Kübassaare Teise maailmasõja ajal //paar pilti tuvastamiseks

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Kasutaja avatar
Taux007
Liige
Kontakt:

Kübassaare Teise maailmasõja ajal //paar pilti tuvastamiseks

Postitus Postitas Taux007 »

Nii mehed, naised (kaasa arvatud Marissa), kes teab ja mida oskab pajatada Saaremaa idarannikul asuva Kübassaare poolsaare kohta? Kõiksugused viited, jutukesed, pildid, kaardid vms. oleks siin teemas väga teretulnud!
Viimati muutis Taux007, 08 Apr, 2009 0:31, muudetud 2 korda kokku.
Kogun euromünte, on mõni huvitav pakkuda?
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Noh, ma tean rannakaitse kohta midagi sealtkandist (st milline patarei sinna tuli rajada), aga kuna targutada võivad selle teema all ainult mehed, siis ... :roll:
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Kasutaja avatar
Taux007
Liige
Kontakt:

:lol: ära nii südamesse võta, rääkida võid ikka :P
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Kasutaja avatar
Taux007
Liige
Kontakt:

toomas tyrk kirjutas:Foorumis on ikka otsingust abi...

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 7862#77862
Oeh, sealne teema räägib Kübassaare dessandist, kas minu teema pealkiri on sama või võrdväärne? EI! Ma küsin ja uurin Kübassaare kohta Teises maailmasõjas.

Praegu oskan pajatada loo sakslaste kohta, kes olid taandumas venelaste eest:

1944 tulid venelased teatavasti tagasi ja võtsid sakslaste käest maa uuesti üle endale tagasi. Kübassaare poolsaare läheduses asub üks väike küla nimega Kõrkvere. Tuttav rääkis, et neil oli laudas olnud 11 siga. Sakslased ütlesid, et küla tuleb tühjaks teha, venelane on peale tulemas ning lahingutegevuses pole tsiviilisikuid vaja. Tuttava ema küsis, et kas 1 põrsa võib omadega metsa kaasa võtta, et seal midagi süüa oleks kui pikemaks ajaks jäämine peaks olema. Lubati! Ema palus tunnimehelt veel teistele sigadele süüa anda kui neid endid pole külas. Suurt usku neil sellesse ei olnud ... 3 või 4 päeva pärast tuldi metsast välja koju. Sakslastest polnud enam haisugi järgi, venelasi silmapiiril silm ei seletanud. Ühesõnaga täiesti tühi värk. Soh, loomad on kindlasti näljas, kui mitte tapetud või surnud. Mindi siis lauta vaatama. Sigade söömamoll oli triiki süüa täis, kõik loomad olid rahul. Uskumatu, et sakslane täitis keset sõda palvet ja söötis loomi ning pani igaks juhuks ka varu ette!
Mathias Lutz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mathias Lutz »

Nõukaaja filmidest mäletan,kuidas Fritsud, suust ilaketid väljas,mööda õuesid sigu ja hanesid taga ajasid,täägid püsti peos :)
Kasutaja avatar
Taux007
Liige
Kontakt:

Jah, tegu oli tõesti Nõukogude propagandaga, niipalju kui mulle on räägitud, siis sakslased olid viisakad, tublid.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renx90 »

Taux007 kirjutas:Jah, tegu oli tõesti Nõukogude propagandaga, niipalju kui mulle on räägitud, siis sakslased olid viisakad, tublid.
Sakslased olid tõesti viisakat
Näiteks minu vanaemarääkis , et kui sakslased tema talust mööda läksid
ja seal peatusid ning sõid , peale sööki pühkissid sakslased leivapuru kätte ja sõid ära ja tänasid viisakalt ja andisid lastele natuke magusatki aga vene vägi pühkis leivapuru laualt maha ja ei tänanud ning kõigetipuks tahtsid veel sea ka kaasa võtta.
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Veidi OT,aga selle teemaga on ka Tallinnfilm korra rängalt libastunud.Nimelt väntasid nad valmis filmi,kus juttu orelimeistrist(A.Üksküla),kes üritas sõjast mööda vaadata.Paraku ei jätnud sõda talle seda võimalust ja lähetas talle õuele allatulistet vene lennuki meeskonna(I.Linna ja S.Luik),kellest üks võtab sinna ka ää kooleda.Kuna sakslased vante taga otsivad,vaja need kuidagi ää peita,inimesed ju ikkagi.Nii pannaksegi S.Luik(Saatuse iroonia,kui nüüd tagantjärele vaadata)kirstu ja peagi sõidab hoovi mootorratas ketikoeraga(T.Kark),kes kuuldes perepoja surmast võtab peast kiivri ja avaldab pereliikmetele kaastunnet.Tolleaegsete kriteeriumite järele oli tegu ju mõeldamatu asjaga,sestap film ilmselt avalikuse ette ei jõudnudki,ehkki kellukest stuudio uuest filmist helistati päris palju.Endal õnnestus seda näha TPI kinoklubis.Filmi lõppkaadrid olid samuti sümboolsed-taadi uhkuseks olevast õunaaiast sõidab seda põhjalikult segamini pöörates läbi viisnurkadega T-34 ja peatub maja ees.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Taux007
Liige
Kontakt:

Eile kuulsin veel lugusid selle kandi kohta, õhtupoole kui aega on, siis kirjutan!
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Muhus kus mu vanavanaema elas käisid talust läbi mõlemad pooled.
Sakslased olid väga viisakad, relvad hoiti ukse kõrval nurgas, kõik tänasid ja sõid viisakalt, mingit varastamist ja sellist polnud.
venelased olid nagu loomakari, tapsid kanad ja muud elukad maha mis kätte said. Lauakommetest polnud midagi kuulnud, sitaste kirsadega kodistasid ringi tukid üle laua laiali.
Neile tehti seal süüa ja kaste sai enne valmis kui kartulid, pandi kaste lauale ja siis kui kartul järgi jõudis oli kaste juba otsas.
Õledi ainult et mis kartulit siin kurat vaja supp hea küll.
Mis kõrkvere kanti puutub siis mu naise vanaema elab seal, nii et tuleb vahest seal käia. Kohalikega seal eriti jutule ei saa, väga kinnised inimesed, mitu väga tõsis kogujat sama rääkind, ostad midagi ja mõne nädala pärast tuleb nõuab tagasi.
Kõik vastused suht sarnased. Ah jah midagi vist oli aga kes kurat seda enam mäletab.
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

Üks mu tuttav rekajuht näitas hülssi mis on pärit sealt kübassaare patareist, päris kena pirakas.
Aias oli neid veel maha maetud aga naispere tõstis suuremat sorti lärmi kui hakkasime asukohta välja peilima. Pidi muru väga ära rikkuma, nii et asi jäi katki.
Tema sai selle info oma vanaemalt kes rääkis täpselt kus on mis.
Kasutaja avatar
Taux007
Liige
Kontakt:

Mamba, kellega tegu? Ise ütleks, et ma olen saanud küll jutupeale praeguseks kahe vana mehega. Nende jutt voolas küll väga lustlikult...
Kasutaja avatar
Taux007
Liige
Kontakt:

Käisin Kübassaares nädal-kaks tagasi uuristamas niisama. Leidsin siis sellist kola, keegi oskab öelda, milledega võiks tegu olla?
Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Jimmy Ace
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jimmy Ace »

Ma pakun, et rauakola kõrval on mingit aku- või patareipakid.
!!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline