"Tankid EKV-le"

Vasta
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas TTA »

albatros kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Selleni ma tahtsingi jõuda, et võrreldes A-stanis toimunud väheintensiivse sõjategevusega, kus lasti aastas 600 raketti juba taevasse, on meite raketivaru......nagu on. Eriti kurb on veel asi, kui vaatad laskeseadmete arvuga seda kontekstis. Üks tõsisem õhulöök ja ÕT mees hakkab antud kohas automaadiga edasi õhutõrjet tegema. Rääkimata siis mingist 30-60 päevasest sõjast. Niiet till pole ja seal teab mis peidetud.

Muidugi võib väita, AGA Soomes on 350 000 mehe peale 1000 raketti (hetkel veel Iglat) (Stingereid vist mingi 600 tuleb), aga neist enamik saab rakendatud ainult mingisel 150 km kitsusel Saimaa järvede ja Soome lahe vahel (peasuund Viiburi-Helsinki) ja vaata, mis kontsentratsioon seal tekib ja kas siis meite 100 veel pelab või mitte :dont_know:
Kapten Trumm, sinu teadmised SHORAD-st on suhteliselt pinnapealsed. Ma võin julgelt väita, et meie Mistrali üksustele vastase õhuvägi suht ohutu. Pigem kardaks maavastase eriüksuste pärast, näiteks. Laskesedmeid on ka piisavalt, vähemalt brigaadi jaoks jätkub. Ja, nagu ma juba ütlesin, sõjaohu korral me saame seda kraami pisavalt koguses meie liitlaste käest. Ja Soome kohta, kuidas saab rääkida MANPAD-de kohta "neist enamik saab rakendatud ainult mingisel 150 km kitsusel Saimaa järvede ja Soome lahe vahel "? Tegemist ei ole ju raudbetoonist ehitisega. Saadakse sinna, kuhu vaja läheb.
Ja üleüldse, heietamine stiilis "üks korralik õhurünnak ja.. " on üks paras nutulaul ikkagi. Iga sellise stsenaariumi puhuks on ka vastumeetmed mida vajadusel rakendatakse. Samahästi võiks me heietada stiilis: "üks korralik varitsus ja soomuskolonnid meie poole enam ei liigu". Ah et kuidas? A vot ei ütle. Miks? Sest siin foorumis liigub niigi palju informatsiooni mis on pea-pea aegu AK, aga võibolla juba tegelikult ongi. Ja tegelikult pole isegi "mitte AK" infot mõtet konteksti panduna avalikus kanalis liigutada, sest konteksti panduna omab info juba hoopis suuremat lisaväärtust. Mitmed "Ah nad ju niikuinii ju teavad seda, see on avalik info" asjad on just avalikud ja teada seepärast et kusagil kellegi jutusoon on liiga libe. Muideks, see ei olnud nüüd rünnak otseselt albatros'i pihta, kes esineb siin meeldivalt argumenteeritult ja ilmselgelt ka teab mida ta räägib, vaid arutelude pihta siin üldiselt mis puudutavad EKV'd ja tema võimekust.

Ma kunagi arvasin, et kogu see hala siin foorumis javelinide, jms toredate relvade teemal on ajendatud mõningate indiviidide soovist saada uusi mänguasju. Siis tundus et tegemist on siiski ka õigustatud murega meie kaitsevõime pärast mida on maitsestatud mõnusa annuse ehteestlasliku jäärapäisuse ja niisama diletantismiga. Ja nüüd ma ei teagi mis..

Tegelikult pole asjad siiski nii hullud kui ma siin värvisin mustades toonides. Eks see selle foorumi elu ongi ju.
albatros
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas albatros »

Ja üleüldse, heietamine stiilis "üks korralik õhurünnak ja.. " on üks paras nutulaul ikkagi. Iga sellise stsenaariumi puhuks on ka vastumeetmed mida vajadusel rakendatakse. Samahästi võiks me heietada stiilis: "üks korralik varitsus ja soomuskolonnid meie poole enam ei liigu". Ah et kuidas? A vot ei ütle. Miks? Sest siin foorumis liigub niigi palju informatsiooni mis on pea-pea aegu AK, aga võibolla juba tegelikult ongi. Ja tegelikult pole isegi "mitte AK" infot mõtet konteksti panduna avalikus kanalis liigutada, sest konteksti panduna omab info juba hoopis suuremat lisaväärtust. Mitmed "Ah nad ju niikuinii ju teavad seda, see on avalik info" asjad on just avalikud ja teada seepärast et kusagil kellegi jutusoon on liiga libe. Muideks, see ei olnud nüüd rünnak otseselt albatros'i pihta, kes esineb siin meeldivalt argumenteeritult ja ilmselgelt ka teab mida ta räägib, vaid arutelude pihta siin üldiselt mis puudutavad EKV'd ja tema võimekust.
Tänan sellise asjaliku jutu eest TTA, kuid pean lisama, et tean väga hästi, mis tähendab AK ja veelgi. Kui sa leiad, et minu jutus on midagi, mis võiks tekkitada probleeme meie julgeolekule, siis palun ütle sellest kohe (kui ma liiga palju laulama hakkan). Muidu arvan, et kogu see jutt EKV kohta, mida ma olen siin kirjutanud ei oma isegi AK tähtsust. Avalikud allikad on avalikud kõikidele. Minu ülejäänud väited pigem avaldavad minu enda arvamust asjade kohta. Usu mind, peale hr. Simmi on raske midagi huvitavat avaldada. :evil:
Aga tegelikult, EKV-st otseselt rohkem ei räägiks :rip:
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

albatros kirjutas:
Tänan sellise asjaliku jutu eest TTA, kuid pean lisama, et tean väga hästi, mis tähendab AK ja veelgi. Kui sa leiad, et minu jutus on midagi, mis võiks tekkitada probleeme meie julgeolekule, siis palun ütle sellest kohe (kui ma liiga palju laulama hakkan). Muidu arvan, et kogu see jutt EKV kohta, mida ma olen siin kirjutanud ei oma isegi AK tähtsust. Avalikud allikad on avalikud kõikidele. Minu ülejäänud väited pigem avaldavad minu enda arvamust asjade kohta. Usu mind, peale hr. Simmi on raske midagi huvitavat avaldada. :evil:
Aga tegelikult, EKV-st otseselt rohkem ei räägiks :rip:
Seda ma täiesti usun, et sa tead, ja olen ka nõus, et midagi erilist sa konkreetset sa siin ei rääkinud, seepärast ka viide mu postituses et polnud otseselt suunatud sinu vastu vaid lihtsalt selline üldine jutt :). Ma usun, et kui siin foorumis liiga palju rääkida siis võetakse ühendust juba läbi ametlike kanalite enivei (vähemalt ma loodan nii). Puistasin lihtsalt südant.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Noh, avaliku info põhjal asjade tuletamist pidada mingiks simluseks on tase omaette.
Eriti olukorras, kus paljude asjade tegevus on meil lausa erialases ajakirjanduses (nt KK) fotote ja nimedega esitatud.
Eriti nõme on muidugi see, kui tegemata asju ja ilmselt probleeme saladusega hoogsalt varjatakse - et peita asjaolu kuninga "paljast tillist" nagu moodne rääkida on.
Muide, EKV hardware on muidu igasugu raamatukogu teatmikes üles loetud, minge ja lugege. Loodate, et GRU Janes'i asju ei telli ja käivad siit foorumist hankimas?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Kapten Trumm kirjutas:Noh, avaliku info põhjal asjade tuletamist pidada mingiks simluseks on tase omaette.
Eriti olukorras, kus paljude asjade tegevus on meil lausa erialases ajakirjanduses (nt KK) fotote ja nimedega esitatud.
Eriti nõme on muidugi see, kui tegemata asju ja ilmselt probleeme saladusega hoogsalt varjatakse - et peita asjaolu kuninga "paljast tillist" nagu moodne rääkida on.
Muide, EKV hardware on muidu igasugu raamatukogu teatmikes üles loetud, minge ja lugege. Loodate, et GRU Janes'i asju ei telli ja käivad siit foorumist hankimas?

Sa ikka ei saa aru mis ma kirjutasin ega ju? Ma räägin nende asjade konteksti panemisest aruteludes.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Arvad, et GRU vennad ise ei oska avalike faktide põhja järeldusi teha?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Kapten Trumm kirjutas:Arvad, et GRU vennad ise ei oska avalike faktide põhja järeldusi teha?
Kindlasti oskavad, aga see kui asjast teadvad inimesed räägivad teemal, asetavad andmed enda jaoks konteksti, siis see võib anda vajalikke vihjeid ja lihtsustada analüüsi, ei?
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Minu arust pingutatakse meil vahel selle salastamisega(AK määratlemisega) ikka pisut üle kah....(mitte ainult kaitsesfääris)
Vahel tundub küll, et võiks vabamalt võtta.
Lihtsalt isiklik arvamus...
albatros
Liige
Kontakt:

tommy kirjutas:Minu arust pingutatakse meil vahel selle salastamisega(AK määratlemisega) ikka pisut üle kah....(mitte ainult kaitsesfääris)
Vahel tundub küll, et võiks vabamalt võtta.
Lihtsalt isiklik arvamus...
Pigem olen nõus TTA-ga. Asjad (faktid) võivad olla täpselt samasugused, aga omaette asi, kes ja millises konktekstis seda räägib. Näiteks, kui mingi ajakirjanik kirjutab käitseväe probleemidest, et meie TT-relvad ei võimalda JVP-dele korralikult kaitselahingut pidada, ja teine asi, kui sama juttuga tuleb välja toimiv JVP ülem. Kui esimese väide kohta võib arutada ja mõelda, et mees (ajakirjanik ju :P ) pingutab üle, ebapädev jne, siis teise variandi puhul liigseid küsimusi ei teki. Muidugi luureanalüütik peab alati meeles pidama, et selline proff võib levitada desinformatsiooni!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

tommy kirjutas:Minu arust pingutatakse meil vahel selle salastamisega(AK määratlemisega) ikka pisut üle kah....(mitte ainult kaitsesfääris)
Vahel tundub küll, et võiks vabamalt võtta. Lihtsalt isiklik arvamus...
+1
Retooriline küsimus: kas täna teab aspirant-reservist (vähemalt formaalselt), kui homme algab madin, siis mis eriala mehed ja relvad saavad olema ta juhitud rühmas? (salastuse aste)
Teine küsimus: kas ta peaks teadma? (praktiline vajadus, moraal, määramatuse puudumine)
Kolmas küsimus: kas ta saaks tänases õigusruumis seda teada (oletame, et see on vajalik)? (ligipääs salastuse astmele)
Neljas küsimus: kas ta ka tegelikult teab (ohvitser lõkke ääres rääkis, ise analüütilise mõttekäiguga sai aru nt)?

Nendele vastates iseenda jaoks selgubki mõttetu ja kasutu ülesalastamine.
albatros
Liige
Kontakt:

Retooriline küsimus: kas täna teab aspirant-reservist (vähemalt formaalselt), kui homme algab madin, siis mis eriala mehed ja relvad saavad olema ta juhitud rühmas? (salastuse aste)
Teine küsimus: kas ta peaks teadma? (praktiline vajadus, moraal, määramatuse puudumine)
Kolmas küsimus: kas ta saaks tänases õigusruumis seda teada (oletame, et see on vajalik)? (ligipääs salastuse astmele)
Neljas küsimus: kas ta ka tegelikult teab (ohvitser lõkke ääres rääkis, ise analüütilise mõttekäiguga sai aru nt)?

Nendele vastates iseenda jaoks selgubki mõttetu ja kasutu ülesalastamine.
Loomulikult teab! Ja peabki teadma. Seda ju nendele räägitakse väljaõppes. Sama rühm, kellega ta teenib saabki tema alluvusse. Midagi salastatud siin küll ei ole. Maks AK. Relvadega on ka enam-vähem selge, struktuuridega on küll teine lugu. Nad teavad õppestruktuure ja piisabki sellest.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Muidugi luureanalüütik peab alati meeles pidama, et selline proff võib levitada desinformatsiooni!
OT. Loodetavasti laieneb see ka kaitseministeeriumi asekantslerile ning mul on nüüd Hurda osas rahu majas.
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Kas on põhjust arvata, et aspirant ei tea, mis relvadega ta mehed sõtta lähevad? Et Peeter tegi väljaõpet kusti peal, aga sõjas antakse talle MILAN? Jätaks need variandid kõrvale, et kolme aasta pärast tõstetakse näiteks kuulipidurid MG3 pealt KSP58le ümber ning relva meeldetuletusaeg/ümberõpe pikeneb 35%.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
albatros
Liige
Kontakt:

allatah kirjutas:Kas on põhjust arvata, et aspirant ei tea, mis relvadega ta mehed sõtta lähevad? Et Peeter tegi väljaõpet kusti peal, aga sõjas antakse talle MILAN? Jätaks need variandid kõrvale, et kolme aasta pärast tõstetakse näiteks kuulipidurid MG3 pealt KSP58le ümber ning relva meeldetuletusaeg/ümberõpe pikeneb 35%.
Siin o siiski suur erinevus. Üks asi CG-st MILAN-iks ümberõppida (see on täiesti teine spetsiifika ja kõige tähtsam, taktika), teine asi MG-st KSP-le. Üldkuulipilduja on Aafrikas samuti üldkuulipilduja, lihtsalt mõni relvatund juurde. Relvastus võib tõesti muutuda, kuid mitte eriala.
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Siin o siiski suur erinevus. Üks asi CG-st MILAN-iks ümberõppida (see on täiesti teine spetsiifika ja kõige tähtsam, taktika), teine asi MG-st KSP-le. Üldkuulipilduja on Aafrikas samuti üldkuulipilduja, lihtsalt mõni relvatund juurde. Relvastus võib tõesti muutuda, kuid mitte eriala
Ma sellepärast selle näite tõingi, et selline relvade mudelite vahetumine on reaalne. Aga Kapten Trummi postist jäi justkui mulje, et meil võib juhtuda nii, et mulle pistetakse sõja korral äkki hoopiski õhutõrje kahur istumise alla, missiis, et ma olen seda seni vaid kaugelt näinud.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist