Uued relvasüsteemid EKV-le

Vasta
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

...paistab, et ka Pihkva meestel on inseneritank täitsa teenistuses...
Vanemat tüüpi IMR tõkete eemaldamiseks. Suhteliselt kobakas. Kuna ta on armees pikalt kasutusel olnud, siis on kõik nõrgad küljed neile endile teada.
Samas ma ei kujuta ette, mis kasu sellest võiks olla dessantvägedele? Selle kolaka kiireks kohaletoomiseks peavad nad treilereid kasutama... mida neil koosseisus justkui pole.
Oleks aga sellel Tapal toimunud üritusel IMR-2 kohal olnud, siis näiteks viimasest tõkkest (mis tankile jäi ületamatuks) oleks IMR-2 jagu saanud. TT kraavi oleks ta kinni jäänud nagu teisedki...
Seega on selle masina lülitamine Pihkva üksuse koosseisu tingitud pigem muudest kaalutlustest.
Tõenäoliselt antakse Pihkvasse mõne aja pärast ka mingi kogus MDK-sid ja siis võime juba rääkida täiendavatest võimekustest ja üksusele püstitatud uutest ülesannetest...

terv
o
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Et siis 81mm miinipildujad ja UAVsid.
Nendel asjadel puudub seos riigikaitsega, sest peaksid olema mõeldud kasutamiseks Afganistanis. Võimalik, et see on USA-kate tingimus...

M109 on mulle tuntud riist nagu olen varem öelnud. See on lihtsalt rämedalt väsinud aparaat. Eriti veermik ja mootor, aga ka hüdraulika. Isegi ringiratast tulistamine on tavaliselt keelatud - veermik ei kesta. Eriti läbi on need taanlaste kärud, ma arvan ja nende süsteemid on üldse nagu nad on. M109 on jah üks lahendus, kuigi tasuks vaadata, kas midagi paremat ei saa ja kui palju pappi nende eest tahetakse. Suurema raha eest küll see vanaraud ära ei tasu ja äkki saab kusagilt mujalt moditumaid variante vähemalt. Ma olen aru saanud, et on ka pakutud.
Üldiselt jääb mulle täiesti seletamatuks M113 ja M109 fenomen.

Tank ja liikursuurtükk sõidavad maastikul muide võrdsel määral, sest liikurid (ka veetavad tegelikult) kasutavad liikuvat taktikat. M109 roomikud on küll poole kitsamad ja läbivus viletsam. Roomikute vastu ma otseselt ei ole tegelikult ja nagu olete tähele pannud, siis olen promonud MT-LB -de massilist sisse ostmist jaosoomukiks, kuid nende masinate näol on siiski tegemist märksa kergemate, lihtsamate ja töökindlamate isenditega. Ega otseselt ei saa välistada, et neid ka kunagi meile ei tule.
Liikuvus ka - M109 üle 30-40 kmh minu mälu järgi maaneel kuidagi kätte ei saanud ja siis tahtis ka vibra ja kisa meeskonna "segaseks" teha.

Muidugi olen promonud siin sellist võimalust, et võiks muretseda hollandlaste liigsed 12 PzH 2000-et, aga hea küsimus, mis saaks nende hinnasilt olema. Alla 50 miljoni EEK/kpl, ma mõtlen siiski. Kasulikum ikka, kui miinipaadid, kuid see rahapakk juba läinud... 2000 probleem on täna liigne kõrgtehnoloogilisus, aga ega EKV-s logistika asi muidu nagunii ei liigu, kui tulekahju majas. Oleks uudis, kui meil mõeldakse enne logistikale ja tingimustele, kui tuleb uus tehnika. Kui aga teeme plaanides panuse logistika eelnevale väljaarendamisele, siis ootame tanke ja muid mänguasju veel vähemalt 25 aastat, sest "ilma asjata" keegi raha matma ei hakka.
Et ei tunduks niisama pläkutamisena, juurde näide. Olen kuulnud lugu, kus projekteeriti rasketehnika remondihalli ja tehnikud kirjutasid nõuetesse, et põrand võiks kannatada 25 või oli 30 t. Seepeale tegid logistikainimesed suured silmad - raiskamine! Vastus neile, et aga mis saab, kui äkki otsetakse raskemat tehnikat, kui 15-20t? Ehitame jälle uue halli? Kes garanteerib, et kvj ühel päeval näiteks ei otsusta (võrdlus: D-30), et nüüd liikursuurtükid sisse osta ja mis siis teeme?
Samuti ehitati miski 2003-2004 patarei hoiuhalli 105mm haubitsatele, kui oli juba selge, et toimub 155mm hange. Tulemus, et halli polnud enam mõtet paigutada ei 105mm ega mahtunud sinna ka patarei 155mm. Hoiukoht logistikaladudeski tuli vabastada ja nüüd siis lagedal roosteavad mõlemad juba mõne aasta. :twisted:
mb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mb »

Tsiteerin::
...paistab, et ka Pihkva meestel on inseneritank täitsa teenistuses...
Eks teda seal polügoonil BMD-d mudast välja tõmbamiseks kasutatakse.Mingit otsest sõjalist otstarvet tal dessantvägedes vaevalt leidub liiga kobakas teine.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Mingit otsest sõjalist otstarvet tal dessantvägedes vaevalt leidub liiga kobakas teine.
Lause esimese poolega 100% nõus eeldusel, et dessantvägede ülesanded on just sellised nagu meie neid ette kujutame. Seega võivad ülesanded olla ka mõnevõrra teistsugused ja meie ei mõista selle tehnika otstarvet dessantvägedes ...

terv
o
mb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mb »

Ega nende Idanaabrite õhudessantvägede ülessanetega on väike segadus küll viimastes sõdades ei ole neid kohati küll sihtotstarbeliselt kasutatud rohkem nagu augu täide. Aga nagu tavaks öelda kes siis veel kui mitte meie.Siis võib neil ju ka seda IMR tõesti mingi ülessande täitmisel vaja minna.
Samasl olid neil plaanid muuta Pihkva Õhudessatdiviis ümber dessantründediviisiks ja vist ongi ta ka juba ümbernimetatud. Olgu selle nimega kuidas on aga siis peaks ta ka "kergemaks" muutuma. Lihtsalt ülesanded on vähe teised kui enne ja lennukite asemel hakkatakse rohkem kasutama helikoptereid. Ja sellisel juhul jäävad ka BMD seisma ja peavad nad seal rohkem jala liikuma. Kopteriga ei saa lihtsalt tehnikat nii palju liigutada kui lennukiga.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Dessant on idapool olnud alati augutäide, reeglina on see alati olnud paremas lahinguvalmiduses kui muud väeosad (eriüksused väljaarvatud).
Kergemini relvastatud, seega ka mobiilsem, vastavalt ka kiiremini jalgadele tõstetav.
sitt päev, kellele kurdad
tekamsee
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas tekamsee »

Üks erakond on kõik juba välja mõelnud

http://www.hot.ee/eldrpa/sisepoliitika.html#EESTI RELVAJÕUDUDE
üks ja ainus wannabe-militarist
nokkloom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nokkloom »

Oi kurat. Minu projekti vehkisid maha! :evil:

Peaks kohe vastavatelt organitelt küsima, et mida sellise asjaga teha. :twisted:

Edit: aa, ei olegi. Lihtsalt on juurde tekkinud tõsised militaar.net-i mõjutused. :D
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

http://www.epl.ee/artikkel/577332
"Veebruariga võrreldes suurenes import lausa 30 protsenti. Majandusministeerium märgib oma kommentaaris siiski, et nii jõulise kasvu taga olid muu hulgas ühekordne suuremahuline kaitseväe tehing ja ühe parvlaeva ost. "

Mis tehing see nii suur sai olla? Hispaania granaadiheitjate leping sõlmiti alles eelmine nädal, nii et sellega vaevalt et tegu oli. Igatahes sellises mahus impordi kasvatamine eeldab et Kamin liigutas märtsis miljardeid... Ja meedia ei märganudki!
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

No aga kamin ei ole ainus kes hangib. Kaitsevägi hangib ise kulumaterjali, seega võis vabalt tegemist olla mingi suurema lepingu sõlmimise ettemaksuga näiteks. Kas siis riidevarustuse poole pealt või lihtlabasem ja loogilisem variant oleks laskemoon
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Õhutõrje radarite teema sai umbes sellel ajal lõpusirgele.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Soomlastega kahasse ostetavad radarid olid liiga odavad et bilannsi mõjutada, ca 25 miljonit EUR-i viie aasta peale jagatuna kui ma ei eksi. Midagi muud peab olema. Import Rootsist kasvas eelmise aasta märtsiga võrreldes hüppeliselt 89% ehk 700 miljonit krooni... Teine imeriik on Norra kes importis meile sel märtsil 716% rohkem kui aasta eest! 500 miljonit krooni kasv! St see priske militaartehing tehti siis ühega neist riikidest või siis mõlemaga. Muud moodi selliseid röögatuid impordikasve nendest riikidest raske seletada. Btw, tegu on puhtalt minupoolse spekulatsiooniga selle pressiteate teemal ja pisukese statistikaameti aruannete kuritarvitamisega. Täiesti võib olla et tõesti midagi ebatavalist ei ostetud, lihtsalt nipet-näpet.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Muidu märtsis tuli liinile parvlaev "Muhumaa" hinnaga ca 450 miljonit krooni, aga see ehitati ju BLRT poolt Klaipedas... Või äkki maksti mõne Skandinaavia firma kaudu? Btw, veebruaris oli import Rootsist sama mis aasta eest Isegi väiksem) ja Norrast import praktiliselt puudus. Nii et täiesti seletamatu impordi kasv ühe kuuga...
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Tankide osamakse? Samas, kui see oli ühekordne tehing siis ei tea kah. Aga eks näis, mida mõne aja pärast näitama hakatakse. Kui ei näidata, ju siis osteti kulumaterjale.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Ega vast suuremat tehnikat vast tõesti saladuses ei suudetaks hoida... Muidu veebruari 9,5 miljardiga võrreldes hüppas import märtsis 12,4 miljardi peale. 3 miljardit impordi kasvu kuus on täiesti röögatu. Samas kulutarvikutele vast ei saanud palju raha minna, eelmine aasta kulutati hangetele vist ainult 900 miljonit? Seda siis terve aasta jooksul. Või siis tehakse sedasorti laskemoonahankeid iga 10 aasta tagant?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist