corvus kirjutas:...Kusjuures ma ei ole kindel, et väidetav kaootilisus on paha? Miks ta on? Sest, et puudb kõvakäe kord? Ja see on probleemiks? Minu arust Sho märkis tabavalt, et täna eksisteerib siiski vaba voli oma eluaseme valikul. Ma olen märkinud juba varem, et Kapten Trummi ideaaliks tundub olevat selgelt autoritaarsete sugemetega riigikord. Kas ka sinu soov on selline isand Karuke?
Kaootilisus ei ole miljööväärtuseks sugugi paha ja üldse, mulle meeldib selline Hundertwasserlik stiil.
Paraku on kaos ja efektiivsus (energia, keskonnasääst, jms) pöördvõrdelised suurused.
Oleks nagu vaja pisut kaugemale ette näha.
Kõva kätt ei ole vaja, kuid samas peab ju tunnistama et mõõdukas autoritaarsus on efektiivsem kui ohjeldamatu demokraatia.
ENSV ajal näiteks ei oleks "Rail Baltica" asja solgutatud aastakümneid.
See oleks käiku antud järgmisel viisaastakul.
Või - noh ülejärgmisel.
Ehk ka järgmisel aastal, kui "suur isa" oleks Tallinnas näpuga Riia poole näidanud.
Caligula ehitas kah väidetavasti silla üle Napoli lahe, sest talle lihtsalt meeldis nii
Meil aga jääb see Rail Baltica aga ilmselt alatiseks paberile.
Kas oli N liidus midagi head?
Oli suurem võimekus teostada pikemas perspektiivis riigi arenguks hädavajalikke töid.
Täna sellist võimekust ei näi olema ja me ehitame kuhugi võssa parem mõne hiigelsuure muuseumi
(Ma nimelt usun naiivselt, et kiire ja odav ühendus Euroopa südamega oleks baltimaadele prioriteetseim ülesanne)
Vaatamata mõnele sundvõõrandamisele ei usu ma, et meil siin ühiskondlik huvi niipea erahuviga konkureerida suudab.
Arvan, et Eestist saab Hajaasustusega maa, kus elanike arv 50 aasta pärast on 20-30 korda tänasest väiksem.
Need saavad olema keskmisest jõukamad maaomanikud, kes võivad endale lubada konservatiivset elustiili.
Ülejäänud siirduvad soojemate jahimaade poole