Semitism

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

araterI kirjutas:Sellised teemad kipuvad siinmail jah lukku minema aga juhiks tähelepanu, et ega need teemad ja küsimused kusagile ei kao. Äkki oleks mõistlik need teemad selgeks rääkida, et tulevikus ei tekiks taaskord kiusatust teemat tõstatada ja jälle kustutatud saada.

Vastasel korral jäävad need küsimused asjaosalistel pakitsema ja selgete vastuste asemel käib saunas õlle taga mingi plõksimine ja mine tea kus see allasurutud vimm ja eksiarvamused välja löövad. Lugegu moded seda minupoolseks väikeseks palveks.
Oleme ainulaadsed oma mitmemõõtmelises inimteadvuses, kuid tagakiusamisvaba tsooni piiratud kujutelmades esineb lõpmata hulk dogmadeks kutsutavaid "erinevusi", mis tegelikult erinevused ei olegi. Kristliku dogma kummardajad usuvad end erinevat juudi dogmade uskujatest. Fundamentalistist rabi usub, et ta erineb fundamentalistist ajatollast. Tegelikult ei erine. Neil on üks ja sama mõtlemisviis, kuid veidi erinevas rüüs. Nad kõik on mingi dogma vangid, kes püüavad teisi oma usku pöörata, panna neid oma dogmat uskuma. Kõik nad kasutavad hirmutamist, süütunnet ja muid petmisviise inimeste mõjutamiseks ja hirmutamiseks, et koondada neid ühe mütsi alla. Loomulikult nende mütsi alla. Mille poolest erinevad roomakatoliku kloostrikooli nunnad, kes kasutavad laste-noorte mõtlemise harimiseks hirmu- ja süütunnet, rabidest või moslemi vaimulikest, kes hirmutavad samal eesmärgil põrgu ja needusega ning kasutavad ka tugevat perekondlikku survet? Vastus on, et mitte millegi poolest. Need on sama mõtlemisviisi eri tahud, ehkki enda arust on nad sedavõrd erinevad, et vastuollu satuvad nende dogmadki. Nad kõik on piisavalt ülbed väitmaks, et teavad "Jumala tahet", kinnitades just endid olevat väljavalitud inim¬konnale jumalasõna vahendama. Vaesel vanajumalal peab küll olema oma tootmisliin, mis väljastab Tema erinevaid "tahteid" või on Tal (Jumal on millegipärast alati meessoost) suuri otsustamisraskusi. Varem oli Ta alati kõhklev, kuid nüüd veelgi kõhklevam. Kas tõesti püütakse meid uskuma panna, et pilve peal istub mingi Jumal, valib välja talle meelepäraseid inimesi, kel käsib kõigi ülejäänutega manipuleerida ja neid valitseda? Kuid nii me usume. Sellise usu järgi võime oma maapealsest elust astuda taevasesse, kus Jumal hakkab teatavaks tegema oma vandekohtu otsust:

"Hästi, pärast pikka arutamist ja erinevate plaanide arvessevõtmist otsustasin Mina oma inglitega anda Jumala asemiku õigused roomakatoliku kirikule. Minu tahe on, et paavst ütleb kõigile, kuidas elada tuleb, ning paavsti ja Vatikani üle peavad järelevalvet teostama selliste salaühinguvõrgustike nagu Vabamüürlaste ja Malta Rüütlite kõrgeimad tasandid. Kui mõni paavst selle järelevalvega nõus ei ole, tuleb ta mõrvata (nagu paavst Johannes Paulus I aastal 1978). Minu tahe on ka, et roomakatoliku kirik ja paavst peavad väikestesse lastesse hirmu külvama, et valmistada neid ette eluks, kus neile öeldakse, kuidas ja mida teha ning kindlustama, et lapsed usuksid seda, mida kirik käsib uskuda. Ma tahan, et kutsutaks ellu inkvisitsioon, et paavsti käsul heidetaks tuleriidale kõik need, kes paavsti ja ta õukonna arvates kahtlevad kas või ühesainsas piibli sõnas — piibli, mille kuningas Jamesi versioonis on dokumenteeritud ainuüksi tõlkevigu 36191. Ma tahan, et minu poeg Rahu Prints (keda tuntakse üsna ekslikult Jeesuse1 nime all) naelutataks ristile ja ta kannataks uskumatuid piinu selleks, et kogu ülejäänud inimsugu saaks üksteist tappa ja röövida, sest nende patud on igavesti andeks antud!
Issand Jumal! Vabandust, oh sa mu meie! See ei tundu küll õige olevat, ei ole kuigi jumalakartlik, kuid lõppude lõpuks olen ju mina siin Jumal! No, miks ka mitte.

Ma muutsin oma meelt:
Nüüd on minu tahe, et hoopis juutidest saab minu väljavalitud rahvas, seda vaatamata maailmas üldlevivale doktriinile, et sellist asja nagu juudi rahvus pole olemas täpselt nagu pole olemas ka "aaria" rassi.
Ma tahan, et juudi vaimulikud sisendaks juba väikestesse lastesse hirmu valmistamaks neid ette eluks, kus neile öeldakse ette, kuidas elada, ja kindlustamaks, et nad teeksid alati kõike vaimulike käskude kohaselt. Selline hirm peab saatma neid kogu elu. Neisse peab sisendatama hirmu terroristide rünnakute ees (milles tihti on vastutav nende endi vaimulikkond) ja usku, et vaenlase eest kaitset annab vaid oma mõtlemisvõime ja vaimujõu loovutamine vaimulikkonnale. Et Mina andsin tuhandeid aastaid tagasi tükikese maad (nii räägivad ajalooallikad, ma ise ei mäleta) Jumalast valitud rahvale, siis tahan ma, et Palestiina araablasi terroriseeritaks kodusid maha jätma, et seda maad nimetataks Iisraeliks. Osa terroriste nagu Ben-Gurion, Begin, Rabin ja Shamir peavad saama peaministriks ning üles näitama rekordilist silmakirjalikkust teiste rahvaste terrorismis häbimärgistamisel. Ma mõtlen, et Juudi rahvale tuleb kindlasti teatada, et nad saavad Minuga ühendust võtta Nutumüüri kivide vahele pragudesse paberitükikesi toppides, kuid arvatavasti ei usuks seda keegi. Kokkuvõtteks tahan Ma öelda, et Juudi vaimulikud on minu väljavalitud rahvas ja nagu väidab nende Talmud (Piibel): "Vaid Juudid on inimesed, mittejuudid (*ehk muu-usulised) ei ole inimesed, vaid kari (*inimloomad)."
Issand Jumal! Vabandust, oh sa mu meie! See ei tundu küll õige olevat, ei ole kuigi jumalakartlik, kuid lõppude lõpuks olen ju mina siin Jumal! No miks ka mitte.

Ma muutsin veel kord oma meelt:
Seekord tahan Ma, et minu tõeliseks hääleks Maapeal on moslemi vaimulikud, et nemad peavad sisendama lastesse hirmu, valmistamaks neid ette kuulekusele ja kindlustamaks, et nad alluvad minu korrale. Kaua aega tagasi rääkisin sellest ühele Muhamedi nimelisele mehele. Ta oli väga võimekas, sest tema ja ta järglased viisid suure järgijate armee tapma ja sandistama kõiki, kes ei tunnistanud neid Minu saadikutena Maa peal. Mina tahan, et Minu nimel loodud religioon - islam, peab hoidma rahvast hirmus, süütundes ja kuulekuses, et minu vaimulikud saaks kasutada naftamüügi raha enda hüvanguks ja hoiaks Minu religiooni nimel rahvast orjuses ja vaesuses. Ma tahan, et naised tohiksid avalikus kohas paljastada ainult oma silmi, mis siis, et mina lõin füüsilise keha, aga mul on selle pärast kohutavalt häbi. Ma tahan, et mehed on alati käskijad ja naised (vuih!, üks Minu eksimusi) peavad nende sõna kuulama.
Oh sa mu meie! Isegi see ei tundu õige olevat. Olen kohutavalt segaduses ega suuda otsustada. Las rahvas valib ise! Laske käia, võidelge selle nimel! Laske üksteisel elumahlad välja! Vägistage oma planeeti..., jah..., laske käia! Viimane ellujääja on võidumees, kes istub Minu paremale käele Rahu Printsi kõrvale. Nõus?

Kõlab veidi häirivalt, kas pole? Keegi meeltesegaduses Jumal pilve pealt alla vahtimas ja endale väljavalitud otsimas liisuheitmise ja entel-tentel-trika-trei lugemise abil? Ning kinnitamas igale rahvale, et on nimelt nende poolel ning lastes Jumala nimel neil üksteist maha nottida. Pange tähele, et meeltesegaduses Jumala taolisi arutlusi läbib üks ja seesama teema: inimeste hirmutamine kuulekusele. Kas ei ole äkki nii, et neil ühe ja sama mõtteviisi erisustel polegi midagi pistmist Jumala ja vaimsusega, et kõige taga on ainult teatud inimeste iha kõigile ülejäänutele ette kirjutada, kuidas tuleb elada? Loomulikult võib see nii olla. Nii on see olnud kogu kirjapandud ajaloo vältel ja nii jääb alatiseks, kui meie ei võta võimu tagasi ega hakka ise otsuseid tegema ja ise kujundama enda ettekujutust tegelikkusest, enda maailmavaadet. Keegi pole "sündinud" kristlaseks, juudiks või moslemiks. Inimesed on kristlaseks, juudiks või moslemiks kasvatatud pärast sündi. Kui võtame üle kellegi teise usu ja uskumised, vaated ja tõekspidamised, eriti kui teeme seda hirmu sunnil, siis hakkame käima nii enese kui kogu maailma jaoks viigu pimedat ja ohtlikku teed.
Ainult üksikud on aastasadade pikkusest ajaloost õppinud. Ikka veel usume liiga palju ja mõtleme liiga vähe. Intuitiivselt, vaistlikult "tunnetame" veelgi vähem. "Uskumuste" (dogmade ja eelarvamuste) jäikuse ja nendega manipuleerimise abil teostatakse võimu meie üle.
Ka täna, 21. sajandi koidikul, istuvad vaimulikurüüs mehed ümber laua, mõtestades meile lahti, mida peame uskuma, mida mitte. Miljardeid inimesi valvab ja piirab pühendumine paavsti, preestri, peapiiskopi, rabi, ajatolla ja teiste nimede all tuntud võlts jumalatele ning nende levitatud religioossete uskumuste spektrile, mis aastasadu on inimesi eksitanud ja mürgitanud, et võimuahne vähemus valitseda saaks. Veelgi hullem, nende eesmärk on panna kõiki teisi uskuma seda, mida nemad usuvad. Kui keegi esitabki religiooni kohta (lihtsa) küsimuse, millele vastata ei osata, lastakse käiku igaks elujuhtumiks kõigiti sobiv varuvastus: "Uskugem".

Allikas: David Icke "Mina olen mina! Ma olen vaba!", Tallinn 2003
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Eestist väiksema territooriumiga riik on suuresti säilinud tänu nende suurele sõbrale usa-le.
Siinkohal oleks kasulik teada, et näiteks USA polnud sugugi valmis ÜRO resolutsiooniga juutidele eraldatud maal nende poolt välja kuulutatud riiki de jure ja de facto tunnustama. Tollane president Truman läks riigidepartemanguga ses küsimuses peaaegu karvupidi kokku. Lõpptulemusena ei tunnustanudki USA juudiriiki de jure, vaid ainult de facto. Esimesena tunnustas Iisraeli hoopistükkis Nõukogude Venemaa.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Põrgust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Põrgust »

Mul ajab asualt öeldes alati südamepahaks, kui jälle näed n: delfis või kuskil uudist ala, et juudid jälle nõuavad vabandust, nõuavad kellegi kinnipidamist, tahavad seda ja seda.

Hakaku elama ükskord.
Kasutaja avatar
Heiks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Heiks »

Antud teema kipub jälle laiali vajuma. Mõned uitmõtted.
Igat religiooni saab kasutada tööriistana ja seda ka militaarse tööriistana. Moslemid on oma usulise mõtteviisiga seal, kus eurooplased olid 12-16 saj, ilmselt on nende renessanss alles ees.
Ütelda, et kirikujuhid ja vaimulikud sunnivad meid uskuma oma tõdesid ja meid nendega manipuleerivad, on sama lapsik, kui öelda, et kõik kirjanikud kirjutavad oma raamatuid ainult selleks, et meid nende kaudu manipuleerida. Igaüks loeb mida tahab ja selle peale ehitab oma uskumuised. Nõnda on ka kirikuga: need ajad, kus Rooma paavst oli ilmeksimatu tegelane, on ammu möödas. Igaühel on meist võimalus teha vabalt (õigemini nii vabalt kui meedia meile infot annab ja meie arengu- ja kultuurikeskond võimaldab).
Arvan, et omad head küljed on pea kõigil suurtel usunditel, mõni neist on ehk Tõele veidi lähemal kui teised.
Ei saa me ka juute hinnata oma mätta otsast, sama moodi nagu Iisraelis sündinud juut ei saa hinnata eestlasi ja nende otsuseid. Kord saab kõik avalikuks nagunii.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Heiksiga üht meelt. Jumal on üks ja tema tahtmine üks, paraku inimeste arusaamad ja tõlgendused sellest on vastavalt sellele, nagu meie omad kõrvad sügelevad seda kuulda. Vastavalt oma rikutuse tasemele. Nii ka usuäärmustel.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Forman
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Forman »

Pesuehtsatest natsidest meil siin foorumis puudust ei tule, järeldan osadest eelnevatest postitustest.

Selle asemel, et nende kallal nokkida, võiksime võtta õppust juutidest. Nemad on edukad, meie riik on p.....

Neil on semitism, meil võiks olla estonism. Nii suudab üks väikerahvas globaliseerumist üle elada.

Sõnavabadus eks.
Si vis pacem, para bellum.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Kood: Vali kõik

Selle asemel, et nende kallal nokkida, võiksime võtta õppust juutidest. Nemad on edukad, meie riik on p..... 
:D Täielik toetus sellele seisukohale.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
araterI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Forman kirjutas:Pesuehtsatest natsidest meil siin foorumis puudust ei tule ...
Ei saa ka kindel olla, et kas mõnda sõnavõtjat saab üldse natsiks nimetada. Lihtsalt antisemiitlik plärtsumine ja elementaarsete teadmiste või lastetoa puudumine ei tähenda, et keegi (kui soovite, siis austava) nimetuse on ära teeninud.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Heiks kirjutas:
...

Ütelda, et kirikujuhid ja vaimulikud sunnivad meid uskuma oma tõdesid ja meid nendega manipuleerivad, on sama lapsik, kui öelda, et kõik kirjanikud kirjutavad oma raamatuid ainult selleks, et meid nende kaudu manipuleerida.

...
Tule taevas appi!

Võrreldakse täiesti erineva kaalukategooriaga asju, (nagu siin kusagil teemas räägiti sõrme ja noku võrdlemisest).

:lol:

Kirjanik, kirjutades kas vaid raha nimel või levitades oma ideid tõsimeeli, manipuleerib lugejaga. Kindlasti osadel juhtudel see manipuleerimine õnnestub vähemalt sinnamaani, et me ostame selle teose, räägime loetust-kogetust teistega jne jne.
Kirjanik enamasti püüdleb selle poole, et pakkuda meile väljamõeldisi selliselt, et need samastuks tegelikkusega - sarnaselt fantaasia moonutamisega religioonis.

Vahe muidugi on suur - kui religioonis esitatakse moonutatud fantaasiaid tõe pähe ja suur hulk manipuleerimisele allutatuid ei kahtlegi kõige selle tegelikkuses, siis kirjanik enamasti ei suuda omi fantaasiaid laiadele rahvamassidele selliselt esitada, et neid võetaks kui tegelikkust.

Ehk siis pika jutu peale selline vihje: palju on maailmas inimesi, kes usuvad Jumala olemasolu, palju neid, keda on jäägitult endasse haaranud Harri Potteri või Sõrmuste Isanda jt. raamatute maailm?

ProPatria
Kasutaja avatar
Heiks
Liige
Kontakt:

Vahe muidugi on suur - kui religioonis esitatakse moonutatud fantaasiaid tõe pähe ja suur hulk manipuleerimisele allutatuid ei kahtlegi kõige selle tegelikkuses, siis kirjanik enamasti ei suuda omi fantaasiaid laiadele rahvamassidele selliselt esitada, et neid võetaks kui tegelikkust.

Ehk siis pika jutu peale selline vihje: palju on maailmas inimesi, kes usuvad Jumala olemasolu, palju neid, keda on jäägitult endasse haaranud Harri Potteri või Sõrmuste Isanda jt. raamatute maailm?

ProPatria
Ja mis on valesti nende inimestega kes usuvad Jumala olemasolu? Ja väidet, et religioon esitab moonutatud fantaasiaid, peaks ikka kuidagi põhjendama.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Minu jaoks piibli jumal lihtsalt juutide isikustatud rahvus tunne, vaim, vaimsus.

Koraanis on kirjas, kui Mohhamed oli ühes koopas ja seal üks ingel andis talle käsu
Mine välja ja ühenda Araabia hõimud ning anna neile Iisraeli Jumal.
Ka piiblis on mitmes kohas rõhutatud, et Iisreali jumala rolli.

Ja mina leian, et eestlased peaks austama enda rahvus tunnet vaimu, vaimsust jne. jne.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
propatria
Moderaator
Kontakt:

Heiks kirjutas: ...
Ja mis on valesti nende inimestega kes usuvad Jumala olemasolu? Ja väidet, et religioon esitab moonutatud fantaasiaid, peaks ikka kuidagi põhjendama.
Kas jääb minu jutust mulje, et ma mõistan kuidagi hukka neid, kes usuvad Jumalat?

Ütlen siis otse välja: austan võrdselt kõiki, uskugu nad mida tahavad ja keda tahavad.
Või ärgu uskugu midagi.
Oma asi.

(Siinjuures meenus 1 lugu sellest, et alati ei või iseennastki uskuda:

"Ennastki ei või uskuda!" arutles mees oma kakaseid pükse pestes.
"Ometi tahtsin ma vaid peeru lasta!").

Järgnevalt selgitan küsijale seda, et religioon esitab moonutatud fantaasiaid tõe pähe:

Usklikud ajavad segi elu ja väljamõeldise: peavad mitteeksisteerivat eksisteerivaks, võimatut võimalikuks. Väljamõeldise samastamises tegelikkusega seisnebki fantaasia moonutamise olemus religioonis.
Religioosse fantaasia üks iseärasus on see, et maised jõud omandavad üleloomuliku vormi.
Ei eksisteeri mitte üleloomulikud nähtused ise, vaid ettekujutus nendest.
Usklikud kujutavad endale üleloomulikku ette nii üleloomulike olendite (vaimud, jumalad) kui ka üleloomulike paikade (paradiis, põrgu), protsesside (maailma loomine, surnute ülestõusmine), reaalsete objektide üleloomulike omaduste (imettegevad ikoonid, jt.), üleloomulike suhete (side palve ja oodatava tagajärje vahel) näol.

ProPatria
Kasutaja avatar
Heiks
Liige
Kontakt:

propatria kirjutas:
Heiks kirjutas: ...
Kas jääb minu jutust mulje, et ma mõistan kuidagi hukka neid, kes usuvad Jumalat?

Ütlen siis otse välja: austan võrdselt kõiki, uskugu nad mida tahavad ja keda tahavad.
Või ärgu uskugu midagi.
Oma asi.

(Siinjuures meenus 1 lugu sellest, et alati ei või iseennastki uskuda:

"Ennastki ei või uskuda!" arutles mees oma kakaseid pükse pestes.
"Ometi tahtsin ma vaid peeru lasta!").

Järgnevalt selgitan küsijale seda, et religioon esitab moonutatud fantaasiaid tõe pähe:

Usklikud ajavad segi elu ja väljamõeldise: peavad mitteeksisteerivat eksisteerivaks, võimatut võimalikuks. Väljamõeldise samastamises tegelikkusega seisnebki fantaasia moonutamise olemus religioonis.
Religioosse fantaasia üks iseärasus on see, et maised jõud omandavad üleloomuliku vormi.
Ei eksisteeri mitte üleloomulikud nähtused ise, vaid ettekujutus nendest.
Usklikud kujutavad endale üleloomulikku ette nii üleloomulike olendite (vaimud, jumalad) kui ka üleloomulike paikade (paradiis, põrgu), protsesside (maailma loomine, surnute ülestõusmine), reaalsete objektide üleloomulike omaduste (imettegevad ikoonid, jt.), üleloomulike suhete (side palve ja oodatava tagajärje vahel) näol.

ProPatria
Palun vabandust, jäi jah selline mulje. Sinu esitatud seisukohad on kahtlemata respekteeritavad, aga esindavad ateisti (või agnostiku) vaatenurka, kes usub et Jumalat ei ole sest teda ei saa olla, seega elavad usklikud inimesed kõigis religioonides välja mõeldises, seega ajavad nad segi elu ja väljamõeldise. Usklik inimene aga arvab, et ateist elab väljamõeldises ning ajab segi elu ja väljamõeldise, uskudes, et seda, mida ta kogeda ei suuda, pole olemas.
Usklikud ajavad segi elu ja väljamõeldise: peavad mitteeksisteerivat eksisteerivaks, võimatut võimalikuks.
See lause paistab olevat sinu jaoks dogma, mille peale sa järgneva seletuse ehitad. Sama teevad ka usklikud, öeldes, et kõik mis eksisteerib, ei pruugi olla meile kogetav/mõõdetav, seega ajavad ateistid segi elu ja mõõdetava/kogetava, viimane pole veel kogu elu.

Ma ei püüa tõestada ega ümber lükata Jumalat, vaid näidata, et see jäik seisukoht - minul on õigus, sest teisel poolel ei saa õigus olla - iseloomustab nii usklikke kui ateiste.
Sellest aru saamine aitaks meil paremini mõista nii juute (loomulikult pole ka kõik juudid judaistid) kui muid rahvaid, kelle jaoks religioon on meie kultuuri jaoks arusaamault tähtsal kohal.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist