Sinimägede mälestusüritused

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Supitaldrikuid läks vist 400 ja kõigile ei jätkunud. Pakun, et inimesi oli kuskil 500 kanti. Ka foto pealt lugedes tuleb väga umbkaudselt sinna kanti.
Esimene lause on õige aga edasi... Kulla Shiim, mina olin vabatahtlikult ürituse orgunniga seotud ja olen töötanud ametis, mis seotud ürituste korraldamisega, rahvaarvu hindamistega jne. No su jutt ei kannata kriitikat. Kui sa arvad tõsimeeli, et enamus inimesi sättis end supisappa, siis 1) sajad olid selleks ajaks juba läinud või läksid, nähes supisaba pikkust 2) sajad jäid eemale lebotama, eeskätt risti piirkonda ja sinnakanti 3) eeskätt noored ei roninud põhimõtteliselt sappa, kuna oli teada, et kaua see lõbu ei kesta (kahjuks oli erandeid liiga palju, ehkki teadustati jne)

Samas olin koos palgatud turvajaga esimsesed paar tundi maanteelt sissepääsu ees ja autosid vooris kohale ikka sadu ja sadu. Lisaks 6-7 bussi. Visuaalselt vaadates oli enamikes autodes vähemalt 3-4 liiget. Kokkuvõttes selgelt üle tuhande.
Näiteid võiks veel palju tuua. Aga politsei on igal jumala aastal teatanud lambist sama arvu, ehkki tänavune rahvaarv erines eelmisest sama palju kui eelmine üleeelmisest.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Seal öeldi, et kivi vahetati, kuna "Puhake paremad pojad" ei olevat Jõhvi tegelaste arvates poliitiliselt korrektne.
Eks siis kaevame mehed välja ja viime kasvõi Porkunisse! Milleks hauarüüstajatele seda lõbu pakkuda?! Tegelikult on see ikka sigadus ruudus!
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

LeBon kirjutas: Kokkuvõttes selgelt üle tuhande.
Olen siiski kindel, et 1000 on liialdatud. 500 on võib-olla tõesti vähe, aga kohe peale ametlikku osa läks minema ikka vähemus ja supisappa läks enamus. Fotode pealt ei saa praegu nii palju kokku ja koha peal üritasin ka paar korda hinnata. Tõsi, seal, kus suppi pakuti, ma sel ajal ei käinud, aga ei usu, et seal siis palju inimesi oli.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

[quote="NAZIZ"][quote= unustad , milliste jõududega vaatetorn püstitati. :wink: Matkarajad , Sinimägede muuseom,jne . Kas Sinu
arvates korraldavad siin asju beduiinid või :wink:[/quote]

Jajaa! Vaatetorn ja muuseum väärivad külastamist igati. Ja neid asju teinud mehed täit tunnustust, olgu nad beduiinid või mitte.
Aga taaseestistamisest rääkides ma ei mõelnud ehitisi, kui aru saad, kamraad.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

P.S. Boris Taku talendi austajatega igati päri, mees vääriks plaati ja kontserte.
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Tore, et väärt üritus ilma jamadeta kulges ning pikka iga ja hääd tervist vanadele sõjameestele.
Üle väga pika aja sundisin end RUSDELFI-t avama ja oh imet: ei olnudki laussõim, ütleme, et, päris palju oli arukat juttu ja jagunes isegi ütleme 50-50.
See pani mind päris imestama. Oli nii puhast pragmatismi kui ka normaalset suhtumist. Lisan, ettevaatlikult, et vähemasti need kommentaarid mida mina lugesin. Võimalik, et mujal karv teisiti.
Lihtsalt toon mõned näited: 1)päris arvukalt küsiti,et kes Notšnoi Dozori sõidud kinni plekkis 2) muretseti, et nüüd septembris Tallinna "vabastamise" üritusel, tuleb ausatel venelastel Notšnoi Dozori klounide pärast kannatada Velliste,Liimi ja co vastumeeleavaldusi 3)on pahased et need mittevenelased seal venelaste nimel esinevad, aga kui häda käes, siis tuleb kohe tõeline rahvus meelde-juut 4)seal olevat kaht sorti inimesi täna, ühed, kes oma kodumaad punase katku vastu kaitsesid ja klounid või mooseknadid ja, et mida nee seal otsivad 5) ND-le keegi seal niikuinii mingit tähelepanu ei osutanud ja , et nood situsid end järjekordsel täis 6) siis läksid nad millegipärast seal valgekaardi osas purelema omavahel 7) muidugi ei puudunud ka laussõim, aga, mis huvitav, Eesti vaenulikud olid
esindatud praktiliselt lumpenile omase sõimuga ja positiivne pool püüdis neile midagi selgitada, aga,...
Ma loodan, et ma sellega nüüd vast teemat ei risustanud!?
Muide vene saidil "grani.ru" ilmus väga normaalne ja mõistev päevakohane artikkel.
Muideks, mulle tuli nüüd meelde see pagana väikese, blondi siilipeaga ja makaagivälimusega venetv eestivaenuliku vahutaja naisreporteri nimi: ALLA BURDA, et ta ...jne...
See Jõhvi hauaplaadi vahetus on küll nüüd vähe imelik asi.
Ma tea, kuidas teil , aga minul hakkavad isegi p...rsekarvad valutama, kui ma kuulen väljendit "poliitiline korrektsus"!
Äkki keegi teab, täpsemalt, kes see "poliitkorrektuse" uus guru seal Jõhvi juhtkonnas on?
Isamaa peaks ikkagi oma "kangelasi" teadma...
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

See Alla Burda (on aga nimi - pseudokas?) saadeti seekord piirilt tagasi
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=32390073
ja hea on.
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Hea, et üritus toimus puhkepäeval - aitas kindlasti osavõtule kaasa.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Muide, ega Burda ei tarvitse olla pseudokas.Mäletan vene kroonust hoopis imelikumaid nimesid.
See tundub olema kas ukraina, või valgevene nimi. Võimalik, et ka poola-leedu ristsugutis
.Oli seal meil nt üks leedukas aga perekonnanimi oli
Mazura. Vilniuse poolakas aga Milto. Valgevene seeru aga lihtsalt Guss!(v.k.= hani)Aga oli ka lollpea küll.
Ühel Kirovski vene poisil aga Tšihhovljaš...Hohholl oli aga Nahhorets...
Nii, et kõik on võimalik.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

krijgsvolk kirjutas:Tore, et väärt üritus ilma jamadeta kulges ning pikka iga ja hääd tervist vanadele sõjameestele.
Üle väga pika aja sundisin end RUSDELFI-t avama ja oh imet: ei olnudki laussõim, ütleme, et, päris palju oli arukat juttu ja jagunes isegi ütleme 50-50...
Päris mitu üleval mälesturisti juures käinud vene kodanikku tulid hiljem all väravas minu juurde ja avaldasid arvamust, et see mis toimus, jättis neile meeldiva mulje. Olles kohale sõitnud Venemaalt ja tahtnud oma ihusilmaga näha "SS-laste marssi ning venelaste vastu suunatud miitingugt", mida kogu vene meediat usinalt reklaamis, pidid nad enda sõnul heas mõttes pettuma. See, mis aga teisel pool toimus, oli vähemalt nende Peterburi elanike seisukoha järgi, haledalt välja kukkunud provokatsioon...

Aga jah, üritus sujus ilma suuremate viperusteta ja võib lugeda igati kordaläinuks. Alt väravast saatsime tagasi nii mõnedki provokaatorid ning nokastunud või narkostunud tegelased...

Siinkohal suur suur äitähh kõigile kohaletulnutele, kes te suutsite neid marginaale sissepääsu juures kohates rahulikuks jääda, hoolimata viimaste soovist konflikt valla päästa.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

mitte et mul midagi Tarto, Nikluse või Velliste vastu oleks! Viimane suudab küll aasta aastalt üha pikemaid tekste valmis treida - ma kujutan juba ette, kuidas viimane püssi käes hoidnud mees kantakse kahekümne aasta pärast mäele ja Trivimi räägib ta nelja tunnise tänukõnega surnuks
Veteranidel endilgi on ta lobast kopp ees aga päris pikalt teda kahjuks saata ei saa - kardetakse, et äkki langeb riigipoolne toetus veteranidele ja sellele üritusele päris ära...
P.S. Boris Taku talendi austajatega igati päri, mees vääriks plaati ja kontserte.
Nõus! Loodetavasti herr Põldsepp teeb koostöös temaga tulevikuski midagi.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Krijgsvolk kirjutas:Üle väga pika aja sundisin end RUSDELFI-t avama ja oh imet: ei olnudki laussõim, ütleme, et, päris palju oli arukat juttu ja jagunes isegi ütleme 50-50.
Sain jutust innustust ja käisisn ka lootusrikkalt kaemas- on's tõesti kohalike meelsuses mingi märgatav pööre...Aga kas on öö jooksul usinasti modereeritud (mõnes kohas oli seda aimata), igal juhul polnud 50/50 suhet küll kuskil näha, hea, kui kümnenda (kaugemale ei viitsinud seda tavapärast manamist lugeda) bloki lõpuks korjas kümmekond normaalset kommi kokku, ülejäänu oli temnota tavapärases headuses, ND kiitmine, fašismi ja natsikute sõimamine, tõdemine, et eestlased elasid kuni viiekümnendateni vaid keldrites, kust hiljem pea jõuga venelaste tööga majaehituskombinaatide ehitatud korteritesse aeti etc, etc. Üksainus kommentaator nimega Grani .ru üritas asja seletada, see aga joosti lennult silmini maa sisse. Nii et taaskord klassikasse süvenedes- Mitte s...gi pole muutunud. Kahjuks...Sama PM venekeelses osas- Ainar Ruussaare artikkel "Когда на Синимяэ восхваляли нацизм?" mis ometi võimaldaks VEIDIGI erapooletut arutlemist, veidigi mõistmise ülesnäitamist- parem üks kord lugeda kui kümme korda üle jutustada.

http://rus.postimees.ee/?id=294241&com=1

Ja üldiselt öeldakse inimene olevat kirjutades oma mõtteid avaldades märksa ausam kui kõnes. Nii et mina teeksin küll kohalike venelaste meelsuse kohta järelduse mitte nende kõne, vaid pigem nende kommentaaride järgi. Nii kurb kui see ka pole.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

See on nüüd küll huvitav, isegi väga huvitav...
Tuleb välja, et vana ja kõike ning kõiki kahtlustav endine võmm, kes sellega ka kaasa tihti tigedaks ajas, on naiivseks osutunud... Mnjah.
Lugemisprille ei ole ma veel seni vajanud.
Kas siis tõesti rusdelfis kustutatakse eestimeelsed kommid???
Ma olin võrgus reaalaajas, kogu selle ürituse aja, st hommikust ja ca umbes kl 14-ni.
Ja siis jäi küll mulje, sellest, mida ma üleval pool väitsin!
Ttäpselt samasugune kammaijaa ja vastastikune sõimelmine käiski.
Võib olla siis "vene patrioodid" olid peale reedeõhtust guljaniet kaineks saanud ja lõid sõimuveskile hääled sisse ning saavutasid õhtuks otsutava ülekaalu?
Muidugi, kõigi asjakohaste artiklite komme ma lugeda muidugi ka ei jõudnud. See ei oleks lihtsalt jõukohane olnud.
Kui ma õigesti mäletan, siis on rusdelfi sellise "kustutustegevusega" ka varem silma paistnud!
Täiendage, mind kui ma midagi valesti mäletan.
Ja ega eestikeelne delfi ka patust puhas ole: seal käivat eestimeelsete ja Venemaa ning tema tegemiste suhtes negatiivselt meelestatud kommentaaride kustutamist ei saa isegi enam nn" poliitilise korrektsusega" seletada. Huvitav, mis seltskond seal delfis, erit rusdelfis tegutseb?
Kusjuures ülaltoodu kõik kehtib täna juba ka Postimehe kommentaariumide kohta ja ega neil delfiga enam erilist vahet pole.
Põhimõtteliselt pole enam kumbagi mõtet lugeda.
Noh, eks näe, mis järgmisel aastal juhtub, aga kardan, et ND ja Co võtavad asja hoopis mastaapsemalt ette. Ja sellepärast ei tohiks neile seal mitte läheduseski mingi sabati pidamiseks luba anda.
Hästi , seekord läks õnneks, aga kui rahvahulk mõlemalt poolt kõvasti suureneb, ei jõuta võib olla enam kõki noori tulipäid kontrollida, vaat seda ma pelgan.
Üks asi lohutab: ei olnud meie Suurt Sõpra ja Soome Esiklouni Bäckmanit ja ei olnud väikest blondi makaaki seal kaameramehe ja mikriga ringi kargamas!
Minu arust kiirgab sellest loomakesest sellist negatiivsust ja vihkamist, et imelik hakkab.
Iga juhul tänud piirivlalvele, et silmad lahti hoidsid.
Viimati muutis krijgsvolk, 01 Aug, 2010 11:27, muudetud 2 korda kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

No aga jaluta sealt uuest üle ja anna teada, kas on modereeritud või olen mina lihtsalt silmaklappidega... :scratch: Aga minu jaoks jääb see poliitkorrektsus ikka ülimaks müstikaks. PM vene poole pealt dessantlaste artikli all lastakse südamerahuga rippuda sellistel kommentidel:
31.07.2010 18:57
Тёмный : чё нацикам морды то хоть набили? ))
-24 -1 +1 +53
31.07.2010 21:58
еvgeni : а если в талине собратся ласнамэе копли маяка и тд.
встреча на томпеа
Aga esines ka venelastepoolset imestamist meie riigivõimu aadressil:
31.07.2010 19:00
димон : Если бы я был представителем государственной власти Эстонии то серьезно задумался бы-в эстонском городе празднуют российский праздник...
-84 -1 +1 +28
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Kes muu kui Karuke teab arvata, et "est-delfi" modereerib kohati väga jõhkralt ja poliitiliselt kaldu.
Vajalikus suunas madalalaubaline sõim püsib ilusasti omal kohal, kuid "üldtunnustatud kursi" vastane sõnavõtt võib kaduda olenemata selle argumenteeritusest.
Noh, ilmset klikivad väljaütlemisega ideeliselt rahulolematud :wall: lihtsalt klahvikesel "teata sobimatust kommentaarist" ja teatud arvu klikkide pealt kustub vaenatav kirjutis kas automaatselt või mode tülpinud näpuliigutuse toimel
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline