Vastseliina Ajalooklubi suvepäevad.

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Kasutaja avatar
Valeri
Liige
Kontakt:

Vastseliina Ajalooklubi suvepäevad.

Postitus Postitas Valeri »

Super üritus! Suured tänud kõikidele osavõtjatele!
Päris palju erinevaid leide,nööbist tangini.
Jääme ootama V.A.Ki ja VARINGu kommentaare. :wink:
Mõned esimese päeva pildid

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Kustkohast muinasaegne kirves leiti? Ja soovitaks relakaga mitte "restaureerida", viige parem Võru inspektorile!
v.a.k.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas v.a.k. »

Kirves tuli välja Restu kandist.
Minu poolt ka tänud kõigile osavõtjatele ja jääb vaid oodata
järgmist üritust
Arnold
Liige
Kontakt:

Pange kirves vette! Destvesi kõige parem, aga käib ka kaevuvesi - vihmavett on hetkel raskemgi leida kui destilleeritut! :wink:
mägga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mägga »

Kirves vette! Abiks oleks lisada nõuka aegset filmikinnitit (naatriumtiosulfaat) u 1 supilusikas 3 liitri kohta (passivaator). Kusagil teemas jooksis läbi raudesemete mustaks saamise teema - lisa veele tanniini (vanasti saadi vetapteegist kariloomade kõhukinnistajana, leidub tamme ja lepakoores), toimib passiveerivalt ja teeb mustaks kah (tanniin on soovitav eelnevalt alkoholis lahustada)
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

Kus te võtate, et tegu on muinaskirvega? :shock: Turgudel kasutati alles hiljuti selliseid lihakehade tükeldamisel. Muidugi ma ei vaidle sellise autoriteediga aga ikkagi kas sellel kirvel ei peaks sellisel juhul olema ka vastus... ehk siis mingi teravik ka teisel pool? Lisaks veel kasutati selliseid okste laasimisel ja ka mõõt nagu sobiks, võrreldes kahvliga.
Muideks lahe foorum on see :)
Arnold
Liige
Kontakt:

No autoriteedi kohta ei oska kosta, aga kui oled teatud asju aastaid pidanud näppima, siis tekib selline silmamälu. Sellist kirvest turu lihaletil tahaks näha küll, vaata ka konkreetse eksemplari suurust! Nagu võrdleks sapakat mersuga :wink:
Arnold
Liige
Kontakt:

Mägga! Ära nüüd üle ka pinguta! Sa ei näe ju pildilt, mis seisus julla on! Mustaks parkida jõuab ka hiljem, kuigi tegelikult vajadus puudub!
mägga
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas:Mägga! Ära nüüd üle ka pinguta! Sa ei näe ju pildilt, mis seisus julla on! Mustaks parkida jõuab ka hiljem, kuigi tegelikult vajadus puudub!
Seda küll, aga kui võimalus on, siis tasub veidi vaeva näha. Halba see ju ei tee.
Arnold
Liige
Kontakt:

Seda küll, aga kui võimalus on, siis tasub veidi vaeva näha. Halba see ju ei tee.
Ma siiski soovitaks konserveerimisalaseid katsetusi teha kõvera vene kone peal ja kirves jätta vette proffe ootama! Mägga, on meil tegutsevaid proffe? Ma olen ainult endasuguseid amatööre näinud, paraku "amatööritsesin" mina aastatel 1989-94, nagu Sa isegi hästi tead, aga ma vaatan, et tase ei taha tõusta ka kaks aastakümmet hiljem.
mägga
Liige
Kontakt:

Arnold kirjutas:
Ma siiski soovitaks konserveerimisalaseid katsetusi teha kõvera vene kone peal ja kirves jätta vette proffe ootama! Mägga, on meil tegutsevaid proffe? Ma olen ainult endasuguseid amatööre näinud, paraku "amatööritsesin" mina aastatel 1989-94, nagu Sa isegi hästi tead, aga ma vaatan, et tase ei taha tõusta ka kaks aastakümmet hiljem.
See on tegelikult vägagi ohutu viis. Konserveerimise tase ei tõuse, sest hingega lähenemine puudub - konteksti fetisheerimise varjus kipub asi iseenesest ununema.
mägga
Liige
Kontakt:

Kirveste ja muude viikingiaegsete teravate asjade kohta hea alllikmaterjal http://stud.imma.dk/deltahak/nils.ander ... esverd.pdf
Norra keeles kahjuks, aga õnneks on nad numbrid eesti keelde taibanud tõlkida. Alati on kasulik teada turu liharaiuja kirve vanust!
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Teadvalt surmatud teraga kirves.
v.a.k.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas v.a.k. »

Kirves läheb spetsialistide kätte ja edasi ma loodan jääb vaatamiseks
Vastseliina linnuse I-punkti.
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Siin siis "tükike" T-34 küljeseinast ja vedrustusest, mida soost välja tirides nii mõnigi mees silmad pealuuseest välja punnitas 8)
Pilt
Pilt
Jaa veel üht-teist T-34 st, mootoriruumi katte plaat ka.
Pilt
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Urmo345 ja 1 külaline