Skald:
1. Antud lingi all sa toimunud mõttevahetuses küll kuskil Valge väiteid ümber ei lükka.
Miks sa arvad, et su argumenteerimata arvamusavaldused kedagi huvitavad?
2. Enamuse arvamus pole sinu arvates demokraatia? Mis see siis on? Sinu arvates on demokraatia see, kus enamuse arvamusest ei hoolita? See jutt on poliitiline demagoogia.
Viimase lausega määratlesid väga täpselt oma jutu sisu. Ma pole kuskil väitnud, et: 1) Enamuse arvamus pole minu arvates demokraatia.
2) Minu arvates on demokraatia see, kus enamuse arvamusest ei hoolita.
Asi on selles, et demokraatia all ei mõisteta ainult tühipaljast enamuse arvamist. Vastasel juhul tuleks demokraatia kohe ära keelata.
3.Noh, sotse ei keelatud ära - juunikommunistide nimekirja vaadates selgub, et halvasti tehti.
Kui sotsid oleks ära keelatud, ega nad siis juunikommunistide nimekirjadest eemale oleks jäänud.

Vastupidi, tendents taolistesse nimekirjadesse pugemiseks oleks ainult tugevnenud.
4. Peale Pätsi põhiseadusevastast riigipööret olid KÕIK järgnevad tegevused juba ebaseaduslikud, lingis antud arutelus arvad sa, et 1934 polnud 1940 aastaga kuidagi seotud, olid ikka küll.
Miks sa arvad, et su argumenteerimata arvamusavaldused kedagi huvitavad?
Starkatter:
Kuidagi imelik lähenemine?Vôtame selleaegse sündmuse ja vaatleme seda tänapäeva normide järgi.
Selleaegste normide järgi oli demokraatlik mitte kinni panna parteid, mis viib oma programmilisi eesmärke ellu demokraatlikke põhimõtteid järgides ja ei lähe seadusega vastuollu.
Kusjuures keelamine on demokraatia juures täiesti normaalne nähtus ja seda kôikke tehakse ilma rahvahääletuseta(meenutame Vlaams Blocki keelustamist Belgias).
Ei näe analoogiat. Vlaams Blok pidi nime muutma, kuna kohtuotsuse kohaselt oli partei programm seadusevastane.
http://en.wikipedia.org/wiki/Vlaams_Blok
Keelatud on ka teatud ajalooliste sündmuste toimumises kahtlemine.
See hala ei kuulu antud teema alla.
Kusjuures Vapside ettepanek on ju igati môistetav kui arvestada et äsja oli lôppenud sôda NSVL-iga,oli veel värskelt meeles NSVL poolt mahitatud Detsembrimäss jne.
Täpselt samamoodi on mõistetav kõikide teiste soov vapse kinni panna.

Teiseks, ega sa vist ajalugu endiselt hästi ei tunne, või mis? ESTP eellane oli Vabadussõjas Eesti poolel. Lisaks veel ka sotsialistlik Tööerakond.