Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Indrek
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

kamoon, otsige mingi suvaline garaazi-viktor, kes põhikohaga opelitele sumpse alla keevitab. küll ta ka ankru valmis saab, kui piisavalt elavalt kirjeldada oskad, mida tahad.
Another bites the dust
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

sobib vaid roostevaba materjal :wink: 8)
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

Teha võib ka paksemast vasest aga see tuleb kallis... :D :D :D
Omal ajal kui Tartu gaasis töötasin oli gaasi balloone nagu pudru käes ja siis tehti sellist nalja. Tuttuuelt propaani balloonilt lõigati pealt ventiil maha ja asendati atsetüleeni generaatori kaaneosaga koos kraega. Väga mugav, vastupidav ja hea ligipääs sisemuse puhastamiseks. lisati kraan ja manomeeter ning ventiil lisasurve tekitamiseks ja liigsest survest loobumiseks. Peale vinku valmimist puhastati ja võõbati "toidutõrvaga" asi seestpoolt üle. Vinku oli väga aus ja vastupidav.

Kutsekoolis õppides tegime õllevinku suurest piima mannergust, mis oli nagu teada tehtud alumiiniumist.

Ja lõpuks, kui on just suur tahtmine roostevabast vinku järgi, siis seda materjali müüakse netis päris palju. Soovitavalt oleks vaid keevitaja kes asja kokku keevitab vaadata korralik :D Materjali vinkule saab näiteks ka siit http://www.linoksa.lt/index.php/pageid/ ... ductid/512

Niiet meistrimehed näpud ja pead tööle... :D
Alati võib ju hullemaks minna....
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

johnbull kirjutas: asi läks kiha e. tagurpidi käima oli hapukas kindlasti . suhkru segasid ikka korralikult läbi
Kuskile ta ei läinud tagurpidi, hapukas maitse tuli pärmist. Samasugune mekk on tal alati mann olnud, lihtsalt tugevam, kuna ka pärmi on varasematel kordadel rohkem pandud. Seekord oli pärmi vähem ja ka hapukat maitset vähem :)
Suhkru segasime soojas vees ilusasti ära, mitu korda kontrollisime visuaalselt ning ka maitstes.
Täna läheb siis uus laarike vist tööle...
Ninanokkija
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Ninanokkija »

Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud. Toimis küll (isegi sai salaja vahtu limpsamas käidud). Endale sai muretsetud korralik roostevaba, soodsalt (üks papi suri ära ja lesk korraldas vana asjadest odava väljamüügi).
Mina praktiseerin maltoosaga ja täitsa õlle-moodi asi tuleb igakord. Praegugi veel Jaanist alles, käin iga õhtu katlamajas (see majas kõige jahedam koht) "suitsu" tegemas. Palju mekkida ei saa, nii paar 0,5l kannutäit vahtu (vaht on see kõikse mõnusam asi), kisub kiiresti magama...
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

wudu kirjutas:
Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.
surve on tõesti tugev, olen kuni 8 atsi kätte saanud
juss000
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

gvardimatros kirjutas:
wudu kirjutas:
surve on tõesti tugev, olen kuni 8 atsi kätte saanud
Metsakohina valmistamisel samasugust nippi kasutatud.
viiking
Liige

Postitus Postitas viiking »

Lisage alati ikka humalaid kah, see teeb maitsele head ja lisaks on humalas ained mis aitavad kraamil selgema pildi saada, ka säilivus paraneb juhul kui suurem laar ja ruttu otsa ei saa :lol:

Ise lisaks eelpool mainitule veel ka kadakaokstest vee keedan. Vanasti pandi vahel veel sookailu kah veits tõrde et katus ikka hästi uimama hakkaks :lol:

Rüübet!!
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Kui teist korda läbi lasta, saab taerberi lastele :wink:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Rebu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebu »

Sai ka kaks laari valmis tehtud.Esimene oli liiga kibe,aga teine juba väga hea.Aga külamees kiitis mõlemat :D
Kogun saksa ja vene kolu
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

Rebu kirjutas:Sai ka kaks laari valmis tehtud.Esimene oli liiga kibe,aga teine juba väga hea.Aga külamees kiitis mõlemat :D
Kas see külamees on kohaliku asula sümbol-maskott, keda võib vägagi tihti külapoe ümber luusimas ja uusi tutvuseid erinevate pudelitega sobitamas näha? :D
Kri
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kri »

Kui juba koduõllele jutt läks, skännisin sisse ja panin üles huvitavat lugemist - "Esimese järgu koduõlu - juhatus hea pilseni, müncheneri ja porteri valmistamiseks kodusel teel" (Tallinn 1929)

Pilt

Raamatuke ise asub siin:
http://kri.pri.ee/esimese%20j2rgu%20kodu6lu/
Kasutaja avatar
Rebu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebu »

Kas see külamees on kohaliku asula sümbol-maskott, keda võib vägagi tihti külapoe ümber luusimas ja uusi tutvuseid erinevate pudelitega sobitamas näha?
Ikka Ikka :D
Kogun saksa ja vene kolu
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Kontakt:

mekin hetkel teraviljast aetud setu hanzat

tempisin ta 40 kraadi peale, maitseb nagu viski 8)
selline hää ja pehme nagu oleks sall kaelas :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline