Eestis allalastud lennukid

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
scaut
Uudistaja
Kontakt:

Eestis allalastud lennukid

Postitus Postitas scaut »

Tervitus kõigile foorumlastele!!!

Kas kellegil on andmeid Eestis allalastud lennukite kohta. Eelkõige huvitun neist, mis on kukkunud või maandunud vette, et saaks sukeldumisi nendele korraldada. Siis rabadesse, järvedesse või ka merre.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Eks sel teemal ole palju jahutud - ka siin - ja mis tõde, mis luule, kes teab.
Võid proovida Lõõdla järves Võrumaal - väideti, et lennuk on ninapidi põhjas ja madala veega olla saanud isegi sabal seista pea veest väljas.
Asupaik on kusagil järve kitsama koha juures. Järv ise on sellise kala ujupõie kujuga, kahte laiemat veevälja ühendava kitsuse juures see lennuk siis olevat. Isiklikult sellistest asjadest eriti huvitatud ei ole, sest rõhuv enamus juttudest on jama ja kui ka reaalse asjaga tegemist, siis mina ei saa oma oskuste ja tehniliste vahenditega midagi ära teha.
Ei saa ka meenutamata jätta, et sellise asja väljatõmbamisel kuulub leid seaduse järgi riigile 8)
vax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vax »

Pranglis on mõned rusud olemas. Mul sugulasel on hoovi peal puruks kukkunud saksa lennuki tähtmootor. ja mõned kere tükid.
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

Kus pranglis?
Muideks lahe foorum on see :)
telik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas telik »

Arnold kirjutas:...
Asupaik on kusagil järve kitsama koha juures. Järv ise on sellise kala ujupõie kujuga, kahte laiemat veevälja ühendava kitsuse juures see lennuk siis olevat.... 8)
Kas sellel lingil oleval pildil ongi see järv? http://www.zone.ee/vraudsepp/ldlajrv.htm
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

telik lähme sukelduma või?
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dZonn »

Kas selle prangli all on mõeldud Pranglit Põlvamaal
Kasutaja avatar
Kriuks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kriuks »

Suhtlesin just kohalike Lõõdla tarkadega ( ka oma naine, kes sündis ja elas sealt mõne km kaugusel ). Lennuk täiesti saadaval. Kohalikud kutid on seda suisa vajaliku tuukrivarustusega otsimas käinud....aga.....
scaut
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas scaut »

kas on teada, mis lennukiga tegu on. Et siis kas sakslast või venelaste??
2H
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2H »

Huvitav mitu lennukit seal Antsla -Sõmerpalu ruumis ikkagi on?Mulle on näidatud ühte piirkonda natuke peale Sõmerpalu ja väidetud ,et seal kah lennuk sees.Lapsena olla veel peal turnitud jne.Aga madal ala ja 70-ndate lõpus vajunud päris ära.Kas seal piirkonnas oli üldse lennukil põhjust alla kukkuda?
rax
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas rax »

Prangli all on vist ikka mõeldud Prangli saart Muuga lahes. Üks Saksa lennuk lasti seal sõja ajal alla küll. Lendur ise olla eluga pääsenud, hüppas langevarjuga välja. Räägitakse, et üks kohalik, kes lenduri saarelt mandrile toimetas, sai langevarju siidi endale. Lennuki tähtmootor vedeles aastaid metsas tee ääres. Nüüd siis kaks või kolm aastata tagasi vedas keegi selle sealt minema. Koht kuhu lennuk alla kukkus on ähmaselt metsas veel aimatav. Isa leidis veel eelmine aasta sealt ühe lennuki kuulipilduja padrunikesta. Kahjuks lennuki tüüpi või täpset alla laskmise aastat ei tea.
malox
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

telik kirjutas:
Arnold kirjutas:...
Asupaik on kusagil järve kitsama koha juures. Järv ise on sellise kala ujupõie kujuga, kahte laiemat veevälja ühendava kitsuse juures see lennuk siis olevat.... 8)
Kas sellel lingil oleval pildil ongi see järv? http://www.zone.ee/vraudsepp/ldlajrv.htm
Mul suguvõsa kokkutulekuid seal peetud:D
Aga lennukis pole kuulnudki.
vax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vax »

rax kirjutas:Lennuki tähtmootor vedeles aastaid metsas tee ääres. Nüüd siis kaks või kolm aastata tagasi vedas keegi selle sealt minema.
Mootori vedas oma hoovile Vamps.
Plaan on sellest mälestusmärk teha. Mootor on terasest karteriga, silindrid on alumiiniumist. Mootoril on 2 rida silindreid.
Lisaks on veel mõned alumiiniumist keretükid. Tegu oli saksa lennukiga, kusjuures seal on 2 lennukit alla tulnud. Üks kukkus ja teine tegi hädamaandumise.
johannes
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas johannes »

Ma tean päris kindlat kohta kus asub üks venelane aga väike jama see on sügav ja küllaltki suur järv nimeks Uhtjärv ja ma olen seal järve ääres näind puud mille otsa see lennuk oli hädamaandudes langenud ja siis vete sügavustesse kadund.Aga satusin kord peale järve ümbruses kolades mingitele metalli tükkidele mis nii väga meenutas lennuki propelleri rummule.
telik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas telik »

ictta kirjutas:telik lähme sukelduma või?
Ikka lähme!
Ei ole küll ühtegi tanki ega lennukit järvedest leidnud- aga see eest olen paljude toredate inimestega tutvunud küll!
Ühte ilusat tervet pommitajat olen meres näinud, aga see oli 43m sügavusel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline