Uue sõjafilmi idee - "Metsavennad" ?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
pulkvedis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pulkvedis »

Coger kirjutas:Selle asemel, et poiste entusiasmi natuke õhutada, mõned mehed jahutavad hoopis. Mis siis, et on nii tehnilisi kui faktilisi vajakajäämisi, poiste selline ettevõtmine on igatahes teretulnud ju. Tõepoolest küsiks ise kah, kas siis kriitikategijad suudaks parema filmi valmis vorpida? Tehke enne ära ja siis hakake teiste omi nokkima. Kusjuures, oleks see kriitika siis selline heatahtlik, et muidu ok film, aga väikseid vajakajäämisi siin-seal. Mõni mees paneb päris kurjalt ikka, ma vaatan. Ega Spielberg või Stone ka kohe profikaamerate ja kõrgelttasustatud näitlejatega alustanud, ka pigem ilmselt teismelistena ja analoogselt siinkajastatuga:)
Kas siis kriitika peab ainult hea olema,et halvustavalt ei v6igi kommenteerida?
Ja ytlesin just et ei teeks ise paremat filmi. Kui natuke kritiseerida siis k2stakse kohe filme tegema hakata. Pole ju m6tet kiita kui asjast selline arvamus. Arvan et ka see systib poistesse entusiasmi, sest et eks j2rgmisega n2evad vaeva ja ei korralda mindit jama vaid teevad filmi, mis on midagi v22rt ka ajalooliselt
:!: :!: :!:
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Re: Uue sõjafilmi idee - "Metsavennad" ?

Postitus Postitas Sollmann »

Error404 kirjutas:Metsavendlusest võiks tulla sõjafilm. Eeskujuks võiks olla valmiv "Detsembrikuumus".
Võiks & peaks :!: :wink:

'Dets.kuumuse' kohta ei tea midagi kosta, pole ju ta veel valmiski :roll: .
Šnitti võiks aga võtta sellistest šedöövritest nagu 'Metskannikesed' ja 'Tuulte pesa' ning memuaare-jutustusi metsavendade elust-olust on tänaseks ka juba mehemoodi ilmunud.

Ilma armastusliinita, kardan, siin aga välja ei vea.
Ei pea ju ta olema ollivuudilikult roosa vaid lihtne ja asine.
A la, et poiss metsas, tüdruk külas.
Ei saanud ju metsavend läbi ilma külata ja tihtilugu ka küla ilma m-vennata (kartulivõtmised-heinateod) ja miks siis mitte noortel omavahel kohtuda lasta :)

Kõhklusi valmistab aga õigete tegijate leidmine.
Viimaste aastatel ilmununud linateosed ( 'Nimed m...' ) lubavad oletada, et väärt ideest võib jällegi vormuda näotu KÄKK.
Kui raha olemas, tuleks leida esmajoones inime, kes on f-ikunstis tugev ning jagab ka teemat.
Ise pakuks esmajoones välja Ilmar Raagi - mitte millestki midagi asjalikku loonud laia silmaringi ning militaarsete huvide & teadmistega noor ja energiline inimene.
Kas ta ka ise nõus oleks, on mdgi iseküsimus.... :roll:
TÕDEONAJATÜTAR
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Coger kirjutas:Selle asemel, et poiste entusiasmi natuke õhutada, mõned mehed jahutavad hoopis. Mis siis, et on nii tehnilisi kui faktilisi vajakajäämisi, poiste selline ettevõtmine on igatahes teretulnud ju. Tõepoolest küsiks ise kah, kas siis kriitikategijad suudaks parema filmi valmis vorpida? Tehke enne ära ja siis hakake teiste omi nokkima. Kusjuures, oleks see kriitika siis selline heatahtlik, et muidu ok film, aga väikseid vajakajäämisi siin-seal. Mõni mees paneb päris kurjalt ikka, ma vaatan. Ega Spielberg või Stone ka kohe profikaamerate ja kõrgelttasustatud näitlejatega alustanud, ka pigem ilmselt teismelistena ja analoogselt siinkajastatuga:)

Pisut naljakas on suhtumine, et kritiseerimaks koka põhjakõrbenud putru pead ise olema vähemalt meisterkokk. Igaüks jäägu ikka oma liistude juurde, mis ei tähenda seda, et arvamust ei võiks omada ka muudel teemadel.
Lasteaia east peaks ka filmitegijad väljas olema, nii et suudavad kriitikat vastu võtta ja loodetavasti sõeluda terad sõkaldest välja :wink:

Muus osas ühinen eespool toodud kasutaja krj arvamusega:

tsiteerin:
Küsimus aga, härrased, on selles, et ma arvan, et siin foorumis olemasolevat entusiasmi ja energiat tuleks kasutada tõhusamalt. Amatöör ja "Ühe metsa pojad" ongi igasuguse ekspromtseltskonna võimekuse tipp. Teeksite valmis ja siis näitaksite paarile sõbrale. Kõik. Sõbra sõber juba haigutab.

On olemas teatavaid põhjuseid, miks need filmid, mida võib häbita ka teistele näidata, nõuavad väga palju aega ja raha.

Aga halb film ei süüta kelleski tuld, seda on tore vaid endal õlle kõrvale vaadata. Pigem tuleks keskenduda asjadele, milles siinne seltskond kahtlemata osavam on. On ka teisi viise inimestes sädeme sütitamiseks. Ühinegem suure seltskonnaga pigem nendeks - korraldagem mõni matk, tehkem kodumaa korda.

See kõik on üteldud, kuna mu süda jäi kripeldama lugedes siin üleskutseid võtta asi suurelt ja kogu foorumiga ette. Selleks minul usku ei ole.
See kõik ei tähenda muidugi, et kodus põlveotsas ei võiks asju proovida. Harjutamine tekitab asja vastu sügavama huvi ja ehk viivad rajad siis ka meistrite juurde, kes oskavad suunata. Ent enne suure käraga rahva ette tulekut (siitsamast foorumist on jäänud suure käraga silma just "Sampolit kanali" nimeline seltskond)tuleb siiski mõtelda, kas ja milleks.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

Mul ei ole kriitika vastu midagi (antud teemas ei käi see nagunii kuidagi minu pihta:), ent kriitika võiks sellise ettevõtmise puhul siiski heatahtlikum olla. See oli minu eelmise postituse mõte. Palju neid ikka on kes niigi palju viitsivad selliseid "sõjafilme" teha. Loomulikult peaks kriitika eesmärgiks olema see, et järgmine film jälle eelmisest paremini välja kukub, ent julmalt maha materdada ka ei maksaks. Vastasel juhul kaoks tegijatel ehk entusiasm ning järgmiste filmide nt foorumirahvaga jagamise isu üldse ära.
Seda Ove T meisterkoka ja pudrukõrvetamise juttu ei pea iseenesest ka mina õigeks.
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Kogu filmi tegemise juures on kaks keerulist osa: luua köitev ning tugev stsenaarium ning leida filmi tegemiseks vajalikud vahendid.
Stsenaarium tuleb kokku kirjutada vastavalt võimalikele tegevuskohtadele ning tegelastele/osatäitjatele. Silmas pidada ajaloosündmustega sidumist (kui palju seda ajaloolist liini üldse sisse tuua) jne. Kui stsenaariumi algkuju valmis, võtaksin mina algaja filmitegijana võimalikud tulevased osatõitjad ühes ning üritaksin tavalise videokaameraga katsetamise mõttes mõned stseenid üles võtta, et koos mõne kõrvalseisva isikuga analüüsida, kuidas paistab. Seda suviseks ajaviiteks või nii. Siis loomulikult korrektuurid ning võib juba päris tegemisega alustada.

Eks ole minulgi omad filmistsenaariumid peast läbi käinud

Kangelaspioneer@muuvistaar
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Üks selline mängufilm metsavendadest on tehtud juba 1963 Kanadas - "Legendi loojad" (VHS olemas Rahvusramatukogus).
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
pulkvedis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pulkvedis »

janno823 kirjutas:
raadik kirjutas:Nendele meestele kes vinguvad siis selle filmi Ühe metsa pojad üle nendele ütleks nii et, mida te vingute teiste filmide üle. Teie kes siin komenteerite seda filmi et, AK ja nii. Küsimus selline et kas te ise teeksite parema filmi või?
Leidsin aadressi, panin foorumisse üles, tõmbasin ise kh ja sai ka läbi vaadatud, Eesti sõjafilmi kohta ei saaks kyll midagi halba üelda minu meelest taskukohaste vahenditega tehtud filmi kohta super saavutus, need AK´d jäävad muidugi silma kohe kui sõjandusest midagi teada, aga seal lehele oli ka õpetus kuidas k-98 maketti teha(Militaar.net´i relvade osa alla on selle kohta ka eraldi teema nimega k-98 seal ka aadress) ja eelpool mainitud makettide tegemine oli juba omaette saavutus ja eeldan et ka aeganõudev, nii et ei ole mõttet vinguda :) Ja tahaks ka teada paljud ise terve filmi läbi vaadanud on :?:
Miks k-98 makette? Kas poleks pidant olema ikka mosin-nagant makettid. Ikkagi venelased ju v6i mis?
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Sõjafilmide love-storyde konkurentsitu nr 1 minu silmis on 'Relvavendade' 6. jagu 'Bastogne'.
Airborne-meedik Eugene Roe + prantsuse medõde Anna = lihtne ja ilus inimsuhe mis ei vajanud palju sõnu ega füüsilisi kontakte.

Midagi sarnast võiks ju põimida ka meie metsavendadest pajatavasse linateosesse:
nooruke m-vend oma vanemate kaaslastega külas asju ajamas;
külarahvas, kelle seas on igasugu karaktereid:
joodikud-lakekrantsid, ausad pikameelsed talumehed-naised, punaste tallalakkujad ning midagi silmale ilusat & südant soojendavat - õbluke maatüdruk kes oma nahast palju ei hooli ning kes filmi lõpus enne oma elu esimest suudlust punaste poolt jõhkralt mõrvatakse.... :roll:
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

pulkvedis kirjutas:
janno823 kirjutas:
raadik kirjutas:Nendele meestele kes vinguvad siis selle filmi Ühe metsa pojad üle nendele ütleks nii et, mida te vingute teiste filmide üle. Teie kes siin komenteerite seda filmi et, AK ja nii. Küsimus selline et kas te ise teeksite parema filmi või?
Leidsin aadressi, panin foorumisse üles, tõmbasin ise kh ja sai ka läbi vaadatud, Eesti sõjafilmi kohta ei saaks kyll midagi halba üelda minu meelest taskukohaste vahenditega tehtud filmi kohta super saavutus, need AK´d jäävad muidugi silma kohe kui sõjandusest midagi teada, aga seal lehele oli ka õpetus kuidas k-98 maketti teha(Militaar.net´i relvade osa alla on selle kohta ka eraldi teema nimega k-98 seal ka aadress) ja eelpool mainitud makettide tegemine oli juba omaette saavutus ja eeldan et ka aeganõudev, nii et ei ole mõttet vinguda :) Ja tahaks ka teada paljud ise terve filmi läbi vaadanud on :?:
Miks k-98 makette? Kas poleks pidant olema ikka mosin-nagant makettid. Ikkagi venelased ju v6i mis?
Vaata relvade teema alt k-98 seal aadress ja samad poisid õppetavda ja sealt ob järeldus et kui on k-98õppetus siis nda neid ka tegid ja see aeganõudev see k98 jutt natu offtpoic aga ikkagi näitab nende poiste huvi ja viitsimist :D
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Võiks ikka rääkida ühest ja samast asjast: Ühe metsa pojad on Youtubes esitatav noorte filmihuviliste tehtud amatöörfilm, Nimed Marmortahvlil vist üldse Eesti kõige kallim film. Neid ei olegi võimalik võrrelda, sest nad konkureerivad täiesti einevates kategooriates. Ja oma kategoorias pole kumbki neist halb. Hea, et nad on.

Filmi tegemisel oleneb siiski kõik sellest, kellele seda tehakse. Ehk kes on selle filmi vaataja. Teine faktor on ressursid, mida filmi tegemisel on võimalik kasutada. Metsavendlus on filmi jaoks tegelikult vägagi huvitav teema ja ei eelda juba oma olemuselt suuri kulusid filmi tootmisele. Mina rõhuks siiski pigem autentsusele kui suurtele ja tihti ebausutavatele tunnetele ja lahingustseenidele.
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Ma ei postitanud Downloadi selle pärast et mingit võrdlust püstitada, vaid ikka rohkem selle mõttega keegi on juba tulnud idee peale teha metsavendadest film kasvõi amatöör film :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Praegu ärgates... nägin tõesti kummalist unenägu.
Nägin, et Kruuda, Sõõrukas ja Karu andsid metsavendadest filmi tegemiseks kõva papi ja mina olin produtsent!
Kõike ei mäleta aga:
Metsavendade pealik oli Matt Damon, tema parem käsi aga John Cusack.
NKVD-laste ninamees oli Mihhail Bojarski. Metsavendade juhi pruuti mängis Angelina Jolie, tema ema Kim Basinger, isa aga Tommy Lee Jones.
Sisu täpsemalt siiski ei mäleta.
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

LeBon kirjutas:Praegu ärgates... nägin tõesti kummalist unenägu.
Nägin, et Kruuda, Sõõrukas ja Karu andsid metsavendadest filmi tegemiseks kõva papi ja mina olin produtsent!
Kõike ei mäleta aga:
NKVD-laste ninamees oli Mihhail Bojarski. Metsavendade juhi pruuti mängis Angelina Jolie, tema ema Kim Basinger, isa aga Tommy Lee Jones.
ooo...Kim Basinger, Angelina Jolie... Sellised märjad metsavennaunenäod on muidugi toredad:)
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Kõike ei mäleta aga:
Sisu polegi selliste nimede juures oluline 8)
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Error404 »

Kõike ei mäleta aga:
Kõva uni :D. Mõnda vägijooki enne magamaminekut ei pruukind 8) ?
Bruce Willis oleks võind teha paaris kaadris "jipikai ruski bandit" ja maika väel mõne dibla mätassegi lüüa :lol:
"The society prepares the crime, the criminal commits it."
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist