"Taskunoaabi"
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Nuga igapäevaseks kasutuseks
Tere
Otsustasin soetada endale noa, mis oleks ustav abimees pikemaks ajaks, plaanis tihti kaasas kanda.
Üks, mis silma jäi on selline: http://www.gerber-tools.com/Gerber-Appl ... t-5780.htm
Tera on tal aga umbes 10cm. Kas sellist nuga võib üldse kanda ?
Äkki oskate soovitada mõnda muud ?
Tänud
Otsustasin soetada endale noa, mis oleks ustav abimees pikemaks ajaks, plaanis tihti kaasas kanda.
Üks, mis silma jäi on selline: http://www.gerber-tools.com/Gerber-Appl ... t-5780.htm
Tera on tal aga umbes 10cm. Kas sellist nuga võib üldse kanda ?
Äkki oskate soovitada mõnda muud ?
Tänud
Kas tera pikkus on määrav taskunoa puhul? Minu arust ei tohi taskunuga olla nupust avatav, ehk siis vedru jõul ise välja hüppava teraga. Kas tera on mõlemalt poolt teritatud? Kuskilt meelde nagu jäänud, et ei suhtuta hästi sellistesse kaheteralistesse nugadesse (nn võitlusnuga või nii)
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
-
- Liige
- Kontakt:
Umbkaudne tsitaat filmist "Rambo III "Esimene veri""
(Politseinik on Rambolt konfiskeerinud ilgelt piraka jahinoa ja ribastab sellega A-4)
Politseinik: Milleks sulle nuga
Rambo: Ma käin sellega jahil
Politsei: Ja mida sa siis jahid?
Rambo: Hirvi!
Minul on olnud juba 10 a üks ja sama Victorinox. Seal on tera, saag, konserviavaja, pudeliavaja, punnivinn ja naaskel. Peale viimase on teised ikka pidevas kasutuses.
Kord kukkus ta lõkkesse ja ma ei märganud õnnetust enne, kui pool tundi hiljem. Urgitsesin välja. Lasin ära jahtuda ja käis taas.
Ainult plastmassist käepideme põsed olid maha põlenud.
Katsin küljed helkurkilega ja nüüd on olemas mul taskunuga-helkur!
Kui Sul pole vaja koos Ramboga hirvesid taga ajada, siis soovitan V-t jummala soojalt.
(Politseinik on Rambolt konfiskeerinud ilgelt piraka jahinoa ja ribastab sellega A-4)
Politseinik: Milleks sulle nuga
Rambo: Ma käin sellega jahil
Politsei: Ja mida sa siis jahid?
Rambo: Hirvi!
Minul on olnud juba 10 a üks ja sama Victorinox. Seal on tera, saag, konserviavaja, pudeliavaja, punnivinn ja naaskel. Peale viimase on teised ikka pidevas kasutuses.
Kord kukkus ta lõkkesse ja ma ei märganud õnnetust enne, kui pool tundi hiljem. Urgitsesin välja. Lasin ära jahtuda ja käis taas.
Ainult plastmassist käepideme põsed olid maha põlenud.
Katsin küljed helkurkilega ja nüüd on olemas mul taskunuga-helkur!
Kui Sul pole vaja koos Ramboga hirvesid taga ajada, siis soovitan V-t jummala soojalt.
See ei ole mõlemalt poolt teritatud nuga minuteada.
Misasi see raskusjõul avanev nuga on ?
Aga pmst. sellist tüüpi nugadel tera suurus rolli ei mängi ?
Sellel kindlal isendil on väikevend ka olemas: http://www.gerber-tools.com/Gerber-Appl ... -46924.htm .
Mul mõned kindlad favoriidid välja valitud juba, lihtsalt tahaks teada, kas sedalaadi noad kvalifitseeruvad selle 8,5 cm peale.
Tänud.
Misasi see raskusjõul avanev nuga on ?
Aga pmst. sellist tüüpi nugadel tera suurus rolli ei mängi ?
Sellel kindlal isendil on väikevend ka olemas: http://www.gerber-tools.com/Gerber-Appl ... -46924.htm .
Mul mõned kindlad favoriidid välja valitud juba, lihtsalt tahaks teada, kas sedalaadi noad kvalifitseeruvad selle 8,5 cm peale.
Tänud.
Kas raskusjõul väljaviskuva alla ei mõelda nuga mida saab avada ühe käega järsu liigutuse abil (samal põhimõttel nagu teleskoopnuia avatakse)
§ 20. Tsiviilkäibes keelatud relvad ja laskemoon
(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.
Kuidas selest täpselt aru saada?
§ 20. Tsiviilkäibes keelatud relvad ja laskemoon
(2) Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad on:
3) vedru- või raskusjõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga, mille tera pikkus on üle 8,5 cm või mille tera on kahelt poolt teritatud.
Kuidas selest täpselt aru saada?
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Aru tuleb saada selliselt, et keelatud on vedru- või raskusjõul lahti käiv ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga (n.ö "nupukas"). Keelatud on ta juhul kui tema tera pikkus on üle 8,5 cm või tera on kahelt poolt teritatud. Seega kui sul on nupule vajutusest lahti käiva teraga nuga ei ole see tsiviilkäibes keelatud kui ta tera pikkus jääb alla 8,5 cm ja tera on ainult ühelt poolt teritatud või üldse teritamata.
Ehk nupule vajutades hüppab nuga ise lahti ? Mitte, et võtad nupuga luku maha ja lükkad tera paika (selline nt. http://sogknives.com/store/S95CF.html). Ingliskeeles on siis "Folding knife" - kokkupandav nuga.
Need avanevad ka ju suht hõlpsasti, korra lükkad sõrmega ja juba lahti ja lukus.
Need avanevad ka ju suht hõlpsasti, korra lükkad sõrmega ja juba lahti ja lukus.
- Kirveraidur
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline