Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
- gvardimatros
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Teha võib ka paksemast vasest aga see tuleb kallis...
Omal ajal kui Tartu gaasis töötasin oli gaasi balloone nagu pudru käes ja siis tehti sellist nalja. Tuttuuelt propaani balloonilt lõigati pealt ventiil maha ja asendati atsetüleeni generaatori kaaneosaga koos kraega. Väga mugav, vastupidav ja hea ligipääs sisemuse puhastamiseks. lisati kraan ja manomeeter ning ventiil lisasurve tekitamiseks ja liigsest survest loobumiseks. Peale vinku valmimist puhastati ja võõbati "toidutõrvaga" asi seestpoolt üle. Vinku oli väga aus ja vastupidav.
Kutsekoolis õppides tegime õllevinku suurest piima mannergust, mis oli nagu teada tehtud alumiiniumist.
Ja lõpuks, kui on just suur tahtmine roostevabast vinku järgi, siis seda materjali müüakse netis päris palju. Soovitavalt oleks vaid keevitaja kes asja kokku keevitab vaadata korralik
Materjali vinkule saab näiteks ka siit http://www.linoksa.lt/index.php/pageid/ ... ductid/512
Niiet meistrimehed näpud ja pead tööle...

Omal ajal kui Tartu gaasis töötasin oli gaasi balloone nagu pudru käes ja siis tehti sellist nalja. Tuttuuelt propaani balloonilt lõigati pealt ventiil maha ja asendati atsetüleeni generaatori kaaneosaga koos kraega. Väga mugav, vastupidav ja hea ligipääs sisemuse puhastamiseks. lisati kraan ja manomeeter ning ventiil lisasurve tekitamiseks ja liigsest survest loobumiseks. Peale vinku valmimist puhastati ja võõbati "toidutõrvaga" asi seestpoolt üle. Vinku oli väga aus ja vastupidav.
Kutsekoolis õppides tegime õllevinku suurest piima mannergust, mis oli nagu teada tehtud alumiiniumist.
Ja lõpuks, kui on just suur tahtmine roostevabast vinku järgi, siis seda materjali müüakse netis päris palju. Soovitavalt oleks vaid keevitaja kes asja kokku keevitab vaadata korralik

Niiet meistrimehed näpud ja pead tööle...

Alati võib ju hullemaks minna....
Kuskile ta ei läinud tagurpidi, hapukas maitse tuli pärmist. Samasugune mekk on tal alati mann olnud, lihtsalt tugevam, kuna ka pärmi on varasematel kordadel rohkem pandud. Seekord oli pärmi vähem ja ka hapukat maitset vähemjohnbull kirjutas: asi läks kiha e. tagurpidi käima oli hapukas kindlasti . suhkru segasid ikka korralikult läbi

Suhkru segasime soojas vees ilusasti ära, mitu korda kontrollisime visuaalselt ning ka maitstes.
Täna läheb siis uus laarike vist tööle...
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud. Toimis küll (isegi sai salaja vahtu limpsamas käidud). Endale sai muretsetud korralik roostevaba, soodsalt (üks papi suri ära ja lesk korraldas vana asjadest odava väljamüügi).
Mina praktiseerin maltoosaga ja täitsa õlle-moodi asi tuleb igakord. Praegugi veel Jaanist alles, käin iga õhtu katlamajas (see majas kõige jahedam koht) "suitsu" tegemas. Palju mekkida ei saa, nii paar 0,5l kannutäit vahtu (vaht on see kõikse mõnusam asi), kisub kiiresti magama...
Mina praktiseerin maltoosaga ja täitsa õlle-moodi asi tuleb igakord. Praegugi veel Jaanist alles, käin iga õhtu katlamajas (see majas kõige jahedam koht) "suitsu" tegemas. Palju mekkida ei saa, nii paar 0,5l kannutäit vahtu (vaht on see kõikse mõnusam asi), kisub kiiresti magama...
Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
- gvardimatros
- Liige
- Kontakt:
surve on tõesti tugev, olen kuni 8 atsi kätte saanudwudu kirjutas:Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Metsakohina valmistamisel samasugust nippi kasutatud.gvardimatros kirjutas:surve on tõesti tugev, olen kuni 8 atsi kätte saanudwudu kirjutas:Mul vanaisa tegi sammuti. Ainult surve pidamiseks loi ta kaane ja lae vahele paraja palgi.Ninanokkija kirjutas:Sellest alumiinium piimanõust vinku on kõige lihtsam, iseasi kas neid tänapäeval enam saada on? Minu lapsepõlves tehti sinna kogu aeg õlut. Kraan oli nii 5 cm põhjast kõrgemale paigaldatud ja surve pidamiseks oli kaan vitsataolise moodustisega kinni kruvitud.
Lisage alati ikka humalaid kah, see teeb maitsele head ja lisaks on humalas ained mis aitavad kraamil selgema pildi saada, ka säilivus paraneb juhul kui suurem laar ja ruttu otsa ei saa
Ise lisaks eelpool mainitule veel ka kadakaokstest vee keedan. Vanasti pandi vahel veel sookailu kah veits tõrde et katus ikka hästi uimama hakkaks
Rüübet!!

Ise lisaks eelpool mainitule veel ka kadakaokstest vee keedan. Vanasti pandi vahel veel sookailu kah veits tõrde et katus ikka hästi uimama hakkaks

Rüübet!!
Kui juba koduõllele jutt läks, skännisin sisse ja panin üles huvitavat lugemist - "Esimese järgu koduõlu - juhatus hea pilseni, müncheneri ja porteri valmistamiseks kodusel teel" (Tallinn 1929)

Raamatuke ise asub siin:
http://kri.pri.ee/esimese%20j2rgu%20kodu6lu/

Raamatuke ise asub siin:
http://kri.pri.ee/esimese%20j2rgu%20kodu6lu/
- gvardimatros
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist