Hertsogi tegemised

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

nonii, et siis uus mudel tellingutel. sellel korral siis publikuhääletuse tulemusena Hummel, hiline versioon. mudel on dragoni 6004 - suhteliselt vana. ostsin selle nagu naine poes: hea hinnaga saab noh. aga olen üsna rahul. on ka asju mis ei meeldi, aga nendest hiljem, kokkuvõtvas postis kui mudel juba valmis. kõige rohkem aega konsumeerisid muidugi roomikud, mis tuli lüli haaval lahti lõigata ja viiliga üle käia, et sobituksid omavahel. 2x103 tükki siis. praeguseks on kulunud mudelile umbes 20 tundi tööd ja hetkeseis on selline:

Pilt

Pilt

Pilt
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

See on tõsine relv. Röögatu kaliiber suht hapra veeremi kukil mõjub väga ähvardavalt.
Hämmastav, et nii palju juba koos on. Aga võrreldes "premium" Nashorniga on juppe ikka palju vähem. Viimasel on etsiplaat ise juba nagu A4 leht. Kas Hummeliga etsi kaasa ei antud?
Lintide läbiripe on täitsa õnnestunud. Kas oled viimased juba ära värvinud? Tunduvad kuidagi tumedad.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

see on vana mudel, ühtegi etsi kaasas pole. kõik puhas plast. ei hakanud "apgreidima" kah. seda enam, et mul on segaste asjaolude kokkulangemisel üks hummel veel tulemas, sedapuhku siis uuem toodang. eks kunagi saab hea võrdlusmomendi.

lindid on originaalvärvis, nii nagu nad resti küljest tulid.endale tundub ka et rippega võib rahul olla. kuna kasutasin humbroli suht paksu liimi, siis on lindid säilitanud veel ka paindumisvõime. nii et vajaduse korral saab korrigeerida. küll aga pole ühtegi head sõna rataste koha, eriti veorataste...
Pilt

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Jaa, kiire töö - mina hakkan alles nüüd oma Tiigri roomikutega mässamise lõppu nägema - ag päris kena ja korralik tundub, nii et ootame järge.
Aga see segaste asjaolude tõttu millalgi kohalejõudev uuem Hummel, kas see on tüübi mõttes samuti hiline variant?

Urmas.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Aga see segaste asjaolude tõttu millalgi kohalejõudev uuem Hummel, kas see on tüübi mõttes samuti hiline variant?
kahjuks küll... :D
Pilt

Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

väike vaheraport. püüan luua illusiooni, et ma olen virk ja töökas...

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

woodoo-woodoo !
et mudel mage ei oleks ja toiduga mängida võib tegelikult küll, siis...
...katsetused soolaga maskimisel ja selle tulemused:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

lakk ja pesud ja muud kulutamised tulemas. ehk vabariigi aastapäev annab...
Viimati muutis Hertsog, 23 Veebr, 2010 9:05, muudetud 1 kord kokku.
Pilt

Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kadestusväärt tempo, ma kahtlustan ajamasina abi :wink:
von manstein
Liige
Kontakt:

Tõepoolest, äge areng.
Soolameetod on päris hästi õnnestunud, ainult edaspidi tasuks tõsisemalt kaaluda kus seda rakendada. Mudelil tunduvad kulumid suht kaootiliste kohtade peal. Rattad kattuvad sõitnud masinal päris ruttu tolmu või porikihiga ja säherdused värvikahjustused ei jääks näha.
Soolameetod võiks päris effektne jääda talvekamos masinate puhul, kus valge värv latakatena on maha koorunud.
Ega lindid ja rattad ei ole veel külge liimitud?
Praegu oleks sobiv moment alusvann, rattad ja lindid eraldi ära toonida ja külge tagasi panna.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

nonii. mudel number 9, Hummel on siis esitlemisel. Väike kokkuvõte sellest tööst:
Tegemist Dragoni toodanguga, artikkel number 6004. aastaks 1992. seega üsna vana tükk ja kõik puha plast. ei etse ega metalli.

Porgand: hea lihtne koostada, osade arv jääb mõistlikku piiresse ning lubab suhteliselt kiirelt ehitada. koostejuhend oli ka normaalselt, loogiliselt ja arusaadavalt esitatud. paar jubinat olid küll numbrid paberil omavahel vahetanud aga see ei olnud probleem. eriti meeldis kahuri detailsus ning samuti ka kinnitus mudeli korpuse külge: väike nihutus pinge all, klõpsatus ja kahur ongi "pesas".
Kepp: paljud detailid on valatud mitmete osadena, ehkki oleks saanud seda teha ka monoliitse detailina. samuti on jällegi mitmed osad valatud ühes tükis, ehkki oleks võinud seda teha kahes osas. eriline peavalu olid kahuri tõstesilindrite (ärge pekske, seltsimehed, ma ei oska neid muudmoodi nimetada) hinged. mis läksid kas katki, või tuli neid skalpelliga pimpida ja super attakiga reanimeerida. järgmine kõvem üritus olid roomikud. kõik eranditult, KÕIK 206 lüli, mis kasutusse läksid, vajasid eraldi lihvimist ja sobitamist. noh, teleka ees uudiseid vaadates on see peaaegu talutav meelelahutus. dekaalid ei tulnud õnneks aluspaberi küljest lahti ja seega pääsesin nende abil mudeli ära rikkumisest.

värvimisest/toonimisest:
ega ma selle mudeliga erilist taset näidata ja reitingut teha ei plaani. pigem oli see loom üks äraütlemata vinge katsepolügon minu jaoks uute tehnikate katsetamisel. põhilise asjana katsusin soolaga maskimist. tundub et töötab ja annab detailsust juurde küll, kuid nagu ennist mainiti, tuleb vaadata edaspidi KUS seda kasutada. teiseks sai mudeli ikka rängalt õlivärvidega pestud. suisa ujutasin. oma osa andsid ka hilisemad pastellitolmud.

esimest korda elus hoidsin käes peegelkaamerat. olympus e500. kõik leiutasin käigu pealt. võtted õnnestus teha mõningase päikesevalguse käes rõdu ukse all. võttenurkade võimalusi piiras ruumipuudus. loodan, et nende piltide väärtust tõstab ka tõsiasi, et lõin huule vastu aknalauda ära, üritades järjekordset makrovõtet teha.
aga mis siin ikka. vaadake pilte ja palun lahkelt iriseda.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

et siis seekord pöörasin tähelepanu ka "lahinguruumi" räpatamisele ja kulutamisele

Pilt

Pilt

tänud lugupeetud vanameistritele näpunäidete eest ja kõigile teistele kaasa elamast.
Pilt

asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Hertsog kirjutas:
võttenurkade võimalusi piiras ruumipuudus. loodan, et nende piltide väärtust tõstab ka tõsiasi, et lõin huule vastu aknalauda ära, üritades järjekordset makrovõtet teha.
Einoh, eks nihutanud siis külmkapp pilditegemise ajaks köögi teise nurka! :twisted:

Masin ise on päris kobe, sihuke püssirohulõhnaline. Mõne poritiiva nurga oleks ju võinud veel vussi ajada, aga äkki on sohvriks mõni tankistide kooli priimus, kindla käega mees. Ja väikesest trossijupist tunnen ka puudust...
Aga muidu tubli, võid kohale istuda!!
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

See peenete joontega kamo on hea. Kulutatud on ka parasjagu, mitte liiga hulluks , see kõik on kena. Minu arust sa peaks ikka miski risti talle küljele organiseerima, kuidagi lage tundub see pind. Ja täitsa kindlasti on vaja paari vennikest torni istuma, või ükskõik mida tegema. Söögu või burksi :) Tuleks masinale elu rohkem sisse.
von manstein
Liige
Kontakt:

Kõigepealt piltidest.
Tahaks loota, et peegelkamera on sul mõne sõbra käest laenatud, mitte ostetud.
Tundub, et need tänapäevased digitaalsed peegelkaamerad on rohkem poosetamise värk ja amatööri taseme jaoks üpris mõttetud.
Nad on suht kobakad ja nende objektile suunamine komplitseeritud.
Usun, et lihtlabane tonnise maksumusega seebikas on täiesti piisav ja ka pildistamine on palju lihtsam.
Taustaks tasuks muretseda paar A4 lehte või veel parem üks A3, panna see kontoritatiga vertikaalselt kinni ja lasta sujuvalt horisontaalseks laskuda. Jääb ühtlane taust. Sinu piltide põhi jätab natuke hakitud mulje.

Mudel on täiesti õnnestunud. Kamo on meistriklass ja ka kulutamine on hästi välja tulnud. Natuke jääb häirima karvasevõitu välispind.
Kas kuivas värv liiga ruttu või pingutasid mattlakiga üle?
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

tänud kommentaaride eest. katsun ka omaplt poolt siis vastata.
Einoh, eks nihutanud siis külmkapp pilditegemise ajaks köögi teise nurka!
selleks oleks tulnud külmik alustuseks köögist magamistuppa vedada. nii entusiastlik mudelist ma nüüd ka ei ole :P
Minu arust sa peaks ikka miski risti talle küljele organiseerima, kuidagi lage tundub see pind.
see on väärt mõte. aga ma olen jõudnud arusaamisele, et dekaalid ja mina ei käi kokku. seega jääb üle eraldusmärkide värvimine. ütleme nii, et ma töötan selles suunas. abivahendid olla teel.
Ja täitsa kindlasti on vaja paari vennikest torni istuma, või ükskõik mida tegema.
ka see on väärt mõte. ma juba sobitasin seda õnnetut achtung-jabo punti hummeli selga. tundub, et poosid on isgei kasutatavad. nüüd on küsimus, et kas mundrid sobivad. teadupärast sturmartillerie, elik ründesuurtükkide meeskonnad kandsid tankistidega sarnast mundrit. tõsi küll, see oli meelalt oksekarva. vastupidiselt tankistide soliidsele mustale. kas aga hummel liigitub ka ründesuurtüki alla, on iseasi...ilmselt õnnestub midagi kombineerida ja ka selles osas on mõtted...
Tahaks loota, et peegelkamera on sul mõne sõbra käest laenatud, mitte ostetud.
karda jumalat! ikka laenatud. ja kaldun ka arvama, et seebikas on parem selle töö jaoks.
Natuke jääb häirima karvasevõitu välispind.
Kas kuivas värv liiga ruttu või pingutasid mattlakiga üle?
olen süüdi. lakkimises pole siin probleem. pigem värvimises. et ilmselt sai värvi liiga paksult ja samuti oli töölahus liiga vedel. nitro raip kuivab kähku ju. peab katsetama tummisemaid lahuseid ilmselt.
Pilt

fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vägagi korralik asi, olgugi et tegu moraalses (ja kindlasti ka füüsilises) mõttes suht vana mudeliga. Kõva töö oled ära teinud ja eksperimendid soolaga on üsna õnnestunud: mõtlen eeskätt saavutatud efekti visuaalset tõepärasust - olen näinud sellist "soolamist", et pärast seda ei tekkinud isegi tahtmist eksperimenteerida. Muidugi tuleb edaspidi (ilmselt mõne järgminse juures) üsna hästi läbi mõelda kulumisjälgede asukohad, et need ka loogilised tunduksid.
Hummel ei tohiks ründesuurtüki alla liigituda, need olid ikka rohkem teise liini masinad, aga meeskonna mundri kohta ma hetkel midagi ei ütle: pole minu teema, ent otsin veidi - ehk õnnestub midagi välja kaevata.
Värviskeem on pärit kuskohast - kaasasolevast instruktsioonist?

Urmas.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

tänud heade sõnade eest.
Värviskeem on pärit kuskohast - kaasasolevast instruktsioonist?
ei ole mitte. juhendis oli antud jälle mingi umbmäärane üksus tavaliste laikudega. lühidalt: igav

küll aga oli karbi kaanel väga ilus joonistus. just sellise värvilahendusega. see hakkas mulle kohe meeldima ja nii ta vöödiline saigi.

olen nüüd siin paar päeva ringi tuhninud netiavarustes. õnnestus alla tõmmata 5 osa raamatust Panzer Color. seal on ka palju huvitavaid värvilahendusi ära toodud.
Pilt

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline