Eestis allalastud lennukid
Eestis allalastud lennukid
Tervitus kõigile foorumlastele!!!
Kas kellegil on andmeid Eestis allalastud lennukite kohta. Eelkõige huvitun neist, mis on kukkunud või maandunud vette, et saaks sukeldumisi nendele korraldada. Siis rabadesse, järvedesse või ka merre.
Kas kellegil on andmeid Eestis allalastud lennukite kohta. Eelkõige huvitun neist, mis on kukkunud või maandunud vette, et saaks sukeldumisi nendele korraldada. Siis rabadesse, järvedesse või ka merre.
Eks sel teemal ole palju jahutud - ka siin - ja mis tõde, mis luule, kes teab.
Võid proovida Lõõdla järves Võrumaal - väideti, et lennuk on ninapidi põhjas ja madala veega olla saanud isegi sabal seista pea veest väljas.
Asupaik on kusagil järve kitsama koha juures. Järv ise on sellise kala ujupõie kujuga, kahte laiemat veevälja ühendava kitsuse juures see lennuk siis olevat. Isiklikult sellistest asjadest eriti huvitatud ei ole, sest rõhuv enamus juttudest on jama ja kui ka reaalse asjaga tegemist, siis mina ei saa oma oskuste ja tehniliste vahenditega midagi ära teha.
Ei saa ka meenutamata jätta, et sellise asja väljatõmbamisel kuulub leid seaduse järgi riigile
Võid proovida Lõõdla järves Võrumaal - väideti, et lennuk on ninapidi põhjas ja madala veega olla saanud isegi sabal seista pea veest väljas.
Asupaik on kusagil järve kitsama koha juures. Järv ise on sellise kala ujupõie kujuga, kahte laiemat veevälja ühendava kitsuse juures see lennuk siis olevat. Isiklikult sellistest asjadest eriti huvitatud ei ole, sest rõhuv enamus juttudest on jama ja kui ka reaalse asjaga tegemist, siis mina ei saa oma oskuste ja tehniliste vahenditega midagi ära teha.
Ei saa ka meenutamata jätta, et sellise asja väljatõmbamisel kuulub leid seaduse järgi riigile

Kas sellel lingil oleval pildil ongi see järv? http://www.zone.ee/vraudsepp/ldlajrv.htmArnold kirjutas:...
Asupaik on kusagil järve kitsama koha juures. Järv ise on sellise kala ujupõie kujuga, kahte laiemat veevälja ühendava kitsuse juures see lennuk siis olevat....
Huvitav mitu lennukit seal Antsla -Sõmerpalu ruumis ikkagi on?Mulle on näidatud ühte piirkonda natuke peale Sõmerpalu ja väidetud ,et seal kah lennuk sees.Lapsena olla veel peal turnitud jne.Aga madal ala ja 70-ndate lõpus vajunud päris ära.Kas seal piirkonnas oli üldse lennukil põhjust alla kukkuda?
Prangli all on vist ikka mõeldud Prangli saart Muuga lahes. Üks Saksa lennuk lasti seal sõja ajal alla küll. Lendur ise olla eluga pääsenud, hüppas langevarjuga välja. Räägitakse, et üks kohalik, kes lenduri saarelt mandrile toimetas, sai langevarju siidi endale. Lennuki tähtmootor vedeles aastaid metsas tee ääres. Nüüd siis kaks või kolm aastata tagasi vedas keegi selle sealt minema. Koht kuhu lennuk alla kukkus on ähmaselt metsas veel aimatav. Isa leidis veel eelmine aasta sealt ühe lennuki kuulipilduja padrunikesta. Kahjuks lennuki tüüpi või täpset alla laskmise aastat ei tea.
Mul suguvõsa kokkutulekuid seal peetud:Dtelik kirjutas:Kas sellel lingil oleval pildil ongi see järv? http://www.zone.ee/vraudsepp/ldlajrv.htmArnold kirjutas:...
Asupaik on kusagil järve kitsama koha juures. Järv ise on sellise kala ujupõie kujuga, kahte laiemat veevälja ühendava kitsuse juures see lennuk siis olevat....
Aga lennukis pole kuulnudki.
Mootori vedas oma hoovile Vamps.rax kirjutas:Lennuki tähtmootor vedeles aastaid metsas tee ääres. Nüüd siis kaks või kolm aastata tagasi vedas keegi selle sealt minema.
Plaan on sellest mälestusmärk teha. Mootor on terasest karteriga, silindrid on alumiiniumist. Mootoril on 2 rida silindreid.
Lisaks on veel mõned alumiiniumist keretükid. Tegu oli saksa lennukiga, kusjuures seal on 2 lennukit alla tulnud. Üks kukkus ja teine tegi hädamaandumise.
Ma tean päris kindlat kohta kus asub üks venelane aga väike jama see on sügav ja küllaltki suur järv nimeks Uhtjärv ja ma olen seal järve ääres näind puud mille otsa see lennuk oli hädamaandudes langenud ja siis vete sügavustesse kadund.Aga satusin kord peale järve ümbruses kolades mingitele metalli tükkidele mis nii väga meenutas lennuki propelleri rummule.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Majestic-12 [Bot] ja 1 külaline