Ja üleüldse, heietamine stiilis "üks korralik õhurünnak ja.. " on üks paras nutulaul ikkagi. Iga sellise stsenaariumi puhuks on ka vastumeetmed mida vajadusel rakendatakse. Samahästi võiks me heietada stiilis: "üks korralik varitsus ja soomuskolonnid meie poole enam ei liigu". Ah et kuidas? A vot ei ütle. Miks? Sest siin foorumis liigub niigi palju informatsiooni mis on pea-pea aegu AK, aga võibolla juba tegelikult ongi. Ja tegelikult pole isegi "mitte AK" infot mõtet konteksti panduna avalikus kanalis liigutada, sest konteksti panduna omab info juba hoopis suuremat lisaväärtust. Mitmed "Ah nad ju niikuinii ju teavad seda, see on avalik info" asjad on just avalikud ja teada seepärast et kusagil kellegi jutusoon on liiga libe. Muideks, see ei olnud nüüd rünnak otseselt albatros'i pihta, kes esineb siin meeldivalt argumenteeritult ja ilmselgelt ka teab mida ta räägib, vaid arutelude pihta siin üldiselt mis puudutavad EKV'd ja tema võimekust.albatros kirjutas:Kapten Trumm, sinu teadmised SHORAD-st on suhteliselt pinnapealsed. Ma võin julgelt väita, et meie Mistrali üksustele vastase õhuvägi suht ohutu. Pigem kardaks maavastase eriüksuste pärast, näiteks. Laskesedmeid on ka piisavalt, vähemalt brigaadi jaoks jätkub. Ja, nagu ma juba ütlesin, sõjaohu korral me saame seda kraami pisavalt koguses meie liitlaste käest. Ja Soome kohta, kuidas saab rääkida MANPAD-de kohta "neist enamik saab rakendatud ainult mingisel 150 km kitsusel Saimaa järvede ja Soome lahe vahel "? Tegemist ei ole ju raudbetoonist ehitisega. Saadakse sinna, kuhu vaja läheb.Kapten Trumm kirjutas:Selleni ma tahtsingi jõuda, et võrreldes A-stanis toimunud väheintensiivse sõjategevusega, kus lasti aastas 600 raketti juba taevasse, on meite raketivaru......nagu on. Eriti kurb on veel asi, kui vaatad laskeseadmete arvuga seda kontekstis. Üks tõsisem õhulöök ja ÕT mees hakkab antud kohas automaadiga edasi õhutõrjet tegema. Rääkimata siis mingist 30-60 päevasest sõjast. Niiet till pole ja seal teab mis peidetud.
Muidugi võib väita, AGA Soomes on 350 000 mehe peale 1000 raketti (hetkel veel Iglat) (Stingereid vist mingi 600 tuleb), aga neist enamik saab rakendatud ainult mingisel 150 km kitsusel Saimaa järvede ja Soome lahe vahel (peasuund Viiburi-Helsinki) ja vaata, mis kontsentratsioon seal tekib ja kas siis meite 100 veel pelab või mitte
Ma kunagi arvasin, et kogu see hala siin foorumis javelinide, jms toredate relvade teemal on ajendatud mõningate indiviidide soovist saada uusi mänguasju. Siis tundus et tegemist on siiski ka õigustatud murega meie kaitsevõime pärast mida on maitsestatud mõnusa annuse ehteestlasliku jäärapäisuse ja niisama diletantismiga. Ja nüüd ma ei teagi mis..
Tegelikult pole asjad siiski nii hullud kui ma siin värvisin mustades toonides. Eks see selle foorumi elu ongi ju.