Langenud Saksa sõdurite haud Kongutas?

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Langenud Saksa sõdurite haud Kongutas?

Postitus Postitas Wolfen »

Kuulsin oma vanaisa käest,et sõja ajal olid venelased Kongutas Kentsi veski juures sakslaste tanketi või mingi sellise sõiduriista puru lasknud ja langenud sakslased olla kohalike poolt sinna samasse veski ligidale Kavilda ürgoru nõlvale maetud(Täpset kohta ei tea).On kellegil mingit informatsiooni selle juhtumi või langenud sõdurite saatuse kohta.Kas nad on ümber maetud või puhkavad tänaseni seal?
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Ümber matmata siiani.Ei ole õnnestunud päris täpset kohta kindlaks teha.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Sellest on muidugi kahju,et pole leitud.Juttude järgi olevat matjateks olnud isa ja poeg.Isa olevat surnud aga poeg pidavat elama Elvas.
vdreving
Liige

Selle Elva mehega käisingi kohal,kuid maaparandus on vist mingi kraaviga asja ära rikkunud.Leidmata on veel Puhja lahingus langenud.Tamsalt peaks nüüd kevadel ühe ühishaua leidma,kuna üsna täpne koht on olemas.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Jah ,maaparandus möllas küll seal päris korralikult :cry: .Tamsa koha pealt,oleks huvitav isegi ninapidi juures olla,lihtsalt huvipärast :roll: .Mind ei huvita mingisugune raha ega muu mant mis sealt leida võib,oleks lihtsalt põnev vaadata teie tegemisi ja teha mõni pilt.Kas oleks võimalik teada saada kuna te seal välitöid alustate ja kas tohib vaatama tulla?
vdreving
Liige

vaadata saab alati ja ega pildistamine pole ka kellelegi keelatud.Asi nii,et kui lumeke ära sulab teen seal väikese eeltöö ära.Eks ma siis annan teada,kui kaevamiseks läheb,tulge siis pealegi vaatama.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Suured tänud,katsun kindlasti tulla ja ega ma labidatki pelga :)
Kasutaja avatar
matu
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas matu »

OO-sellist võimalust ei tahaks isegi kasutamata jätta, ja nagu Wolfengi-pole ma ei raha ega muu kraami pea väljas vaid lihtsalt huvitav vaadata ja pilti teha ja vajadusel võin labida ka vihaseks ajada :lol: Nii-et kui tüli ei tee, siis võiks mullegi teada anda kus ja millal :?:
JS
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas JS »

Kuna ise olen Elvast, pakuks ka oma abi. Igasuguste käsitsi kasutatavate tööriistadega töötamine ka konti ei murra.
Terv.Jaanus
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline