Rahunegehillart kirjutas: 1. Teile teadmiseks, et väidetavalt kaob selline ohvitseriliik, nagu ERIALAOHVITSER, õige peatselt meie klassifikaatoritest. Igati tervitatav nähtus. Ei saa olla natukene rase. Kas on või pole seda mitte. Ohvitser, muidugi.![]()
Kuid kahjuks pole kursuse sihtgrupi nimestikus meditsiiniteenistust. See oleks aga just see, mis vähegi praegust olukorda leevendaks.![]()
2. Noh, teate! SA koosseisudes on rühmaülemateks arvestatud just neid ajateenijatest tulnud nn. reservohvitsere. Ja neid vaid ajateenistuse kogemusega mehikesi eelistatad lahinguolukorras kamandama täiskõrgharidusega (arvan, et parema üldkõrgharidusega, kui KVÜÕA-s saadav) ajateenistuses ja võib-olla ka NAK-is olnud ning peale selle veel 1 aastase ohvitserikursuse läbinule? Puhta segane või?Peab tõesti kellegi vaimses tervises kahtlema.

Inimene võtab kõike enda seisukohast, nii ka mina. Ma ei julge küll arvata, et minust saaks peale aastast koolitust nii pädev ülem, et juhiks näiteks mingisugust varitsust lahingolukorras, kus minu otsustest sõltub otseselt silma all olevate inimeste elu.
Küll võin ma näiteks majandada igasuguse tehnikaga, kus elekter sees jookseb.
EKV -s on ju nii, et selleks, et saada mõistlikku palka peab sul auaste olema. Seega, selleks, et väljaõppinud spetsialist(misiganes allal siis) Kaitseväkke tööle tuleks, peab ta läbima ohvitserikoolituse.
Vähemalt nii olen ma aru saanud, võimalik, et väga valesti. Aga eks ma vaata kõike oma mätta otsast.