Ning resultaat oleks olnud, et siis,umbes nii kolme-nelja aasta pärast, oleksid soomlased meile nagu padulollakatele otsa vaadanud ning küsinud, et te mõtlete vist neid 122 mm suurtükke, mis kolm ja pool aastat tagasi juba ära osteti...- esmalt tuvastama selge vajaduse struktuuris (okei, olen nõus, torusid on meil meeste arvuga võrreldes vähevõitu);
- mõelda läbi üksuste väljaõpetamine (ja plaanida selleks raha järgmistesse aastatesse);
- arvutada ära täpne laopinna vajadus (ja plaanida selleks raha järgmistesse aastatesse),
- valmistuda 105mm mahamüümiseks või utiliseerimiseks (ja plaanida selleks raha järgmistesse aastatesse)
- arvutada välja, kui palju on vaja juurde hankida veokeid, tulejuhtimisseadmeid ja kõike muud (ja plaanida selleks raha järgmistesse aastatesse).
- ja lüüa lõpuks kõik need numbrid kokku ning kirjutada seejärel „suurde hankeplaani“, kui palju kogu see hanke maksma läheb.
Ja veel, kulla A4, kas Saulusest on saanud Paulus??? Kuhu on kadunud kõikvõimas usk KaMina ilmeksimatusesse??? Alles mõni aeg tagasi kirjutasid sellise tiraadi
Miks sa siis seda 122 mm suurtükkide ostu nii pahaks paned?Kullakesed, nagu ma olen korduvalt siin foorumis rääkinud, koostavad igasuguseid ohuprognoose ja stsenaariumeid kümned, kui mitte sajad inimesed kõikidest Eesti julgeolekuasutustest, sh kümned sõjaväeluurajad, kes tunnevad meie naabri relvajõude ilmselt paremini kui Eesti oma. Nendel inimestel on analüüside tegemiseks pehmelt öeldes põhjalikum baasinfo, kui meil kõigil kokku. Nemad teevad seda tööd oma põhitööna, mitte õhtuti kella üheksaste uudiste ja kolmanda õllepudeli vahel.