taustal märganud. Ja eks ta nii ka ajalooliselt oli, et kõikjal kuhu
Matildal asja oli, oli seal kuskil ka Panzer IV luuramas.
Karbiks siin on Tristari Panzer IV Ausf. B, mis üheskoos Aber'i porilaudadega õnnestus kunagi
Ebayst kaunis odava raha eest hankida. Tristari Panzer IV'd olen ma juba kaunis
ammusest ajast tahtnud kokku panna - kui need 16 aastat tagasi välja tulid, olid
need setid militaarmudelite maastikul ikka väga kõva sõna.
Juures on siin veel Aber'i plekid, tuleb ka Aberi toru.
Roomikuks saab Modelkasteni komplekt, mis algselt oli mõeldud Panzer IV Ausf.E juurde.

Tristari puhul on alguses kõige olulisem Alusvann õigesti kokku saada. Sel on põhi ja küljed eraldi
õhukesed suured detailid on kerge kõverusega ning kokku sobitades üheselt defineeritud lokatsioonipunktid detailidel puuduvad.
Internetis olen päris mitu teemat leidnud, kus sellega on alguses viltu läinud ning sellest tulenevalt ei sobi hiljem ükski
suurem detail õigesti külge ning mudelist saab prügikastimaterjal.
Lähenesin asjale õige ettevaatlikult külgi põhjale järkjärgult klaasil külge liimides,
ning tundub, et mul kukkus ta päris hästi välja. Ainus mis hästi ei tahtnud sobituda oli tagumine plaat, ning
selle alumine ühenduskoht vajas stüreeni ja pahtliga täitmist.
Asi mis koheselt korrigeerimist vajas oli pingutusratta mehanismi taga olev tugiribistik. Tristar on selle valanud
sellist tüüpi, mis alates Ausf.D'dest kasutusele tuli, Ausf.A, B ja C olid veidi teistsuguse paralleelsete külgedega ribistikuga.
Neetide puhul ma lõpuni kindel ei ole, sest ühtegi väga selget pilti või skeemi mul ei õnnestunud leida. Seega lähtusin
siin sellest, kuidas Dragon oma varajaste Panzer IV'de alusvannile need valanud on.
Eesmised puksiiraasad on ka praegu tulnud Dragoni karbist. Tristari omad ei tundunud mulle päris õiged
ja mul olid Dragoni omad kunagi sillatanki päevist üle jäänud.

Olge terved!
Kristjan