Lõppuks leidsin aega kõik postitused läbi lugeda ja ka korralikult vastus kirjutadajackpuuk kirjutas:Näed Janno peaga poiss küll , mis sa ikka vabandad , parem jätka kirjutamist , nagu selles postituses. Mad matsi poolt riputatud link on väga hea lugemisvara . Tänud selle lingi riputamise eest !
kaalu järgi klassifitseerimine ja võrdlemine on mõttetu (millegipärast mõned ei taha sellest aru saada) - lahinguväljal ei küsi keegi, mis kaalus su tank on - kõigepealt pauk ära ja alles siis vaatavad. Sellest ka see peale II.ms tulnud kategooria main battle tank.fossiil kirjutas:asi ju selles, et teema asetus eeldab rasketanki võrdlemist üsna keskpärase keskmise tankiga.
arvan, et tegu on müüdiga: Selline käsk pärsib oma meeste initsiatiivi (nii, vastase tank, loen kõigepealt viieni), annab võimaluse nahka hoida (ei näinud teisi oma tanke) ja kisub moraali alla (miks saadate meid lahingusse selliste kirstudega ?).eksisteeris ju liitlastel tol ajal ringkiri, mis keelas Shermanitel Pantriga lahingusse asumast, kui suhe oli alla viie Shermi ühe Pantri vastu.
igas riigis olid remondi- ja evakuatsiooniüksused, pole vaja, et keegi teine seal masinates susib/midagi ärastab.Samuti oli suvalistel sõduritel keelatud pihtasaanud Shermanile läheneda - selleks olid erikomandod
ei hakanud see mürsk midagi seal keerlema, sakslaste tavaline soomustläbistav mürsk sisaldas lõhkeainet, plahvatas ja killud ning tanki mehhanismidest välja löödud sekundaarsed killud tegid oma töö.siis juhtus tavaliselt nii, et mürsk, läbinud soomuse, hakkas masina sees ringi tuiskama, nii et meeskonnast jäi järele teadagi mis
sellele järeldusele võib tulla jah, kui kasutada vene tankivõrdlejate kasutatud peenise ja näpu võrdlemise tehnikat.Uh,probleeme oi kui palju. Minu arust parimaid tanke IIMS tegid ikkagi venelased. OK,mõningaste puudujääkidega.
Nonii, vatame siis veidi lähemalt: õnneks ei ole me hetkel ei Shermanis, ega ka Tiigris ja lahinguväli on virtuaalnekaalu järgi klassifitseerimine ja võrdlemine on mõttetu (millegipärast mõned ei taha sellest aru saada) - lahinguväljal ei küsi keegi, mis kaalus su tank on - kõigepealt pauk ära ja alles siis vaatavad. Sellest ka see peale II.ms tulnud kategooria main battle tank.
Arvad? Kuid selliseid "müüte" ja legende sisaldavad ju pea kõik raamatud, mis on Shermani või Pantri kohta kirjutatud - kas need kõik tuleb siis otsejoones luuludeks tembeldada...? Aga ega keegi ju ei keela arvata.arvan, et tegu on müüdiga: Selline käsk pärsib oma meeste initsiatiivi (nii, vastase tank, loen kõigepealt viieni), annab võimaluse nahka hoida (ei näinud teisi oma tanke) ja kisub moraali alla (miks saadate meid lahingusse selliste kirstudega ?).
Ja kuidas kommenteerida seda, et vastase tanke pidevalt valesti identifitseeriti - loomulikult ikka suurema ja koledamana ?
See lugu pärineb samuti mehe meenutustest, kes sellises eriüksuses teenis - legend? Kindlasti, samasugune, nagu kõik teisedki, kuna kõik sarnased "müüdid", legendid ja luulud kujutavad endast kaasaegsete meenutusi, seega emotsionaalselt tasandilt lähtuvaid jutustusi. Kõige muu seas lehitsesin veidi kirjandust ja tuleb välja, et sakslased ei kasutanud mitte alati lõhkeainet sisaldavat soomustläbistavat mürsku. Võib ju tuua sellise näite, olgu, legendi, või siis müüdi (kui selline nimetus sulle paremini peaks sobima) Shermani ja Pantri esimesest kohtumisest:igas riigis olid remondi- ja evakuatsiooniüksused, pole vaja, et keegi teine seal masinates susib/midagi ärastab.
ei hakanud see mürsk midagi seal keerlema, sakslaste tavaline soomustläbistav mürsk sisaldas lõhkeainet, plahvatas ja killud ning tanki mehhanismidest välja löödud sekundaarsed killud tegid oma töö.
Tanan soovitamast - kindlasti vaatan sisse, kui peaks ette juhtuma, kuigi mulle pakuvad rohkem huvi sellised raamatud, kus kirjutatakse rohkem konkreetsest tankist, detailideni välja, kui kellegi arvamusest tema omaduste kohta. Olgu need siis kasvõi kaasaegsete meenutused, mis on tegelikult ju needsamad legendid, nagu pealkirigi viitab.Lääne-Euroopa pole minu huvi, aga äkki keegi loeb läbi teemaga hästi kokku sobiva raamatu:
Belton Y. Cooper: Death Traps: The Survival of an American Armored Division in World War II
http://www.amazon.com/Death-Traps-Survi ... 0891418148
(ilmus hiljuti ka vene keeles), sealt peaks targemaks saama.
Ainus võrdlus sinu postingus, kuigi mitte minu jutu peale kirjutatud, aga siiski. Loodan et sa ei pahanda, kui veidi sind parafraseerin:sellele järeldusele võib tulla jah, kui kasutada vene tankivõrdlejate kasutatud peenise ja näpu võrdlemise tehnikat.
jah ikka, et näiteks valida kas tavaline soomustläbistav, või eriti äkiline soomustläbistav või kumulatiivmürsk, seda ikka.fossiil kirjutas:Kuid isegi päris lahinguväljal, olenevalt situatsioonist, pole paha enne esimesena "paugu ärapanemist" veenduda, mis elukaga tegu....
enamus tankiraamatutest on ju pask, kirjutavad lihtsalt üksteise pealt maha, sa peaksid seda isegi vast teadma, kuna mulle on mulje jäänud, et su tankiraamatute kogu on vähemalt sama suur kui minu omaArvad? Kuid selliseid "müüte" ja legende sisaldavad ju pea kõik raamatud, mis on Shermani või Pantri kohta kirjutatud - kas need kõik tuleb siis otsejoones luuludeks tembeldada...?
no näed, siin on veel üks põhjus, miks seda käsku ei ole mõtet anda - sõditi mitmete väeliikide koostöös, kui shermanid ei saa tankidest jagu, las suurtükivägi põmmutab või kutsume lennukid välja, mis vastase mullaga segi pööravad, milles probleem ?ameeriklased jõudsid suurtükitulega hävitada suure osa Pantreid, kuid kaks masinat jõudis linna.
ennegi hirmu/paanika tõttu alla antud, milleks otsida keerulisi põhjusi ?alla andsid ka nende tankide meeskonnad, kellede tankid olid alles eeslinnas ega olnud veel lahingusse astuda jõudnud...
ma rohkem selle keerlemise momendi kohta võtsin sõna, tean küll, millised soomustläbivad mürsud sakslastel olid.sakslased ei kasutanud mitte alati lõhkeainet sisaldavat soomustläbistavat mürsku.
ja keerles sees enne paar ringi ka ikka ?...Pantri mürsk läbis Shermani esisoomuse, seejärel käigukasti, edasi läbistas ta põrandal asetseva laskemoonariiuli, mootori ja, purustanud mootoriruumi tagaseina, lendas välja...
antud kasutaja on staažikas võrdleja, ma viskasin ta varasematele postitustele silma peale enne selle kommentaari kirjutamist, sama võid sina ka minu varasemate postitustega tankide võrdluse teemadel tehaAinus võrdlus sinu postingus, kuigi mitte minu jutu peale kirjutatud, aga siiski. Loodan et sa ei pahanda, kui veidi sind parafraseerin:
Ehh, no eks siin on juba parajaks palaganiks läinud küll-iff- kirjutas:![]()
... ehk peaks teema ymber nimetama "andrus versus fossiil" ... ei ei mitte pahap2rast, huvitav on teie vahelist arutelu/vaidlust j2lgida ... TULD!!!
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline