Pääsküla katakombid

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
Martti
Liige
Kontakt:

Pääsküla katakombid

Postitus Postitas Martti »

Kunagi ammu näitas üks Eesti kommerts telekanal kriminaalsaates kuidas Peeter Võsas sisenes ühest uksest, taustaks oli Pääsküla prügimägi, kohe selle tunneli peal. Kaamera valgustusega igatahes lõppu ei näinud aga pikad need olid küll. Oskab keegi midagi rääkida selle kohta.
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

mina küll mäletan et üks linnale kõige lähemal asuv rooduvarjend (aka punker) asus Pääsküla prügimäelt ka kilomeetri kaugusel, ja prügila sealt ilusti paistis. Kui sellest läks tunnel linna poole, siis võibki arvestada et sellesse Peeter Võsa asus.

Üldiselt, kogu ala Raudalu ja Pääsküla vahel on võrdlemisi vähe uuritud ning sellega arvan seal võib huvitavat leida.
hirco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hirco »

Kas tegemist ei ole selle Laagri tunnelite ühe osaga, mis asub lagendiku peal tee ääres?
Martti
Liige
Kontakt:

hirco kirjutas:Kas tegemist ei ole selle Laagri tunnelite ühe osaga, mis asub lagendiku peal tee ääres?
Palun täpsusta millist lagendiku sa mõtled ja kus kohas.
Vanasõiduki huviline
hirco
Liige
Kontakt:

Vanasilla teed mööda saab sinna lagendikule välja, kust algab kruusatee ja paremal käib trasside vedamine. Natuke edasi sõita ja peakski paremal paistma. Käisin just täna seal kolamas. Sai päris kaugele kuival jalal minna, mul polnud kummikuid, muidu oleks lõpuni matkanud. Need neli tükki on kõik omavahel ühendatud. Päris kõva!
Kasutaja avatar
Lxc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lxc »

nendele kes pole nendes katakombides palju käinud soovitan minna koerte varjupaiga juurest sisse,(sealt paistab ka prügimägi). kui keegi teab kus on koerte varjupaik ja selle ees seista siis on 25m kaugusel mägi(kui keegi teab siis seal sees korraldakse nn "kataka pidu") sellel mäel on vähemalt 5 sissekäiku kus on algajale palju huvitavat. eksimis oht ei ole seal nii suur kui hirco seletatud sissepääsukohas. koerte varjupaiga juurest minnesl on palju väljapääse ja kaugemale viivaid on vähe, enamus on kokku varisenud.
Kasutaja avatar
Lxc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lxc »

hirco kirjutas:Vanasilla teed mööda saab sinna lagendikule välja, kust algab kruusatee ja paremal käib trasside vedamine. Natuke edasi sõita ja peakski paremal paistma. Käisin just täna seal kolamas. Sai päris kaugele kuival jalal minna, mul polnud kummikuid, muidu oleks lõpuni matkanud. Need neli tükki on kõik omavahel ühendatud. Päris kõva!
kas leidsite midagi huvtavat ka? me leidsime terve hunniku mingeid elektriskeeme.
hirco
Liige
Kontakt:

Oot, ega me üksteisest mööda ei räägi, sest mina nendes venesõjaväe omades ei viitsinud kolada. Varjupaiga tagant minnes minu teada küll neid väljapääse nii palju ei olnud. Need ikka päris tunnelid 10-15m sügaval maa all ja ulatuvad kilomeetritesse, kuid eksimisohtu pole mõtet karta. Peaasi, et valgusallikas otsi ei anna, siis on asi pees, sest seal ei levi ükski telefon ning üksi ei tasu ka minna. Neid tunneleid terve Harjumaa täis.
Kasutaja avatar
Lxc
Liige
Kontakt:

..

Postitus Postitas Lxc »

ma ei usu et me mööda räägime sest ma tean väga hasti kus vanasilla tee on ja kus need lagendikud on, ja need lagendikud peaks jääma enam-vähem koerte varjupaiga taha... see millest ma räägin on natuke teises kohas kus sa käisid, see koht kus saa sisse läksid seal peaks olema prügihunnik..
hirco
Liige
Kontakt:

Kõik on õige, aga millisest plindaazist sa sisse läksid? Kas neid on seal neli või kuus, ma ise neljas käinud. Need neli on varjupaiga ümber aga kui neid on rohkem, siis kus on ülejäänud?
Kasutaja avatar
Lxc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lxc »

koerte varjupaiga juures on suur mägi. kõnni selle mäe ümber üks ring leiad neid sissepääse küll
Martti
Liige
Kontakt:

Lxc kirjutas:koerte varjupaiga juures on suur mägi. kõnni selle mäe ümber üks ring leiad neid sissepääse küll
Sinu mainitud mäest näeb pilte siit , nii seest kui väljast.
Vanasõiduki huviline
hirco
Liige
Kontakt:

Lxc kirjutas:koerte varjupaiga juures on suur mägi. kõnni selle mäe ümber üks ring leiad neid sissepääse küll
Ma ei mõelnud seda, vaid neid Peetri tunneleid ja varjendeid. See mida sina mõtled on vist ju nõuka ajal ehitatud radari baasi varjend. Aga kas see varjend on ka Peetri käikudega ühendatud? Peetri käikudes kolades ma sinna küll ei juhtunud.
Kasutaja avatar
Lxc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lxc »

minu teada peetri käikudest ei saagi sinna...
Kasutaja avatar
kindral
Uudistaja
Kontakt:

arusaamatus

Postitus Postitas kindral »

noooh. seda mäge ma tean, seal käidud isegi paar korda kuid see ei tulnud mul mitte kuidagi tuttav ette tolle peeter võsa saate lõiguga..
ehk keegi täpsemalt oskaks seletada mulle kuidas minna sinna (nende käikudeni, kus Võsa Pets käis).
mis seal juures täpsemalt asub ja jms..

:roll:
Sinimustvalge eest viimse veretilgani!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline