Oleme ainulaadsed oma mitmemõõtmelises inimteadvuses, kuid tagakiusamisvaba tsooni piiratud kujutelmades esineb lõpmata hulk dogmadeks kutsutavaid "erinevusi", mis tegelikult erinevused ei olegi. Kristliku dogma kummardajad usuvad end erinevat juudi dogmade uskujatest. Fundamentalistist rabi usub, et ta erineb fundamentalistist ajatollast. Tegelikult ei erine. Neil on üks ja sama mõtlemisviis, kuid veidi erinevas rüüs. Nad kõik on mingi dogma vangid, kes püüavad teisi oma usku pöörata, panna neid oma dogmat uskuma. Kõik nad kasutavad hirmutamist, süütunnet ja muid petmisviise inimeste mõjutamiseks ja hirmutamiseks, et koondada neid ühe mütsi alla. Loomulikult nende mütsi alla. Mille poolest erinevad roomakatoliku kloostrikooli nunnad, kes kasutavad laste-noorte mõtlemise harimiseks hirmu- ja süütunnet, rabidest või moslemi vaimulikest, kes hirmutavad samal eesmärgil põrgu ja needusega ning kasutavad ka tugevat perekondlikku survet? Vastus on, et mitte millegi poolest. Need on sama mõtlemisviisi eri tahud, ehkki enda arust on nad sedavõrd erinevad, et vastuollu satuvad nende dogmadki. Nad kõik on piisavalt ülbed väitmaks, et teavad "Jumala tahet", kinnitades just endid olevat väljavalitud inim¬konnale jumalasõna vahendama. Vaesel vanajumalal peab küll olema oma tootmisliin, mis väljastab Tema erinevaid "tahteid" või on Tal (Jumal on millegipärast alati meessoost) suuri otsustamisraskusi. Varem oli Ta alati kõhklev, kuid nüüd veelgi kõhklevam. Kas tõesti püütakse meid uskuma panna, et pilve peal istub mingi Jumal, valib välja talle meelepäraseid inimesi, kel käsib kõigi ülejäänutega manipuleerida ja neid valitseda? Kuid nii me usume. Sellise usu järgi võime oma maapealsest elust astuda taevasesse, kus Jumal hakkab teatavaks tegema oma vandekohtu otsust:araterI kirjutas:Sellised teemad kipuvad siinmail jah lukku minema aga juhiks tähelepanu, et ega need teemad ja küsimused kusagile ei kao. Äkki oleks mõistlik need teemad selgeks rääkida, et tulevikus ei tekiks taaskord kiusatust teemat tõstatada ja jälle kustutatud saada.
Vastasel korral jäävad need küsimused asjaosalistel pakitsema ja selgete vastuste asemel käib saunas õlle taga mingi plõksimine ja mine tea kus see allasurutud vimm ja eksiarvamused välja löövad. Lugegu moded seda minupoolseks väikeseks palveks.
"Hästi, pärast pikka arutamist ja erinevate plaanide arvessevõtmist otsustasin Mina oma inglitega anda Jumala asemiku õigused roomakatoliku kirikule. Minu tahe on, et paavst ütleb kõigile, kuidas elada tuleb, ning paavsti ja Vatikani üle peavad järelevalvet teostama selliste salaühinguvõrgustike nagu Vabamüürlaste ja Malta Rüütlite kõrgeimad tasandid. Kui mõni paavst selle järelevalvega nõus ei ole, tuleb ta mõrvata (nagu paavst Johannes Paulus I aastal 1978). Minu tahe on ka, et roomakatoliku kirik ja paavst peavad väikestesse lastesse hirmu külvama, et valmistada neid ette eluks, kus neile öeldakse, kuidas ja mida teha ning kindlustama, et lapsed usuksid seda, mida kirik käsib uskuda. Ma tahan, et kutsutaks ellu inkvisitsioon, et paavsti käsul heidetaks tuleriidale kõik need, kes paavsti ja ta õukonna arvates kahtlevad kas või ühesainsas piibli sõnas — piibli, mille kuningas Jamesi versioonis on dokumenteeritud ainuüksi tõlkevigu 36191. Ma tahan, et minu poeg Rahu Prints (keda tuntakse üsna ekslikult Jeesuse1 nime all) naelutataks ristile ja ta kannataks uskumatuid piinu selleks, et kogu ülejäänud inimsugu saaks üksteist tappa ja röövida, sest nende patud on igavesti andeks antud!
Issand Jumal! Vabandust, oh sa mu meie! See ei tundu küll õige olevat, ei ole kuigi jumalakartlik, kuid lõppude lõpuks olen ju mina siin Jumal! No, miks ka mitte.
Ma muutsin oma meelt:
Nüüd on minu tahe, et hoopis juutidest saab minu väljavalitud rahvas, seda vaatamata maailmas üldlevivale doktriinile, et sellist asja nagu juudi rahvus pole olemas täpselt nagu pole olemas ka "aaria" rassi.
Ma tahan, et juudi vaimulikud sisendaks juba väikestesse lastesse hirmu valmistamaks neid ette eluks, kus neile öeldakse ette, kuidas elada, ja kindlustamaks, et nad teeksid alati kõike vaimulike käskude kohaselt. Selline hirm peab saatma neid kogu elu. Neisse peab sisendatama hirmu terroristide rünnakute ees (milles tihti on vastutav nende endi vaimulikkond) ja usku, et vaenlase eest kaitset annab vaid oma mõtlemisvõime ja vaimujõu loovutamine vaimulikkonnale. Et Mina andsin tuhandeid aastaid tagasi tükikese maad (nii räägivad ajalooallikad, ma ise ei mäleta) Jumalast valitud rahvale, siis tahan ma, et Palestiina araablasi terroriseeritaks kodusid maha jätma, et seda maad nimetataks Iisraeliks. Osa terroriste nagu Ben-Gurion, Begin, Rabin ja Shamir peavad saama peaministriks ning üles näitama rekordilist silmakirjalikkust teiste rahvaste terrorismis häbimärgistamisel. Ma mõtlen, et Juudi rahvale tuleb kindlasti teatada, et nad saavad Minuga ühendust võtta Nutumüüri kivide vahele pragudesse paberitükikesi toppides, kuid arvatavasti ei usuks seda keegi. Kokkuvõtteks tahan Ma öelda, et Juudi vaimulikud on minu väljavalitud rahvas ja nagu väidab nende Talmud (Piibel): "Vaid Juudid on inimesed, mittejuudid (*ehk muu-usulised) ei ole inimesed, vaid kari (*inimloomad)."
Issand Jumal! Vabandust, oh sa mu meie! See ei tundu küll õige olevat, ei ole kuigi jumalakartlik, kuid lõppude lõpuks olen ju mina siin Jumal! No miks ka mitte.
Ma muutsin veel kord oma meelt:
Seekord tahan Ma, et minu tõeliseks hääleks Maapeal on moslemi vaimulikud, et nemad peavad sisendama lastesse hirmu, valmistamaks neid ette kuulekusele ja kindlustamaks, et nad alluvad minu korrale. Kaua aega tagasi rääkisin sellest ühele Muhamedi nimelisele mehele. Ta oli väga võimekas, sest tema ja ta järglased viisid suure järgijate armee tapma ja sandistama kõiki, kes ei tunnistanud neid Minu saadikutena Maa peal. Mina tahan, et Minu nimel loodud religioon - islam, peab hoidma rahvast hirmus, süütundes ja kuulekuses, et minu vaimulikud saaks kasutada naftamüügi raha enda hüvanguks ja hoiaks Minu religiooni nimel rahvast orjuses ja vaesuses. Ma tahan, et naised tohiksid avalikus kohas paljastada ainult oma silmi, mis siis, et mina lõin füüsilise keha, aga mul on selle pärast kohutavalt häbi. Ma tahan, et mehed on alati käskijad ja naised (vuih!, üks Minu eksimusi) peavad nende sõna kuulama.
Oh sa mu meie! Isegi see ei tundu õige olevat. Olen kohutavalt segaduses ega suuda otsustada. Las rahvas valib ise! Laske käia, võidelge selle nimel! Laske üksteisel elumahlad välja! Vägistage oma planeeti..., jah..., laske käia! Viimane ellujääja on võidumees, kes istub Minu paremale käele Rahu Printsi kõrvale. Nõus?
Kõlab veidi häirivalt, kas pole? Keegi meeltesegaduses Jumal pilve pealt alla vahtimas ja endale väljavalitud otsimas liisuheitmise ja entel-tentel-trika-trei lugemise abil? Ning kinnitamas igale rahvale, et on nimelt nende poolel ning lastes Jumala nimel neil üksteist maha nottida. Pange tähele, et meeltesegaduses Jumala taolisi arutlusi läbib üks ja seesama teema: inimeste hirmutamine kuulekusele. Kas ei ole äkki nii, et neil ühe ja sama mõtteviisi erisustel polegi midagi pistmist Jumala ja vaimsusega, et kõige taga on ainult teatud inimeste iha kõigile ülejäänutele ette kirjutada, kuidas tuleb elada? Loomulikult võib see nii olla. Nii on see olnud kogu kirjapandud ajaloo vältel ja nii jääb alatiseks, kui meie ei võta võimu tagasi ega hakka ise otsuseid tegema ja ise kujundama enda ettekujutust tegelikkusest, enda maailmavaadet. Keegi pole "sündinud" kristlaseks, juudiks või moslemiks. Inimesed on kristlaseks, juudiks või moslemiks kasvatatud pärast sündi. Kui võtame üle kellegi teise usu ja uskumised, vaated ja tõekspidamised, eriti kui teeme seda hirmu sunnil, siis hakkame käima nii enese kui kogu maailma jaoks viigu pimedat ja ohtlikku teed.
Ainult üksikud on aastasadade pikkusest ajaloost õppinud. Ikka veel usume liiga palju ja mõtleme liiga vähe. Intuitiivselt, vaistlikult "tunnetame" veelgi vähem. "Uskumuste" (dogmade ja eelarvamuste) jäikuse ja nendega manipuleerimise abil teostatakse võimu meie üle.
Ka täna, 21. sajandi koidikul, istuvad vaimulikurüüs mehed ümber laua, mõtestades meile lahti, mida peame uskuma, mida mitte. Miljardeid inimesi valvab ja piirab pühendumine paavsti, preestri, peapiiskopi, rabi, ajatolla ja teiste nimede all tuntud võlts jumalatele ning nende levitatud religioossete uskumuste spektrile, mis aastasadu on inimesi eksitanud ja mürgitanud, et võimuahne vähemus valitseda saaks. Veelgi hullem, nende eesmärk on panna kõiki teisi uskuma seda, mida nemad usuvad. Kui keegi esitabki religiooni kohta (lihtsa) küsimuse, millele vastata ei osata, lastakse käiku igaks elujuhtumiks kõigiti sobiv varuvastus: "Uskugem".
Allikas: David Icke "Mina olen mina! Ma olen vaba!", Tallinn 2003