Probleem värvi "haakumisega"

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Kruntvärvi ei ole vaja karestada.Krundi funktsioon selles seisnebki,et siduda võimalikult kõvasti värvitav materjal ja põhivärv.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Ka mina ei ole krunti karestanud, tavaliselt lasen krundil kusagil veerand tundi kuivada - krundin nitroga, see kuivab suhteliselt kiiresti - ja siis pihustan esimese kihi põhivärvi peale.
Aga külmas ruumis värvimise kogemus mul puudub, võimalik et sel juhul toimib kõik veidi teisiti.

Urmas.
Visible
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Visible »

Selge, tänan väga kõiki neid kes aidata viitsisid, nüüd peaksid olema kõik minu küsimused küllaltki ammendavad vastused saanud. :D
Kasutaja avatar
m2ger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas m2ger »

Minuteada peaks asi nii olema, et kui mudeli karbist välja võtad on tal mingi aine kiht peale jäänud tehasest. Tegu peaks olema mold release agentiga ehk siis maakeel mingi spets vahend mis laseb plastiku vormist kergema vaevaga ära võtta. Matistamine ja fairy lahus aitab kindlasti, vahel suuremad pinnad olen ka kiire liigutusega white spiritiga üle tõmmanud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mina olen mudeleid rasvast pesnud enne värvimist lihtsalt lapi ja white-spiriti abil. Isegi peene paberiga matistamine kipub pärast ikka näha jääma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Autode juures kasutatakse spetsiaalset vedelikku silikooni ja muu ebasoovitava eemaldamiseks vahetult enne värvimist.Arvan et see abivahend sobib ka mudeliehituse juures.Müüakse kõigis autovärvi müügiga tegelevates firmades.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline