaartidel spetsiaalselt tähistatud koos demineeritud läbikäikudega, mida mööda siis liiguti. Samuti oli mets täis kõikvõimalikku sõjakolu, sekka seda, mis paari aastaga jääb alles looduses vedelevatest laipadest.
Huvitav fakt on see, et samas piirkonnas oli ohtralt metsavendi, kes siis mineeritud alasid oma liikumisteena ära kasutasid, kuna julgeolekujõud alati ei julgenud neid jälitada. Aga eks õnnetusi juhtus kõigil, ka EPA maakorraldajatel.
Olen kuulnud seda oma emalt, kes pealesõjajärgsel perioodil oli seal piirkonnas maamõõtja. Need ohtlikud alad olid kaartidel spetsiaalselt tähistatud koos demineeritud läbikäikudega, mida mööda siis liiguti. Samuti oli mets täis kõikvõimalikku sõjakolu, sekka seda, mis paari aastaga jääb alles looduses vedelevatest laipadest.
Huvitav fakt on see, et samas piirkonnas oli ohtralt metsavendi, kes siis mineeritud alasid oma liikumisteena ära kasutasid, kuna julgeolekujõud alati ei julgenud neid jälitada. Aga eks õnnetusi juhtus kõigil, ka EPA maakorraldajatel.
olen kuulnud et 80ndail aastail keegi oli sukeldunud silla all ja leidnud lennukipommi ,kuna nähtavus sitt ,sis algselt arvand ,et vana sillapost ,aga ,siiski siiski tegu olnd löhkemata lennukipommiga mis ilusti pysti seisis , gabariitite järgi ekki 150 vei isegi 200kg pommiga tegu ,ma ei tia kui öige jutt see om ,,,ag kui see seisab seal ekki siiamaani 
- desert eagle
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist