Calico Käkid

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Re: Calico Käkid

Postitus Postitas calico »

Nonii-sai siis täna üles pandud Jõgevale tekkiva koduajaloo püsiväljapaneku (tekkiva sellepärast et praegu katsetatakse selle külastatavust) jaoks tellitud lahingumakett-dioraam.
Tegemist ühe kohaliku vanahärra jutustusest lapsepõlvest, kus 1941 maha jäänud vene Zis-3 AT kahurimeeskond andis pahaaimamatutele sakslastele korralikult tina. Mõlemad masinad hävisid ja kaks sakslast said surma. Vene soldatid tegid oma kahuri laskekõlbmatuks ning kiirustasid oma vägedele Mustvee järgi.
fotod on tehtud telefoniga, ehk qual. siis pehmelt öelda si2t

Pilt

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Parandatud -tänks oleeg!
Viimati muutis calico, 24 Juul, 2012 21:58, muudetud 1 kord kokku.
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

...kus 1942 maha jäänud ...
Ole hea ja paranda aastaarv ära: õige on 1941. :P

Igati vinge väljapanek näib piltide järgi otsustades! No ja Sinu looming ... Tead, Sa peaksid oma ülikriitilise teemapealkirja kah ( :P ) ära muutma: "Calico Käkid" ei sobi... Lihtsalt käkke pole! Otsisin ja otsisin - aga no ei näe ühtegi käkki piltidel... :write:

Vinge! Legendi loominguline rakendamine annab lisapunkte... :scratch:

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

:oops: oeh-mina ja numbrimälu-ning eilane 3.15 dioraami lõpetus kellaaaeg. lausehitus on mul isegi vesteldes kergelt down... :oops: 8)
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hiinlane »

Oot, oot. Siin on vist vähe kahtlane lugu. Zis-3 oli 41 aastal alles katsetusjärgus ja tootmisse läks minu teada alles 42 veebruaris. Pigem oli see ikka F-22, F-22 USB või äärmisel juhul Zis-2 :scratch:
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

76 mm pushka, ehk siis F-22. hmm :dont_know: mul hetkel muud pakkuda polnud, peab vist uue tellima ja tegema... :wall:
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Heh, sain sulle ära väänata :twisted: :write:
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

:evil: hundid on värdjad... :P
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Kui juba täpsustamiseks läks, siis minu arvates on tagumise saksa masina viibimine 1941.a. suvel Eestimaal vähetõenäoline.
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Täpne masinate margi väljauurimine käib, hetkel oli mul lihtsalt võimalik neid asju teha, et saaks midagi prooviks välja panna. aja jooksul saab seda leitud osade järgi parandada.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

idee ja teostus on ägedad... kahju nüüd, et niimoodi mööda pead hakati andma autentsuse osas :D
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Oh, ega ma teostuse kohta midagi ei ütlegi. See on loomulikult tasemel. Niigi on neid dioraamikuid vähe ja iga uut tööd naudid ikka täiega. Mis puutub masinate autentsusesse ja selle eest piki pead andmisesse, siis oli see mõeldud lõõpimisena ja mingit molli peksmist ei tahtnud küll siin tekitada. Andku autor mulle andeks, kui see nii tundus.
Ootan huviga paremaid pilte asjast. Calico, anna aga tuld edasi, sinu töid on alati mõnus vaadata!!!
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Ega ma nüüd hiinlase peale ei pahandagi, sest hiinlane pakkus välja ka variandid mis võisid olla
Pigem oli see ikka F-22, F-22 USB või äärmisel juhul Zis-2 :scratch:
ehk siis kus viga näed laita, seal tule ja aita
et ok-39 aasta väljalastud 251 ei olnud 41 Jõgeval, ok!
meil on aga kindlasti teada et see oli poolroomik.
mis variandid võisid siis olla?
ühe sealt leitud plekitüki järgi arvan et äkki midagi Kfz seeriast äkki?
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

Eestis Sd.Kfz.10/4 relvastatud 20 mm Flak-30 vöi Flak-38
ma ei tea kas Jõgeva kanti sattus, fotot olen näinud kus 41 aasta Pärnus rüütli tänaval oli selline.
Ja siis liikur suurtykki (Stug III B/C/D :?: )yksused kasutasid 41 aastal Sd.Kfz.252 ja Sd.Kfz.253 soomustatud pool roomikuid.Yks pilt on sellisest Toompeal , ja tean et see yksus liikus ka Rakvere lähistel, vist ka Narva suunal
Lähim koht Eestile kus Sd.Kfz.251 liikus 41 jääb vast Haanja körgustiku läti poolele, muidugi vöis ka Sd.Kfz.7 seal kandis liikuda, vähemalt kuskil pildi all viitas nii

mul praegu pärast formati köik andmed segamini nagu pudru ja kapsad
muidu kuskilt hallolluse sopist meenub et mobiilsed öhutörje yksused 41 a koosnesid kuskil kolmest Sd.Kfz.10/4 masinatega patareist ja yhest Sd.Kfz.7/1 masinatega patareist, kuidas sellist yksust kasutati täpselt ei tea
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Novot-andmeid peoga kohe.
et see siin oli muidu selline üllatusrünnak, sakslased arvasid et kõik vene üksused on läinud, ning siis vurasid auto ja poolroomik Jõgevale. enne aga said põmmud pihta, kaks sakslast said surma. Ilmselt ei olnud kedagi rohkem kaasas, sest venelastel oli aega kodinad kokku panna ja jala Mustvee poole kõmpima hakata.
millegipärast kakub sisetunne Sd.Kfz.7 poole, kui rohkem juppe kohaliku ajalooklubi meeste poolt tuleb, saab täpsustada.
Tänud Roco! :D
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

eks neid kokku pörkeid mujalgi oli , olen lugenud vene ajal välja antud raamatut 41 a syndmuste kohta ja seal mainiti kole palju saksa tanke/tankette , kuid kipun arvama et relvastatud pool roomik vöis punastele närvi vapustuse tekitada :lol:

raamatu nimi "Ühises rivis ühise vaenlase vastu""Eesti raamat"1969a kui kellegil huvi vöin katkendeid trykkida;
sama raamatu andmeil liikusid läbi Pöldsamaa Jögeva peale 254.jalaväe diviisi väeosad :?: (ja vöibolla toetuseks antud väeyksused),Jögeva langes 23 juulil ja Mustveesse jöudsid 25 juuli löigates ära 11.laskurorpuse taandumistee.
26-27.juuli murdsid 11. laskurkorpuse väeosad (125.laskurdiviis, Tartumaa hävituspataljon,..)Torma ja Könnu piirkonnas piiramisröngast välja....
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist