Revell Abrams M1 A2 (1:72 nagu alati)
Esimene minu mudeliehitusplaanidesse kuuluvate tänapäevaste põhitankide (main battle tank) seerias. Karpides on ootamas kolm erinevat Leopardi, kaks T-80, Lecrerc ja Merkava. Et miks ma valisin Abramsi? (järgneb melanhoolne põrssapõlve mälestushelk, mida kärsitumad edasi kerida võivad) Eks sellepärast, et see tank on meelde jäänud 80 aastate ’’raskest’’ lapsepõlvest. Tundub et selline sõjatehnikapisik on vaevanud lapsepõlvest peale ja kuna minu peres tehnikaajakirju ja muud taolist liikus vähe, oli minu teadmistejanu suurem kui meil käivate ajakirjade poolt pakutav info. Üks neist oli teadusajakiri Horisont, kuskil 87 a, kus ilmus artikliseeria kurjast Ameerika impeeriumist, kes valmistas inimeste hävitamiseks mõeldud massihävitusrelvi. Huvitav märkida et, et lapsel tekkis peaaegu mulje et meil st. Nõukogude Liidul ei olnud mitte midagi taolist, ei olnud tavaajakirjandusest saada mitte mingit kobedamat vene tehnika kohta käivat infot või pilti. Amidest aga oli peale igasugu MX rakettidest, tomahookidest jne hulgas siis Abrams M1 ja Apache helikopterist ilusti juttu. Nendest oli ka paar fotot, mille järgi ma siis tegin enda mängusõjaväkke kümmekond külgvaates (need pidi ka kuidagi ise tuletama, sest foto oli poolprofiilis) paberist mänguasja. Tankid, noh sellised kahe külgvaatena, papist jala peale, kopter peaaegu sama, tiivikud ,tiivad, raketid külge liimitud, lennukid samamoodi, eraldi tiivad külge , scud raketivedaja mille kahemõõtmelisusest hoolimata (samamoodi 2mõõtmeline) rakett stardiasendisse käis ja eraldus jne jne. niet kui mingi selgem pilt kuskil ajalehes ilmus mõnest masinast, võeti see kohe koduses papiarmees kasutusele. Hiljem olen nüüd internetis avastanud ühe lehekülje, kus sarnases vormingus, nagu ma omapead poisipõlves välja mõtlesin ,asjad olemas (
http://www.juniorgeneral.org/ )prindi ainult välja. On kust pojale huvi tekkimisel asju võtta ja enda moodi täiendada.
Et siis tagasi Abramsi juurde, tulles tagasi lapsepõlvest (kust pärit on ilmselt paljude mudelistide praeguse hobi juured) nüüd on mul olemas ''päris’’ Apach ja viimasena siis ka Jänkide sõjavanker.
Loomislugu.
Nagu viimasel ajal ikka, ei jää rahule sugugi otse karbist tegemisele. ikka hakkab mudelismipisikust kahjustunud aju genereerima midagi taolist: hmm, näe mitme foto peal on seljakotid. kuidas neid minu mõõtkavas teha?
Kuskil ajakirjas nägin tehti tavalisest mudelipahtlist liivakotte. Mõtlesin et peaks proovima:

Siis mõtlesin et karbi trossid on jamad, kerisin ühel päristrossil ühe paraja lõime asemele:

Siis vaatasin et kui paljudel piltidel on peal igast papist kaste ja kõrbes juua ka vaja

ja siis üldse igasugu träni võib peale kuhjata lebodest kuni välitelefoni kaablirullideni.

Siin siis minumoodi laisk guashipesu:

Nodi peale ja Tamya puudrit, MIGi (uus kõrbetolmupesu-fui atsetoon!)

ja vola!

siin siis kogu pildiladu
https://picasaweb.google.com/sakrits/Hobi2011#