To Räpina taadu on ka eriliselt jutukas,kui veel va`kangemat klaasiga ette kanda , lähevad pajatused ja zestid aina kuraasikamaks ,toonased sündmused aga üha hoogsamaks.
Kusjuures afisheeruda võib kogu lugu sellega et härra ise võis veel lennukimeeskonna liige olla ja koguni ainus ellujäänu tänapäeval
Kogu neid pajatusi võiks muidugi ka HD-s talletada ning huvikaaslastega hiljem vahetada,on minu spontaanne nägemus
Ei, noh ... võtab pead vangutama küll.
Kust krdist neil noortel meestel (aga kogemuslikult pean seda vanuselist konstateeringut kõige tõenäolisemaks - ei-ei, ma ei pidanud üldse silmas seda praegust kirjeldust, vaid üldiselt ikka) on arusaam tekkinud, et natukenegi eakam inimolend kohe nii-ii vana peaks olema, et lausa viimasest suurt sõda näinud jne. Vähe sellest - lausa ise selles osalenud on.
Siin samas foorumis üks kord seletas, kuidas tema ikka alatasa mingitele nn. taatidele maapoe taga kesvamärjukest välja tegevat ja siis säravsilmi nende vaata-et Türgi sõja aegseid memuaare kuulavat, ning omast arust sealt sulatõtt kuulda saavat. Jumal hoidku! Matemaatikat pole need ajaloohuvilised vist eriti südamelähedaseks aineks koolis pidanud. Arvutage natuke! Kui vanad need sõjaaega näinud mehed ka olema peaksid? Aah?
Kuhu ma oma jutuga jõuda tahan? Aga ikka sinna, et need poetagused alkohoolikud on seda sõjaaega vahest vaid omal ajal vene filmidest näinud. Või siis deliiriumifantaasiates.

Ja nii vanad ja hallid näevad nad (pean silmas neid poetaguseid) välja vaid seepärast, et varakult asjaga pihta hakkasid ning seega joovastavate jookide manustamisel silmapaistvat staaži omavad. Nagu ma ise kah esimest korda taolisi tüüpe näeks. Tean lihtsalt neid tegelasi, kes poodide taga kesvamärjukese libistamisega oma päevi õhtusse ajavad. Üle Eesti teised suht sarnased. Nii füsionoomialt, väljanägemiselt, kui ka vanuseliselt.
Kahjuks on ka iseendal taolisi, mitte just meeldivaid, kogemusi lähiminevikust, kui ma näiteks oma enda klassivenda, keda oma 30 aastat näinud polnud, ära ei tundnud. Mitte, et ma poleks teda tahtnud ära tunda, vaid kohe päriselt kah ei tundnud. Küürus, tudisev, idioodipilk pundunud näos ja saastahais üle pea käimas. Nägi välja jah, nagu vähemalt 90. Ja kui siis selle elustava tilgakese sisse sai, siis ... Siis võis rääkida kõigest mida aga kuulaja kuulda tahtis. Peaasi, et tänulik kõrv tema annust aina püsivalt tasemel hoiaks.

Aga meie nagamanipõlv jäi suurest sõjast ikka paarkümmend aastat hilisemasse aega ja ... Aga jutud on taolistel tegelastel ikka täiega vägevad, täiega vägevad.

Ja kuigi ma ise pole isegi veel mitte pensionäristaatuses, on ka nii mõnedki minu endised klassivennad praeguseks juba vaid teispoolsuses kohatavad. Ja eks ma tean küll, kuidas nad sinna jõudsid. Aga see selleks.
Seega, jah - need päriselt sellel ajal elanud mehed on suures osas praeguseks juba manalateele läinud, või vähemalt suhteliselt paiksed ning enamasti suuremat oma koduhoovist kaugemale ei rända. (seda viimast nii tinglikult). Ja etanoolisisaldusega jooke taolised tõeliselt vanad härrasmehed, kes toonaseid aegu ka tegelikult näinud on,ja kui nad juba tänasesse päeva elanud on, kah eriti meelsasti enam ei pruugi. Tavaliselt see nii on.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!