"Taskunoaabi"

Kõik mis puutub ülejäänud militaarvarustusse...
Vasta
Kirvemees
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kirvemees »

Basilio lingi all on Rootsi nuga MORA, hinda 395 eeki. Kui rahalised võimalused viie sotiga piirduks, ma selle ära võtaks. See jahimeeste foorumis ka positiivse hinnangu sai.
arse-master
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas arse-master »

ega polegi plaanis eriti kedagi tapma minna ja metsa langetama. matkale kaasa aitab tavaline puss nuga ka. :D
fuck you, cunt.
ESSVE
Liige
Kontakt:

Nuga igapäevaseks kasutuseks

Postitus Postitas ESSVE »

Tere
Otsustasin soetada endale noa, mis oleks ustav abimees pikemaks ajaks, plaanis tihti kaasas kanda.
Üks, mis silma jäi on selline: http://www.gerber-tools.com/Gerber-Appl ... t-5780.htm
Tera on tal aga umbes 10cm. Kas sellist nuga võib üldse kanda ?
Äkki oskate soovitada mõnda muud ?
Tänud
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Kas tera pikkus on määrav taskunoa puhul? Minu arust ei tohi taskunuga olla nupust avatav, ehk siis vedru jõul ise välja hüppava teraga. Kas tera on mõlemalt poolt teritatud? Kuskilt meelde nagu jäänud, et ei suhtuta hästi sellistesse kaheteralistesse nugadesse (nn võitlusnuga või nii)
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

See ei olegi vedru jõul avanev vaid lihtsalt ühe käega avatav---ühe näpuga vajutad lukusti nuppu ja samal ajal pöidlaga tömbad tera küljes olevast "junnist" tera lahti. kahepoolsesse teritusse vist hästi ei suhtuta jah a samas paljud kirjanoad sellised nii et saa nüüd aru...
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Umbkaudne tsitaat filmist "Rambo III "Esimene veri""

(Politseinik on Rambolt konfiskeerinud ilgelt piraka jahinoa ja ribastab sellega A-4)

Politseinik: Milleks sulle nuga
Rambo: Ma käin sellega jahil
Politsei: Ja mida sa siis jahid?
Rambo: Hirvi!

Minul on olnud juba 10 a üks ja sama Victorinox. Seal on tera, saag, konserviavaja, pudeliavaja, punnivinn ja naaskel. Peale viimase on teised ikka pidevas kasutuses.

Kord kukkus ta lõkkesse ja ma ei märganud õnnetust enne, kui pool tundi hiljem. Urgitsesin välja. Lasin ära jahtuda ja käis taas.
Ainult plastmassist käepideme põsed olid maha põlenud.
Katsin küljed helkurkilega ja nüüd on olemas mul taskunuga-helkur!

Kui Sul pole vaja koos Ramboga hirvesid taga ajada, siis soovitan V-t jummala soojalt.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Kui on soovi nuga igapäevaselt kaasas kanda, siis tasub vaadata pigem pisut kergemaid nuge. Viidatud isend kaalub ligi kaks korda rohkem, kui sinu mobiil ...
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
ESSVE
Liige
Kontakt:

See ei ole mõlemalt poolt teritatud nuga minuteada.
Misasi see raskusjõul avanev nuga on ?
Aga pmst. sellist tüüpi nugadel tera suurus rolli ei mängi ?
Sellel kindlal isendil on väikevend ka olemas: http://www.gerber-tools.com/Gerber-Appl ... -46924.htm .
Mul mõned kindlad favoriidid välja valitud juba, lihtsalt tahaks teada, kas sedalaadi noad kvalifitseeruvad selle 8,5 cm peale.
Tänud.
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Kas raskusjõul väljaviskuva alla ei mõelda nuga mida saab avada ühe käega järsu liigutuse abil (samal põhimõttel nagu teleskoopnuia avatakse)

§ 20. Tsiviilkäibes keelatud relvad ja laskemoon

(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.

Kuidas selest täpselt aru saada?
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Aru tuleb saada selliselt, et keelatud on vedru- või raskusjõul lahti käiv ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga (n.ö "nupukas"). Keelatud on ta juhul kui tema tera pikkus on üle 8,5 cm või tera on kahelt poolt teritatud. Seega kui sul on nupule vajutusest lahti käiva teraga nuga ei ole see tsiviilkäibes keelatud kui ta tera pikkus jääb alla 8,5 cm ja tera on ainult ühelt poolt teritatud või üldse teritamata.
ESSVE
Liige
Kontakt:

Ehk nupule vajutades hüppab nuga ise lahti ? Mitte, et võtad nupuga luku maha ja lükkad tera paika (selline nt. http://sogknives.com/store/S95CF.html). Ingliskeeles on siis "Folding knife" - kokkupandav nuga.
Need avanevad ka ju suht hõlpsasti, korra lükkad sõrmega ja juba lahti ja lukus.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Kui tohib, siis päriks pisut provokatiivselt mis tähendab "Tihti kanda"?
Siiski mingi spetsiifika?
Või apelsini koorimiseks?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Kirveraidur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirveraidur »

Tarmo Männard kirjutas: Kord kukkus ta lõkkesse ja ma ei märganud õnnetust enne, kui pool tundi hiljem. Urgitsesin välja. Lasin ära jahtuda ja käis taas.
Oioi, aga kas teras sinetama ei hakanud, karastus kannatada ei saanud?
ESSVE
Liige
Kontakt:

No vaja oleks siis kõigeks milleks seda vaja võiks minna päevajooksul.
Samas suvel tuuseldan tihti metsas, tihti korralikku nuga tarvis.
Suht friik olen samuti, kui mõni lakub oma autot hommikust-õhtuni siis mina olen rohkem nugade armastaja.
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

Victorinox Nomad - või selle sugulased - on ehk igapäevaseks pajupillivestmiseks praktilisem. See Gerberi Combat Knife ikka rohkem seaveristamise nuga on.
------------8<--------------
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline