Tillundi

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Asi selles , et see aeg kui meie siin küsime, arutame, uurime , puurime ja asja plaanidesse hakkame viima , on juba Teisekandi mehed tegutsemas .
Eks nad kasutavad suht palju infot siit foorumist.
puumuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas puumuna »

Sai ka mingi poolteist kuud tagasi seda imekohta Tillundit vaatama mindud!
Olin esimest korda seal kandis ega teadnud, kus see kõige õigem koht otsida oleks. Esimese riigimetsa sildijuurest sai metsa mindud.
Tuli välja igasugu rauda... uks vene kiiver, pool saksa kiivri alu sisu, nebelwerfer tuhi kesta osa, ppsh salve kaan, padruneid, saksa
püssigranaat(jäi sohu), flak 3,7 cm kest ja mürsu kilde.
Pilt
heits
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas heits »

Minu parimaks sealt täies komplektis saksa tääk,sõbral pronks jalaväerünnaku märk.
Täispuidust uksed-aknad.20 aastane valmistamise kogemus.
Kasutaja avatar
devoteekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas devoteekas »

heits kirjutas:Minu parimaks sealt täies komplektis saksa tääk,sõbral pronks jalaväerünnaku märk.
Ja mina siin arutlen, et mis imekoht see Tillundi on, kus minul teadmatusest pole veel kohal käia õnnestunud! Tegemist siis aga nn. Hilba liiniga. :wall:
• Pimme viit mõtsa, a mis ulliga tiit?
heits
Liige
Kontakt:

Ja mina siin arutlen, et mis imekoht see Tillundi on, kus minul teadmatusest pole veel kohal käia õnnestunud! Tegemist siis aga nn. Hilba liiniga. :wall:[/quote]

Täpselt nii. :D Koht ise suht tagasihoidlik aga annab päris huvitavaid asju välja.Liin põhimõtteliselt Kanepist Karilatsini .
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

Minuteada pole sel liinil Karilatsiga pistmist. Pigem Mammaste alla välja. Narvakad lubasid mulle appi tulla, kui tegudeks läheb. Neil on vajalik otsimise tehnika olemas. Infot olen saanud niipalju, et "tank" olevat peale sõda ilusasti näha olnud aga maaparanduse või mingi EPT mehed olevat tahtnud seda välja tõmmata. Ei saanud kätte ja see olevat sügavamale vajunud. Pärast olevad käega löödud ja kiidetud, et peaasi, et näha polevat. :wall:
Muideks lahe foorum on see :)
heits
Liige
Kontakt:

fireman kirjutas:Minuteada pole sel liinil Karilatsiga pistmist. Pigem Mammaste alla välja. Narvakad lubasid mulle appi tulla, kui tegudeks läheb. Neil on vajalik otsimise tehnika olemas. Infot olen saanud niipalju, et "tank" olevat peale sõda ilusasti näha olnud aga maaparanduse või mingi EPT mehed olevat tahtnud seda välja tõmmata. Ei saanud kätte ja see olevat sügavamale vajunud. Pärast olevad käega löödud ja kiidetud, et peaasi, et näha polevat. :wall:
See liin läheb välja Hiba orgu ja sealt edasi veel Karilatsi poole.Olen selle peaaegu kogu pikkuses läbi käinud.
Mammaste ju Põlva külje all see ei puutu üldse asjasse.Panen ühe fragmendi sealsetest kohtadest saksmannide kaardil.
Ega rohkem ei raatsi näidata. kah :D
Kes nägi see nägi.Eks ta kõik üks avalik saladus ole.
Kasutaja avatar
dZonn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dZonn »

Tillundi orus pole tanki. Oli teine sinna küll sõja ajal ära uppunud, kuid kakuti välja ja viidi minema pärast.'
Küll on pea seal samas Piigandi järve taga üks väike mülgas kuhu olevat ära uppunud 1 T-34 ja olevat see ka seal sees siiamaani. Olen käinud seal 1,5 m vardaga sorkimas, kuid midagi ei tundnud. Idee järgi võiks magnetomeetriga koha üle käia, saaks meele rahulikuks vähemalt Mülgas on umbes 10x20 m suur ja tee ääres... Kui huvi on, ja magnetomeeter on kahsiis andke teada. Tahaks ära kontrollida
sookull
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sookull »

Mõned leiud Tillundi positsioonidelt:
Pilt
3xit
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 3xit »

nukirauad sõjaaegsed??
sookull
Liige
Kontakt:

Tegemist on kasteediga boxer patent, mida toodeti juba enne 2ms.
Kasutaja avatar
Plönn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Plönn »

Kui on hülsid ikka PPsh`aalt on lausa ime et mustast metallist...leidnud neid ikka kilosid ja kilosid ning mitte ühtki rauast . :shock:
Või hoopis StgW omad ? ( ei oska suurust pildivahendusel hinnata.)
Kasutaja avatar
martiini
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas martiini »

Need vast ikka Sturmi omad.
sookull
Liige
Kontakt:

Sturmi kestad jah.
puumuna
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas puumuna »

Veel üks Hilba kaitseliinilt leitud relv. Tundub, et seal olnud relvi ja moona vähe. ja sõduritele on jagatud käsivõitlus relvad.
Enne ja pärast puhastamist. Tundub ka valatud varjant. Markeeringuid kahjuks ei tulnud välja. Kõvasti roostest kahjustunud!
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist