seenelised

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
kolka1
Liige
Kontakt:

seenelised

Postitus Postitas kolka1 »

Tere lp.foorumlased

Edastan hoiatuse:kui teil on tutvuses seenelisi marjulisi,las jälgivad oma vaevaga ja higiga korjatud kaupa.Kui võimalik kinnitagu või puu külge:LIIGUB VARGAID....

kolka
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Misasja??? Kas Eestis pannakse metsas juba seeneliste korve ka tuuri? Siin Austraalias võib õllesid-veine täis lukustamata klaasuksega külmkapp seista ÕUES, kuhu on ligipääs tegelikult igaühel (mingit aeda ümber pole) ja keegi ei puutu...
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
johnbull
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

Manurhin kirjutas:Misasja??? Kas Eestis pannakse metsas juba seeneliste korve ka tuuri? Siin Austraalias võib õllesid-veine täis lukustamata klaasuksega külmkapp seista ÕUES, kuhu on ligipääs tegelikult igaühel (mingit aeda ümber pole) ja keegi ei puutu...
...kui ei puutu siis tuleb korra tänaval hõikuda ja..... :write:
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

johnbull kirjutas:
...kui ei puutu siis tuleb korra tänaval hõikuda ja..... :write:
Ja.....??? Loota, et kõik tulevad rõõmuga vargile? Oo, ei. Leidub siiski maailmas veel ka selliseid paiku, kus vargus pole elunormiks, vaid võrdlemisi erandlik, ja,mis peamine, inimeste poolt äärmiselt taunitav nähtus. Eks ikka aeg-ajalt tuleb ette, ma ei üritagi absoluutselt vastupidist väita, aga sellist massilist autodesse ja majadesse sissemurdmist ja tänavarööve nagu Eestis siin pole.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Erik kirjutas:Aga tapmist ja muud sellist "pisirikkumist" ikka vahetevahel :) Ok , ei nori rohkem...
Tapmist? Eks riigis, mis on tunduvalt suurem kui terve Euroopa kokku, tuleb ikka ette. Üks asi on see, mida Eesti meedia Austraalia kohta kirjutab (selleks, et liiga palju inimesi siia ära ei tuleks), aga tegelik reaalsus on teine. Tule mulle siia külla, teen sulle kasti õlut välja! Ja siis näed ise ka, kuidas kohapeal olukord on.
karrvik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas karrvik »

vAATA ETTE SELLE KIITMISE JA KUTSUMISEGA.....mes siis teed kui abielumehed kes mooride eest putkavad Sul massiliselt ukse taha kräunuma ilmuvad ja asüüli küsivad! Krt, ma enda jaole kogu aig reegin et jõuluks tahaks ÜHEOTSAPILETIT nii kaugele kui võimalik......a siiani pole saand veel.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Kasutaja avatar
paadikapten
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paadikapten »

Manurhin kirjutas:Misasja??? Kas Eestis pannakse metsas juba seeneliste korve ka tuuri? Siin Austraalias võib õllesid-veine täis lukustamata klaasuksega külmkapp seista ÕUES, kuhu on ligipääs tegelikult igaühel (mingit aeda ümber pole) ja keegi ei puutu...
Siin Eestis hakati selliste kappide kallal käima vaat et kohe peale seda, kui need kapid R-putkade kõrvale püsti pandi. Päeval lihtsalt tuldi ja võeti, keelajad saadeti "mujale", öösiti murti lukke lahti ja võeti... Seda vaatamata asjaolule, et neis kappides oli alkoholivaba kraam.

Ei imesta ma selle üle. Meil on juba asjad niimoodi, et kui avalikku sitamajja lähed, võidakse su kõrvalt ka paberirull tuuri lükata ajal, mil sa õndsas rahus istud ja mediteerid.

Imetlen tegelasi, kes oma manti julgevad täies säras ilma turvameetmeteta eksponeerida. Nagu Tartus Nõva tänava pandimaja, mis eputas mõnuga veel siis, kui teised pandiurkad juba ammu olid trellide ja turvaklaasi taha pugenud.

Lugesin kunagi kuskilt netiavarustest, et siinsamas Eestis oli keegi katse teinud: võttis herilasepesa, pani selle varem muusikakeskust vms uhket eset varjanud karpi ja jättis karbi kuskil vedelema. Varsti oli karbi juures pidurdanud uhke välimusega auto, kamp noori sees. Karp võeti kiirelt autosse ja anti gaasi :)

Aga mööda kodumaad liikudes olen näinud ka kohti, kus pätid vist kunagi ei käi - näiteks jäetakse jalgrattaid rahumeeli pooleks tunniks külapoe ette ilma lukustamata.
Vaatame siis, mis siin toimub...
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

paadikapten kirjutas: Aga mööda kodumaad liikudes olen näinud ka kohti, kus pätid vist kunagi ei käi - näiteks jäetakse jalgrattaid rahumeeli pooleks tunniks külapoe ette ilma lukustamata.
Vähe oled vist liikunud :wink:
Arvan, et nii on suuremas osas Eestis. Ja mitte ainult külas. Ei vaevu mina ka Võru linnas auto uksi lukustama, rääkimata rattast.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Kiblok
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kiblok »

Nagu heal vanal ajal,nii ka nüüd pannakse luud ukse ette.Hea kaugelt
näha,et pererahvas heinal,põllul jne.Seda Kaika külas...
Reeglina liiguvad pätipoisid motoriseeritult ja väikses kohas äratab see
koheselt uudishimu.Ja tänapäeval igal Juulil ja Maril mobla kitli taskus,et
teavitada naabrit(määnegi massin tule suu manu,kae perra).
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ostius »

Nii uskumatu kui see ka ei ole, pole korilaste tagant varastamine viimase aja komme. Vene ajal oli see veelgi massilisem.

No siis korjati ka kombainide ja kartulikottidega ning sohu sõideti suisa südaööl. Nooremad ei saa sellest aru, kuid skorbuudi vältimiseks pidi igaüks ise talveks vitamiine koguma. Et metsi-soid päris ära ei lagastataks, tohtis marjule minna alates kindlast kuupäevast. Ööl vastu esimest korjepäeva toimus midagi evakuatsiooni taolist: inimesed sõitsid linnadest minema. Mõned jäid päevadeks metsa ja selle aja jooksul korjati ikka meeletud kogused marju. Kuna kaasas sellist kogust ei kanna ning korjamise õhinas oma saagil silma peal hoidmine ununes, oli hoiule jäetud marjade varastamine lihtne.

Sellest ajast on mõned tarkuseterad kõrva taha jäänud. Olge valvsad inimestega, kes tulevad abi küsima. Võibolla on nad tõesti eksinud või janus, kuid nad võivad ka teie tähelepanu kõrvale juhtuda, samal ajal kui kambamees ladu rüüstab. Ärge minge oma tagavaradest nägemisulatusest kaugemale, isegi siis mite, kui arvate end üksi olevat. Võimaluse korral minge marjule mitmekesi ning oma asjad pange "ringkaitse" sisse.
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

ostius kirjutas: Võimaluse korral minge marjule mitmekesi ning oma asjad pange "ringkaitse" sisse.

lausa uskumatu, mida kõike metsas metsaandide nimel tegema peab - pange lihtsalt maamiinid paika, sildid välja ja asi ants :D
Alati võib ju hullemaks minna....
Leino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leino »

Liugmiinid on efektiivsemad. Tunned kaugele ära, kes seenevargil käib.
sannaman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sannaman »

Söödaks siis marju või seeni kasutada... :mrgreen:

Pilt
"(●̪●)"
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Hehehh... Ma olen kuulnud "linnalegendi", mille järgi kellegil suvilast talvel moosid kaduma kippusid. Ükskord siis suvilaomanik seganud mõnedele moosidele paraja portsu rotimürki sisse. Mõned päevad hiljem surnud paar kohalikku külajoodikut sisemiste verejooksude kätte. Pikaaegse alkoholi, või õigemini, surrogaatide kuritarvitamise tagajärjed, you know :wink:.
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Ajast kui Voitkad rajalt maha võeti, ei lähe meie suvilas enam rändama sellised asjad nagu voodilinad või plekkkausid. Kui mu mälu ei peta, siis olid ikka aknaliistud lahti kangutatud ja klaas eest ära tõstetud, mitte kiviga puruks visatud, nagu tegid ühed teised vargad. Üks nende punker oli paar km eemal paksus metsas.

Kui mul autos parasjagu midagi äravõetavat pole, jäävad mõnikord ka Tallinnas uksed lühikeseks ajaks lahti. Mis sa sealt vanast Fordist ikka ära varastad, rooste või? Ja auto ärandamist see ka lihtsamaks ei muuda, käima läheb ta ainult siis kui kuu faas on õige :D

Ja ma olen kuulnud sellist legendi, et NSVLajal oli mere?mehel pikkade tööreiside ajal ikka ja jälle vargad käinud. Ometigi oli tal ka miilitsas sõpru, kes aegajalt käisid ust kontrollimas. Pani ta siis ükskord viina sisse mürki ja neid miilitsast sõpru enam ei olnud.
Eks sellistel lugudel ilmselt kuskil mõni tõepõhjake all on.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline