Sõber rääkis täna väga huvitava kuulujutu, et Nätsi-Võlla rabas võib olla uppunud tank. Tema kuulis seda juttu aastaid tagasi oma vanavanematelt ja mu Ema ka ütles, et temagi sellest miskit kuulnud aga ei midagi täpsemalt. Sõber teadis vaid öelda, et kuulujutu järgi olevat ca 4 meetri sõgavusele sohu vajunud. On äkki keegi selle looga kursis ja teab äkki õelda mis marki tankiga tegu ja kas suure sõja ajast või hilisemast. Kui kuulujutt ka tõele vastab, siis ehk näeks kah kunagi kuidas tanki maa seest välja tõstetakse.
plekkpea kirjutas: Kus see Nätsi-Võlla üldse ongi?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Sõber rääkis täna väga huvitava kuulujutu, et Nätsi-Võlla rabas võib olla uppunud tank. Tema kuulis seda juttu aastaid tagasi oma vanavanematelt ja mu Ema ka ütles, et temagi sellest miskit kuulnud aga ei midagi täpsemalt. Sõber teadis vaid öelda, et kuulujutu järgi olevat ca 4 meetri sõgavusele sohu vajunud. On äkki keegi selle looga kursis ja teab äkki õelda mis marki tankiga tegu ja kas suure sõja ajast või hilisemast. Kui kuulujutt ka tõele vastab, siis ehk näeks kah kunagi kuidas tanki maa seest välja tõstetakse.
Kaardi järgi väga laias laastus 20X10 km maalahmakat niisama naljalt ruutmeeter haaval läbi ei otsi. Harilik metallidetektor samuti 4m sügavusele ei võta. Muidugi, vaevalt, et see tank (kui ta seal üldse veel alles on) päris raba keskel on, otsima peaks pigem äärealadelt. Aga seegi oleks ülimalt töömahukas. Mida rohkem infot õnnestub koguda ja mida väiksemaks otsinguala kahandada, seda suurem on leidmise tõenäosus. Ja info hankimisega tuleks kiirustada! Neid, kes midagigi ehk teavad või mäletavad, ei pruugi kõrge ea tõttu enam homme meie hulgas olla! Sellisest kohast millegi välja tõstmine on samuti pehmelt öeldes just mitte odav lõbu.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
istorik kirjutas:Legende on palju, otsi siitsamast vanadest teemadest, kunagi oli sellest kõvasti kära. Ma mõtlen otseselt, et legendidest.
Sellega olen kursis, et Eestis oli iga järve ja soo all Saksa tanki tehas. Ei leidnud siit foorumist mingit infot tolle legendi kohta ja googlest ka mitte. Eks siis tuleb millalgi vanuritelt pärima hakata. Ah jaa, seal Nätsi-Võlla raba peal olevat kunagi miski lennuk kah olnud aga see olla sealt ammu minema viidud.
Võibolla on legend, võibolla mitte. Juttu tankist kuskil Tõstamaa kandi soos kuulsin juba väga ammu, vene ajal. Niiet mine tea, kui aega on võib ju otsida.
Kuidas see umbkaudne sügavus 4m kindlaks on tehtud kui asukohtagi teada pole
NMT kirjutas:Et, siis see Kalevipoja "Lennuk" ikka wää..??
See lennuki jutt jumala õige. Omal ajal oli tõesti kohalik vanamees hobusega lennuki soost välja vedanud. 90'te alguses oli alumiinium plekk lennukikerelt ära raiutud ja emeksisse viidud. Aastaid hiljem lasi Luukere mul raha eest viia emeksisse lennukitiivad ja lennukirootsust järelejäänud jubinad. Tõenäosusega võib see tank ka seal soopeal kusagil olla, seda vanamees oleks vaevalt jõudnud hobusega välja tõmmata. Sel ajal räägiti, et tank oli vajunud kuni tornini. Kui nüüd väidetakse, et tank on neljameetri sügavusel, siis las selle tanki sügavuse mõõtja tegeleb selle tanki väljakaevamisega ise.
Selle tanki jälgi tuleb ajada EW kaartide Tõstamaalt üles ja teadmisega, kus oli jahiloss väga vanasti(raba servas) . Sealt edasi võimalikud teed, mis üldse kannatasid sõita rabani, edasi...